PDA

Zobacz pełną wersję : Czy forum działa już normalnie?

Gio
27-03-2012, 09:58
Bo po ostatnim padzie mam problem z subskrybowanymi tematami. Nie pojawiają mi się na liście z nowymi postami w panelu użytkownika, mimo że są w nich nowe posty. Niektóre wątki pojawiają się, niektóre nie, mimo że próbowałem już nawet wyłączać ich subskrypcję i włączać ją na nowo. Może ktoś coś poradzić?

R
27-03-2012, 10:01
zdecydowanie nie dziala normalnie. mam te same problemy.

Psychotrop
27-03-2012, 10:03
forum działa normalnie.
a z subskrypcjami także mam problem.
przychodzi powiadomienie na pocztę email, wchodzę na forum i wątek jest oznaczony jako przeczytany.
mi pomaga napisanie posta w danym wątku, lub wyłączenie i ponowne włączenie subskrypcji.
znaczy chyba działa, bo przy tej ilości wątków które mam subskrybowane, to ciężko mi to zweryfikować dokładnie.

doyen
27-03-2012, 10:05
Napisanie posta nie zawsze działa.

Gio
27-03-2012, 10:05
a wiadomo czy ktoś coś z tym zamierza zrobić? w sensie trzymających władzę. na serwerze:-)

Psychotrop
27-03-2012, 10:07
Napisanie posta nie zawsze działa.

chyba, masz rację.
bo jakoś nie mogę się doszukać kilku wątków, w związku z którymi dostałem email z powiadomieniem o nowych postach.

a wiadomo czy ktoś coś z tym zamierza zrobić? w sensie trzymających władzę. na serwerze:-)

jedyną osobą, która może ogarnąć temat jest Maciek (Kyllan).
niestety jest teraz bardzo "nieczasowy" :/

R
27-03-2012, 10:15
nie dzialaja tez inne opcje... nie dziala RSS, nie dziala blokada 20s przy klikaniu "nowe posty" i jeszcze pare dupereli...

Gwynbleidd
27-03-2012, 19:16
Dla mnie najbardziej denerwujące jest to, że kiedy wchodzę do tematu, który od jakiegoś czasu czytam, to otwiera mi się teraz na pierwszym poście, a nie tak jak kiedyś na ostatnim przeczytanym (tudzież pierwszym nieprzeczytanym). Nie wiem czy opisałem to tak jak trzeba :/

Boryszuk
27-03-2012, 19:37
U mnie chyba zaczęło działać już poprawnie. Od kilku dni działają powiadomienia o nowych postach z innych działów, dziś zaczęło to działać również dla Cafe.

Może to użytkownikom wg kolejności alfabetycznej naprawiają? :D

wasilewk
27-03-2012, 20:17
Dla mnie najbardziej denerwujące jest to, że kiedy wchodzę do tematu, który od jakiegoś czasu czytam, to otwiera mi się teraz na pierwszym poście, a nie tak jak kiedyś na ostatnim przeczytanym (tudzież pierwszym nieprzeczytanym). Nie wiem czy opisałem to tak jak trzeba :/

Było już. Trzeba sobie w ustawieniach konta zmienić.

kazwita
27-03-2012, 20:26
Było już. Trzeba sobie w ustawieniach konta zmienić.

Podaj linka, proszę, proszę, proszę <oczy_kota_ze_Shreka>
Bo u mnie dalej SHOUT wyświetla się jako przeczytany i to niezależnie od ilości nowych postów. Przelogowanie, czy też użycie innego komputera nie pomaga.

wasilewk
27-03-2012, 20:33
Ja pisałem o kolejności nowych postów - zaczęły być na początku, a nie na końću tematu. Niemniej polecam sprawdzenie ustawień w koncie - powinno coś tam pomóc.

Pzdr.

Edit: może to: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=204087

P.S.
Szukam linka... ..problem w tym, że wtedy był rok 2014 i szukajka ich nie widzi.:confused:

Gwynbleidd
27-03-2012, 21:32
Ja pisałem o kolejności nowych postów - zaczęły być na początku, a nie na końću tematu. Niemniej polecam sprawdzenie ustawień w koncie - powinno coś tam pomóc.

Chyba nie do końca mi o to chodziło. Kiedyś jak wchodziłem w temat, który już kiedyś czytałem, to otwierał mi się w miejscu w którym skończyłem, na pierwszym nieprzeczytanym poście. A teraz zawsze otwiera mi się na początku tematu... jeśli temat ma dwie strony to nie jest to kłopot, ale jeśli to temat powiedzmy 200 stronicowy i od ostatniej wizyty przybyło powiedzmy 15 stron to czasem trudno odnaleźć miejsce, w którym skończyło się czytać.

wasilewk
27-03-2012, 21:35
Chyba nie do końca mi o to chodziło. Kiedyś jak wchodziłem w temat, który już kiedyś czytałem, to otwierał mi się w miejscu w którym skończyłem, na pierwszym nieprzeczytanym poście. A teraz zawsze otwiera mi się na początku tematu... jeśli temat ma dwie strony to nie jest to kłopot, ale jeśli to temat powiedzmy 200 stronicowy i od ostatniej wizyty przybyło powiedzmy 15 stron to czasem trudno odnaleźć miejsce, w którym skończyło się czytać.

Akurat ten problem u mnie nie występuje: jak wchodzę w czytany już kiedyś temat, to zatrzymuję się na pierwszym poście, którego jeszcze nie czytałem.

Przepraszam, chyba dałem plamę: tak się dzieje, jak napisałem - ale ja wywołuję temat klikając na subskrybowany link otrzymany w mailu.

Pzdr.

Władca Pixeli
28-03-2012, 04:45
Mój ulubiony serial "N jak Nikoś" :mrgreen: czyli "Nikon D800 i D800E oficjalnie" nie działa poprawnie.

jo44
28-03-2012, 07:42
Mój ulubiony serial "N jak Nikoś" :mrgreen: czyli "Nikon D800 i D800E oficjalnie" nie działa poprawnie.
Wygląda na to, że poprawi się w kwietniu 2014 roku. :) Mimo usunięcia postów datowanych na 2014 rok gdzieś została wiadomość, że wszystko do tej daty zostało przeczytane i po otwarciu takiego tematu mamy wyczyszczone...
Dobrze "działają" wątki w których nie było postów z feralnego roku.

Gwynbleidd
28-03-2012, 08:20
Wygląda na to, że poprawi się w kwietniu 2014 roku. :) Mimo usunięcia postów datowanych na 2014 rok gdzieś została wiadomość, że wszystko do tej daty zostało przeczytane i po otwarciu takiego tematu mamy wyczyszczone...
Dobrze "działają" wątki w których nie było postów z feralnego roku.

U mnie niestety we wszystkich wątkach jest problem, nawet tych założonych "po roku 2014" ;-)

snakemaycry
28-03-2012, 11:51
Pewnie wystarczyłoby przebudowanie indeksów z poziomu vB i wróciłoby do normy. Trzeba tylko poklikać :)

PS. U mnie też wątek D800 cały czas przeczytany.

ASAHI
28-03-2012, 15:41
U mnie pomogło odznaczenie jak przeczytane wszystkie wątki i od tego czasu dział już normalnie.

snakemaycry
28-03-2012, 23:07
U mnie pomogło odznaczenie jak przeczytane wszystkie wątki i od tego czasu dział już normalnie.

U mnie mimo, wylogowywania się oznaczania jako przeczytanie i innych czarów marów kilka tematów, np. Shout i D800 ciągle pokazuje jako przeczytane i basta. Tak jak pisałem pewnie trzeba przebudować informację o tematach w bazie.

kazwita
28-03-2012, 23:20
U mnie mimo, wylogowywania się oznaczania jako przeczytanie i innych czarów marów kilka tematów, np. Shout i D800 ciągle pokazuje jako przeczytane i basta. Tak jak pisałem pewnie trzeba przebudować informację o tematach w bazie.

U mnie podobnie jest w wątku SHOUT. Eh, w 2014 się samo naprawi, jakoś to przeboleję. ;)

R
28-03-2012, 23:25
no a rss nadal nie dziala... ja mam problem z watkami ortodoksow... i nie wiem czy ten album juz wydrukowali czy nie... kurde, to tak jak z ojcem karlita... szukalem w googlach, ale nie wiem kto nim jest...

Boryszuk
29-03-2012, 00:09
Niektorzy juz odebrali (album) ;)

Motorniczy
29-03-2012, 00:33
Nie dziala normalnie.