Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Dark Hedges po szczecińsku.
Nikonozaur
25-03-2012, 01:00
Tytuł może nieco na wyrost, ale co mi tam. ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/27/platany6cneff.jpg/)
Zapraszam.
jarekf34
25-03-2012, 01:15
No Andzrzeju prawie jak w tytule :) fajne zdjęcie jednak ciąłbym tą dróżkę po lewej ale to tylko ja :)
Marcin Borkowski
25-03-2012, 01:24
popieram kolege wyzej, poza tym, super ejst :)
mirekvampirek
25-03-2012, 01:27
to samo mi przyszlo do głowy jak zobaczyłem nz ff ( dark hedges)
bardzo mi sie podoba ten fot,
nie mam zastrzeżeń
to samo mi przyszlo do głowy jak zobaczyłem nz ff ( dark hedges)
bardzo mi sie podoba ten fot,
nie mam zastrzeżeń
podobnie pomyslalem....lewa alekja do ciecia...dziewie sie, ze to pokazales, bo fot przedni a sama alejka latwa do wywalenia;)
Zdjecie bardzo dobrze oddaje klimat . Alejke zostaw jak park to i sa alejki .
Paablitos
25-03-2012, 08:31
Prawie jak Dark Hedges...
Doskonaly przyklad na wyjatek od reguly: 'prawie' robi wielka roznice.
Z alejka czy bez, jest swietnie:).
jurek1906
25-03-2012, 09:21
Pięknie wyszło,rowerzysta lub biegacz robi klimat.Jak sądzę to nie alejka , tylko część całości.
SUper.
Mam podobną alaję nieopodal mojego zamieszkania. Dak to nie jest, ale cóż...? "każdy ma swoje Cerro Torre" ;D
krokus66
25-03-2012, 10:22
Pięknie zrobiłeś.
Zawsze masz super extra kompozycyjnie wykonane, w tym jednak przypadku podzielam powyższe uwagi odnosnie zbędności alejki po lewej.
Nikonozaur
25-03-2012, 11:01
podobnie pomyslalem....lewa alekja do ciecia...dziewie sie, ze to pokazales, bo fot przedni a sama alejka latwa do wywalenia;)
Lewa alejka do cięcia? Jak to rozumieć? To park, alejki to rzecz normalna. Podejście bliżej odsłoni przerwę między klombami i następny "problem" gotowy. Można przyciąć dół, ale ludek wyląduje za nisko, można też dorobić trochę trawnika... ;) Nie są to chyba najlepsze wyjścia. Tu symetrii i tak nie ma ze względu na ten płotek po prawej, gdyby go nie było coś bym kombinował. Wychodzi na to, że zwolennicy porządku w LD mają trochę racji, ale tylko trochę. ;)
Jest opowieść jest klimat , bardzo dobre.Pozdrawiam
Super klimat - tyle wystarczy!
Świetnie wykonany i pokazany fot!
Z super klimatem :)
Co do Dark Hadges, to zapraszam na plener do IRL i pokażemy jak wygląda DH ;)
Pozdrawiam
Pomysł na tytuł przedni :-) a i kadr BDB :-)
Rewelacja!!! I też ciachałbym nad drużką po lewej. I ta postać... jest klimat!
krzysztofz24
25-03-2012, 19:26
Dobre to:-). Jest klimacior I dobre BW wspolgrajace z tym klimatem.
Na poczatku pomyslalem, czy by nie przyciac gory, coby ludzik byl "mocniej w kadrze umiejscowiony, ale nie.
Szkoda tych konarow na gorze...na jakos tak mi sie fajnie patrzy na te platanine galezi...
Alejka troche przeszkadza w odbiorze, jak juz wzrok zachaczy o ten rog. Ale nic bym zdecydowanie nie cial, tylko probowal jakos stemplem czy innym ustrostwem ja zamaskowac, moze sie da.
A jak nie bardzo, to trudno. Wzrok mi nie wychodzi ze zdjecia ta alejka:-);-).
Ogolnie bardzo udany fot, z klimatem.
Czepiacie się tej alejki.. Jest super klimat i o to chodzi!
Mnie się całość podoba jak jest, świetny klimat.
jacekz40
25-03-2012, 23:10
No Andzrzeju prawie jak w tytule :) fajne zdjęcie jednak ciąłbym tą dróżkę po lewej ale to tylko ja :)
No tak, tylko pewnie znając realia ta ścieżka była za krótka do pokazania bez odnóżki ;) a w obróbce Andrzej może nie pomyślał o takim zabiegu, co by za dużo nie ingerować :) a przede wszystkim burzyć podziału kadru
Jednak w całości odbiór obrazu bardzo pozytywny, dla mnie super :)
maniak666
25-03-2012, 23:39
Czepiacie się tej alejki.. Jest super klimat i o to chodzi!
No właśnie!
Też się tej alejki czepiam;)
Jak dla mnie rewelacja. Z ciekawości spytam - czekałeś na tego biegacza, podstawiłeś go sam, czy po prostu wmeldował się w kadr ? Tak czy siak świetne zdjęcie, gratuluję.
Nikonozaur
26-03-2012, 19:47
Jak dla mnie rewelacja. Z ciekawości spytam - czekałeś na tego biegacza, podstawiłeś go sam, czy po prostu wmeldował się w kadr ? Tak czy siak świetne zdjęcie, gratuluję.
To jest prawie centrum miasta, mnóstwo ludzi tu łazi i w zasadzie trudno jest upilnować moment bez kogokolwiek w kadrze. Zwłaszcza o wpół do dziewiątej... Tu akurat udało mi się z ludkiem idącym jak po sznurku, co istotne przy ośmiosekundowym naświetlaniu (ND400). ;)