PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Przedwiośnie

prondek
24-03-2012, 22:53
Zapraszam

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img845.imageshack.us/img845/776/polne1.jpg)

tomek8899
24-03-2012, 23:38
niestety słabo... kolory też nie bardzo jak dla mnie

tedd46
25-03-2012, 09:42
niestety słabo... kolory też nie bardzo jak dla mnie

Nie jest tak źle. Kwadrat chyba niekoniecznie - przyciąć trochę nieba, więcej dołu i będzie się lepiej oglądać (ale nie trzeba się z tym koniecznie zgadzać).

żółty
25-03-2012, 14:49
Trochę dziwny kadr. Ale miejsce fajne, więc, jeśli to gdzieś w okolicy, będzie można coś lepszego złapać. Moim zdaniem można wykorzystać "dłuższą lufę", w stopce widzę, że posiadasz 100 i 70-300. Na samym zdjęciu widać interesujące drzewa w oddali, a zapewne to nie jedyne tematy na zdjęcie, które można tam odnaleźć.

Duder
25-03-2012, 22:57
A mnie się podoba, taka polska Toskania. Kadr nie jest dziwny, jest bardzo dobrze skomponowany. Można się oczywiście czepiać, że statyczny podział 50/50, co mnie nie przeszkadza, a nawet wręcz przeciwnie - często działa bardzo dobrze i tak jest tutaj. Że na 1. planie mocny cień drzewa, którego nie ma w kadrze - mnie tu nie razi za bardzo, czasem nie da się uniknąć i już. Przydałoby się odrobinę przesunąć kadr w lewo, żeby choć milimetr oddechu dać krzaczkom, a jednocześnie zbliżyć miedzę do prawego narożnika. Z technikaliów, to ciut ostrości mi brakuje, jest lekka poświata wokół drzewa i przydałoby się troszkę wzmocnić niebo. To wszystko drobiazgi, które możesz potraktować jako czepialstwo, bo fota ogólnie robi dobre wrażenie.

prondek
26-03-2012, 21:12
Dziękuję za uwagi następnym razem jak tam będę powalczę jeszcze raz z tematem
Ciężko o przesunięcie w lewo bo zaraz zaczynało się brzydko oświetlone urwisko
Tak naprawdę miejscówkę odkryłem niedawno masę górek i pagórków skarp strumyk z mostkiem wielka kłoda na strumyku zatoka z przystanią.
Opcji jest masa.
W płaskim Kujawsko-Pomorskim takie miejsce to skarb na wiosnę będę tam nie raz nie dwa .