Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Old Harry
Witam,
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/images/87681964425594276023.jpg)
krzysztofz24
24-03-2012, 14:02
Swietne, mocne BW pasujace do tego surowego widoku. Kadr tez spoko. Mi sie podoba.
Swietne, mocne BW pasujace do tego surowego widoku. Kadr tez spoko. Mi sie podoba.
Dzięki. Z kompozycją zbytnio tam nie można poszaleć;)
Wchodziłem tam 2 lub 3 razy z zamiarem trafienia na dobre światło i niebo.
jacekz40
24-03-2012, 14:49
dokładnie a najbardziej wpada w oko ta surowość krajobrazu, super wyszło :)
JaroPienza
24-03-2012, 15:10
Ciężkie ,ale bardzo dobre zdjęcie
Wrzuce jeszcze jedno
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/images/65573838583907428012.jpg)
RobertSoul
24-03-2012, 16:09
BW masz opanowane do perfekcji ;) Świetne :)
katatjuta
24-03-2012, 16:45
Świetna konwersja. Wole nr. 1
Świetne miejsce i dobra robota ;)
W moim odczuciu, może ciut za dużo kontrastu (ale to moje odczucie ;) )
Rafał_Sz
24-03-2012, 17:04
Rewelacja przez duże r. Świetny materiał na spore powiększenie.
Henio Jawa
24-03-2012, 19:52
Gdzie to jest zrobione?
Tomek
Piękne to miejsce jest :). Od dawna wpisane na moją prywatną listę miejscówek do realizacji. Także wielce zazdroszczę, że miałeś Radku tą możliwość zmierzenia się z nią. Kadry powiedziałbym, klasyki z tego miejsca ;), ale BW z wielkim "kopem" jest ;). Fajnie sie to prezentuje :).
jarekf34
24-03-2012, 22:01
BW masz opanowane do perfekcji
Jak się nie zgodzić :)
Świetne zdjęcia.
mirekvampirek
24-03-2012, 22:04
ja chce kolor !!! :D
oczywiscie zgadzam sie z przedpiszcami
Nikonozaur
24-03-2012, 22:27
Jeśli mogę zamarudzić to wolę przestronniejszą dwójkę. O BW nie powiem nic innego niż koledzy.
tomek8899
24-03-2012, 23:44
ładny szeroki kąt ale dlaczego nie w kolorze, szkoda
Dzięki. Bawię się nowym LR4 i jest świetny.
Gdzie to jest zrobione?
Tomek
Isle of Skye, Szkocja
Piękne to miejsce jest :smile:. Od dawna wpisane na moją prywatną listę miejscówek do realizacji. Także wielce zazdroszczę, że miałeś Radku tą możliwość zmierzenia się z nią. Kadry powiedziałbym, klasyki z tego miejsca :wink:, ale BW z wielkim "kopem" jest :wink:. Fajnie sie to prezentuje :smile:.
Jak pisałem wczesniej, robilem 2 czy 3 podejscia do tego miejsca, a kawalek trzeba przejsc, zeby tam dojść. Troche zabrakło nieba jakiego chciałem:) Ciężko jest tam o coś nie :klasycznego":) Nawet zdjęcia Mumforda z tego miejsca to klasyczne kompozycje. Miejsce swietne jak i cala wyspa - polecam!
Dzięki, Pawle:)
Rewelacja przez duże r. Świetny materiał na spore powiększenie.
O tak - te zdjęcia tylko w dużym formacie. Te netowe miniaturki nie wygladają tak jak powinny:)
Świetna konwersja. Wole nr. 1
Zbyt kontrastowo w mojej opini-smoła wychodzi miejscami i przez to zamiast mega ostrości masz pikselozę strefami,no i "krawędzie"pachną poświatą od pędzla(minimalnie ale skutecznie redukuje to klimat dla mnie osobiscie).Ma się ogólnie przez to wrażenie obrabiania foty na szybko .A szkoda bo kadr jet przedni z fajnym balansem motywu i chmur.Myśle, ze powinieneś jeszcze raz podejść do obróbki-więcej czasu i staranności.No chyba że jest to kopia robocza-by pokazać miejsce,kadr i kierunek w który chcesz pójść, wtedy nie ma problemu.ogólnie, kadr na piątkę co jest najważniejsze dla mnie.
Lepsza moim zdaniem dwójka, jak jest fajny szczegół to zbliżyć, już chciałem tak napisać ale dodałeś na szczęście kompozycję wg moich marzeń.
Jedynce w tej filozofii by było dobrze, jakby brakowało takiego akcentu (ten akcentujemy głazik na pierwszym planie)
Zbyt kontrastowo w mojej opini-smoła wychodzi miejscami i przez to zamiast mega ostrości masz pikselozę strefami,no i "krawędzie"pachną poświatą od pędzla(minimalnie ale skutecznie redukuje to klimat dla mnie osobiscie).Ma się ogólnie przez to wrażenie obrabiania foty na szybko .A szkoda bo kadr jet przedni z fajnym balansem motywu i chmur.Myśle, ze powinieneś jeszcze raz podejść do obróbki-więcej czasu i staranności.No chyba że jest to kopia robocza-by pokazać miejsce,kadr i kierunek w który chcesz pójść, wtedy nie ma problemu.ogólnie, kadr na piątkę co jest najważniejsze dla mnie.
Dzięki za opinię.
Takie BW lubię, a trochę cienia w niektórych miejscach mi pasuje. Cienie czasem dodaję celowo. W dużej wersji nie ma poświaty, a i tu jej nie widzę. No, chyba, że szukamy na siłę żeby się przyczepić;) Na szybko nie obrabiam, jak już to robię to ze starannością. Ale jeśli widzisz tu mega niedokładności, że twierdzisz, iż są obrabiane na szybko, to Kulten przy Tobie jest "słaby":) Pikselozy tez nie widze, ale ja mam monitor za 1 tys zł - więc może po prostu tego nie widze:)
Reasumując, jest tak jak lubię, po mojemu i wszytsko zrobione świadomie:)
No mrocznie w kadrze i BW świetne.Pozdrawiam
Jest klimat i całość robi wrażenie.
Baardzo fajne BW. Też jestem za jedynką.
maniak666
25-03-2012, 23:42
ja chce kolor !!! :D
oczywiscie zgadzam sie z przedpiszcami
Też się z przedpiścami zgadzam. Dwójka świetna.
Też chcę kolor, choć świadomośc mam że to nierealne niestety...
Dzięki!
Na dniach wrzuce cala serie ze Szkocji.
Swietne,
Dla mnie 2jka. - troszke bym tylko moze te iglice rozjasnil - odrobine.
Jak ktos napisal - fajny material na duzy format.
Świetne kadry podkreślone ekstra BW :-)