PDA

Zobacz pełną wersję : [ Sport ] [Żużel speedway] Pan Wirażowy czyli nietypowe zdjecie czarnego sportu

KuLeR
23-03-2012, 23:34
Trening punktowany Unia Leszno - Stal Gorzów.

1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://kuler777.linuxpl.info/alle/2012_03_23_01.jpg)

elektriko
24-03-2012, 01:46
gdyby nie "pan wirażowy", to przy ciut ciaśniejszym kadrze, było by to świetne, jak najbardziej typowe, zdjęcie żużlowe, a tak...

KuLeR
24-03-2012, 20:08
gdyby nie "pan wirażowy", to przy ciut ciaśniejszym kadrze, było by to świetne, jak najbardziej typowe, zdjęcie żużlowe, a tak...

Jak najbardziej typowych i nie tylko zdjęć żużlowych można zobaczyć wiele. Choćby u mnie na stronie ---> http://lukaszjaskowiak.pl/sport.html

Cały czas szukam ujęć oryginalnych. MSZ to do takich należy. Ciekaw jestem opinii dlatego za Twoją sugestię, że zdjęcie powinno zniknąć z karty pamięci na poziomie aparatu dziękuję. Mam jednak nadzieję, ze to zdjęcie jest nieco bardziej wartościowe niż Ci się wydaje.

Kajtuś Czarodziej
24-03-2012, 20:11
Zdjęcie ciekawe. Ja bym skadrował ciaśniej z prawej strony tuż za motocyklem.
Zgadzam się także z Tobą, że powinno być więcej zdjęć nietypowych i oryginalnych.

msoctal
25-03-2012, 20:32
jak dla mnie świetna fota, całkiem inna od wszystkich typowych z jednej strony motocykl pelen dynamizmu a z drugiej pan wirażowy , obojętny, nieostry świetny kontrast dwóch postaci gratuluję strzału i życze więcej takich

hydra_ulik
26-03-2012, 23:01
Świetne zdjęcie...KK daje radę :razz:
Ogromny plus, że w BW

Robert_P
28-03-2012, 11:44

Typowych zdjęć jest masa i ja również przeważnie oglądam się na około żeby wypatrzyć coś innego, ciekawego.
Kadr może nie porywa ale jest ciekawy i jest jakaś historia.

elektriko
28-03-2012, 12:49
KuLeR,
Nie twierdzę, że zdjęcie powinno zniknąć z karty już z poziomu aparatu. Rozumiem też, że to forum jest właśnie po to, żeby takie eksperymenty wstawiać i bardzo się ciesze, że to zrobiłeś.

Do mnie to zdjęcie mówi tylko tyle, że pan wirażowy sobie stał. Może on też kiedyś tak śmigał, może tęskni za tym, może to było jego całe życie... może, ale na tym zdjęciu ja tego nie widzę. Może jestem za mało wrażliwy? Natomiast bardzo chętnie poznałbym tę historę, którą zobaczył Robert_P. Ale tak poważnie, bez cienia ironii.

To, co się dzieje w pozostałej części kadru IMO wybija się ponad typowość. Jest moc, dynamika, jest fajne światło, jak dla mnie tam jest rewelacyjnie, znacznie lepiej niż na wielu zdjęciach, które widziałem w Twojej galerii.
Z innej beczki - bardzo chętnie zapoznałbym się z parametrami ekspozycji.

Jacek Q
28-03-2012, 13:03
KuLeR,
To, co się dzieje w pozostałej części kadru IMO wybija się ponad typowość. Jest moc, dynamika, jest fajne światło, jak dla mnie tam jest rewelacyjnie, znacznie lepiej niż na wielu zdjęciach, które widziałem w Twojej galerii.

Bez Pana Wirażowego to zwykłe, typowe zdjęcie jakich można zrobić tyle ile okrążeń robią zawodnicy podczas zawodów żużlowych.

elektriko
28-03-2012, 13:35
Bez Pana Wirażowego to zwykłe, typowe zdjęcie jakich można zrobić tyle ile okrążeń robią zawodnicy podczas zawodów żużlowych.

To znaczy, że można też zrobić tyle samo zdjęć z panem wirażowym, w końcu stoją tam całe zawody. ;-)

Jacek Q
28-03-2012, 15:19
To znaczy, że można też zrobić tyle samo zdjęć z panem wirażowym, w końcu stoją tam całe zawody. ;-)

Dobrze kombinujesz! Czyli możesz mieć tyle dobrych zdjęć ile jest okrążeń.

KuLeR
28-03-2012, 20:14
KuLeR,
Nie twierdzę, że zdjęcie powinno zniknąć z karty już z poziomu aparatu. Rozumiem też, że to forum jest właśnie po to, żeby takie eksperymenty wstawiać i bardzo się ciesze, że to zrobiłeś.

Do mnie to zdjęcie mówi tylko tyle, że pan wirażowy sobie stał. Może on też kiedyś tak śmigał, może tęskni za tym, może to było jego całe życie... może, ale na tym zdjęciu ja tego nie widzę. Może jestem za mało wrażliwy? Natomiast bardzo chętnie poznałbym tę historę, którą zobaczył Robert_P. Ale tak poważnie, bez cienia ironii.

Cóż. Uczę się. Wyciągam wnioski. Patrzę. Mam nadzieję, że każde następne zdjęcie speedway'a będzie doskonalsze. :)

Parametry: 1/320s, f/5.6, ISO 640, 260mm