PDA

Zobacz pełną wersję : Gdzie kupić D80?

scisly77
03-03-2007, 12:17
Cześć wszystkim,
Czy ktoś z was korzystał z usług sklepu internetowego Banana Boat www.babababoatcamera.com?
Jak dokonać zakupu i czy jest to pewne źródło, czy po zakupie w paczce będzie napewno aparat?
Proszę o radę czy cenny proponowane na tej stronie są atrakcyjne? Jestem zainteresowany Nikonem D80.
Jestem nowym urzytkownikiem forum więc proszę o poradę jak dla laika. Wielkie dzięki.

Erie
03-03-2007, 12:29
Cześć wszystkim,
Czy ktoś z was korzystał z usług sklepu internetowego Banana Boat www.babababoatcamera.com?
Jak dokonać zakupu i czy jest to pewne źródło, czy po zakupie w paczce będzie napewno aparat?
Proszę o radę czy cenny proponowane na tej stronie są atrakcyjne? Jestem zainteresowany Nikonem D80.
Jestem nowym urzytkownikiem forum więc proszę o poradę jak dla laika. Wielkie dzięki.

Nie można odnaleźć zdalnego serwera... więc za bardzo ta strona nie działa

A co do kupowania to polecałbym imfoto.pl, fotobasia.pl i jeszcze parę innych sklepów. Nie opłąca się zaoszczędzić 20 PLN na sprzęcie za 3000 i dostac np. niemiecką gwarancję, nie dostac polskiej instrukcji, mieć potem problemy z reklamacjami itd.

Pozdrawiam
Erie

PS To nie jest reklama - po porstu ja sam kupowałem w tych sklepach i wiem, że mozna je polecić, bo są godne zaufania.

paskud
03-03-2007, 12:32
www.bananaboatcamera.com (http://www.bananaboatcamera.com) strona działa ;)

ja też tak jak Erie wolę kupić coś na miejscu w sprawdzonych sklepach i mieć w razie czego święty spokój - nie mówiąć już o instrukcji pl ;)

Altro
03-03-2007, 12:33
Tylko IMFOTO, dobre ceny i absolutna pewność jakości. Polecam

Erie
03-03-2007, 12:34
www.bananaboatcamera.com (http://www.bananaboatcamera.com) strona działa ;)

ja też tak jak Erie wolę kupić coś na miejscu w sprawdzonych sklepach i mieć w razie czego święty spokój - nie mówiąć już o instrukcji pl ;)

no różnica między banana... a bababa... jest spora :D (a ja nie znam wszystkich adresów i nazw firm sprzedajacych aparaty :D)

Zbigniew
03-03-2007, 12:49
Erie w #2 wyłuszczył dobrze zasadność kupowania w śrendio wiadomych źródłach. Ja dodam od siebie, że nawet w tych bardziej pewnych zagranicznych kupowałbym mniej chętnie - ostatnio chciałem sprowadzić N80-200 z Adoramy, B&H lub innego sklepu za oceanem - niby oszczędzasz dobre kilka stówek, ale co z tego jak obiektyw będzie wymagał justowania lub coś będzie nie tak ? Wg mnie za komfort, który wiąże się z możliwością sprawdzenia sprzętu przed zakupem lub/i odesłania jeżeli coś nie halo oraz gwarancją, warto dopłacić.

Rafał_Sz
03-03-2007, 13:31
Osobiście ostrzegam przed kupowaniem bez gwarancji uznawanej w PL. Sam stałem przed podobnym dylematem. Kupiłem w Polsce - i całe szczęście bo po miesiącu radości z posiadania D80 padł główny LCD.
A wydawało by się, że w sprzęcie "tej klasy" takie rzeczy są niemożliwe.

Jak doliczyć cło i inne bzdety, ryzyko, czas oczekiwania i brak gw. to zdecydowanie polecam polskie sklepy w necie.

pozdrawiam Rafał

Trevor
03-03-2007, 13:31
Też w przyszłym tygodniu (jak minie chlapa i czasu będzie więcej) szykuję się na d80.
I przyszło mi do głowy, że d80 to już z pół roku prawie nie opadł z ceną mimo iż d200, całkiem, całkiem sporo.
...czas już najwyższy, toż to w cyfrowym światku nie wypada.

Chyba skubaniec nieźle zchodzi,
teraz mam wrażenie że na forum więcej jest ludzi z d80 niż z d50.

RaB
03-03-2007, 13:44
Kupiłem w zeszłym tygodniu w fotobasia.pl - ogolnie polecam, przeplyw informacji dobry a i paczka szybko dotarla i
zgodna z opisem:) Jedyne co to wymyslilem ze chce SanDiska Plus karte i na nia musialem tydzien poczekac...ale to juz moja wina.

Ogolnie zdecydowalem sie dzieki opiniom umieszczonym tutaj na forum-dzieki chlopaki i dziewczyny:)
RaB

arthx
03-03-2007, 14:02
http://www.resellerratings.com/store/Banana_Boat_Camera
Lifetime Rating: 0.92 / 10
jednym slowem - nie polecam - naciagacze...

Trevor
03-03-2007, 14:26
Kupiłem w zeszłym tygodniu w fotobasia.pl - ogolnie polecam, przeplyw informacji dobry a i paczka szybko dotarla
no właśnie, z polskiej dystrybucjii są te aparaty?
załapałeś się jeszcze na drukarkę?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://forum.nikon.org.pl/images/icons/icon7.gif)

pytam, bo fotobasia też jest jednym z moich faworytów.

Erie
03-03-2007, 14:31
no właśnie, z polskiej dystrybucjii są te aparaty?
załapałeś się jeszcze na drukarkę?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://forum.nikon.org.pl/images/icons/icon7.gif)

pytam, bo fotobasia też jest jednym z moich faworytów.

fotobasia to taki FJ, więc z polskiej dystrybucji są te aparaty, można spokojnie u nich kupować :)

scisly77
03-03-2007, 17:05
Wielkie dzięki dla wszystkich za informację. Potwierdziliście moje obawy ale niestety na nowy D80 mnie nie stać.
Przepraszam za omyłkowe wpisanie nazwy strony.

themoon
04-03-2007, 02:36
agito fotoit imfoto polecam

RaB
04-03-2007, 03:12
Trevor o jaka drukarke biega?
jak kupowalem to nic nie proponowali

Erie
04-03-2007, 11:04
Trevor o jaka drukarke biega?
jak kupowalem to nic nie proponowali

w pewnym okresie dokładali drukarkę przy zakupie D80 (jakąś atramentówkę o wartości ok. 200 PLN, chyba Epsona), którą można było potem opchnąć za parę złociszy na allegro i mieć "rabat" :)

KamRom
04-03-2007, 11:56
Witam
Jak kupiłem tydzień temu D80 w fotobasi razem z drukarka Lexmarka Z515 ( taki stary model ale cos tam drukuje).
Aparat był z nowym softem 1.01

KamRom
04-03-2007, 12:02
(jakąś atramentówkę o wartości ok. 200 PLN, chyba Epsona
Jak pisałem wyżej był to Lexmark Z515, raczej nie jest warta 200zł, na allegro mozna ja kupic chyba za około 40-50zł.

Erie
04-03-2007, 12:15
Jak pisałem wyżej był to Lexmark Z515, raczej nie jest warta 200zł, na allegro mozna ja kupic chyba za około 40-50zł.

wcześniej była inna z tego co mi się wydaje, ale to nieistotne
co do allegro i 40-50 PLN to tyle za tusze się płaci do Z515, a nie za drukarkę, Z515 jest ciut droższa - ok. 120 PLN

fotomich
06-03-2007, 21:16
Witam!
A ja polecam d-photo.pl z Krakowa 2 lata gwarancji i na rabat można liczyć.
Właśnie dostałem od nich paczkę, błyskawicznie (D80 + 18-70 za 4150)
Polecam!!!!

mario_
06-03-2007, 22:10
Tylko IMFOTO, dobre ceny i absolutna pewność jakości. Polecam

ceny wręcz super
np. SB600 za 899pln. :-/

Erie
06-03-2007, 22:12
ceny wręcz super
np. SB600 za 899pln. :-/

niestety SB600 praktycznie wszędzie tyle kosztuje :(, a ze Sławkiem z Imfoto zawsze można się cośtam dogadać co do ceny (ale nie liczyłbym na rabaty rzędu dziesiątek procent ;))

Franek911
07-03-2007, 02:23
Witam Wszystkich! widze że jednak ie polecacie kupna tkiego sprzęciku jak D 80 na allegro np: u Gandiniego choć jest od dawna w 100% pewnym sprzedawcą bo nawet sam kupiłem od niego cyfrówke (kompakt)jakieś pół roku temu i wszystko gra.Ale jest jedno brak orginalnych instrukcji Polskich do sprzętu no i ta gwarancja Europejska 2lata. która nie wiem jak jest chonorowana w naszych serwisach Nikona (czy wogóle..?)
Chce se w krutce sprawić tego nikośa D80! i Tamrona 17-50(chyba najleprzy aparacik w tej cenie i klasie tak bynajmniej ja uważam:)) no i nie chce wtopić pieniędzy...W końcu to koło 4,5tyś z obiektywem i musi być dobrze spożytkowane!

Erie
07-03-2007, 02:36
Franek, kup sobie tego D80 w pewnym sklepie raczej niż na allegro - to taka moja rada. Wszystko co powyżej 200 PLN kupuję w pewnych źródłach, gdzie nie będzie problemów.

kilka uwag o pisowni (sorry ale nie mogę)
chonorowana -> honorowana
w krutce -> wkrótce
najleprzy -> najlepszy

"bynajmniej" nie oznacza tego samego co "przynajmniej" (a o ten wyraz Ci chodziło)

przepraszam za krytykę, ale starajmy się pisać poprawnie

Franek911
07-03-2007, 02:59
Dzięki i sorki za błędy nie byłem nigdy dobry z ortografi zawsze coś zle napisze albo nie sprawdze i przeinacze taki już jestem,ale dzięki za lekcje może zapamiętam i postaram się bezbłędnie pisać a i aparacik kupie raczej w pewnym sklepie!

ekonet
07-03-2007, 03:00
Erie - lubię Cię jeszcze bardziej... Mnie też aż skręca, jak czytam. To po prostu brak szacunku dla czytających, takie niechlujstwo językowe...

Franek911
07-03-2007, 03:12
Erie - lubię Cię jeszcze bardziej... Mnie też aż skręca, jak czytam. To po prostu brak szacunku dla czytających, takie niechlujstwo językowe...

A ty ekonet to co nigdy błędu nie popełniłeś! To że zrobiłem kilka błędów to napewno nie z braku szacunku do czytających! Chyba że do ciebie! Zastanów się co nieraz piszesz Polonisto...

Erie
07-03-2007, 03:19
Ej, SPOKÓJ chłopcy - nie bijcie się. Zwróciłem Ci Franku uwagę na te błędy bo są dość rażące, ale nie mam zamiaru twierdzić, że to jest olewactwo czy brak szacunku do innych, raczej do samego siebie. Wszystkim się zdarzają błędy, nawet mi ;). Jednakże pewne błędy dość mocno kłują w oczy.

Jeżeli masz problemy z ortografią, a nie chce Ci się męczyć to po prostu zainstaluj sobie Firefoxa ze sprawdzaniem pisowni lub pisz posty w Wordzie. Wygodnie i bez błędów.

pozdrawiam
Erie

ekonet
07-03-2007, 03:19
No... Jakoś nie popełniłem. A jeśli Ty poczułeś się urażony - przepraszam. A wycieczkę osobistą, wzmocnioną użyciem małej litery - puszczę Ci w niepamięć, boś pewnie wzburzony...
Pozdrawiam.

themoon
07-03-2007, 08:21

sluchaj wyrazaj swoja sympatie na PRIV bardzo prosze do wszystkich uzytkownikow do ktorych zywisz jakiekolwiek uczucia /i tam uzasadniaj/ a nie w watku o innej zupelnie tematyce...
dziekuje pozdrawiam

fotograf62
07-03-2007, 08:53
Chcesz D80? Skontaktuj sie z uzytkownikiem Golden, on ma tanio body D200.