Zobacz pełną wersję : Nikon COOLPIX 4200 - problem z SD
Witam! Mam Nikona 4200 i chciałbym dokupić do niego kartę pamięci, ale nie wiem, jaka może być jej maksymalna, kompatybilna z tym modelem pojemność. Konkretnie mam na myśli dwa produkty:
- Kingston SD 1 GB ELITE PRO 50x
- Kingston SD 2 GB ELITE PRO 50x
Sądzę, iż 1GB powinno działać, ale ja wolałbym 2GB :mrgreen:
Bardzo proszę o pomoc...
WITAM Mam problem podobny do Twojego . Mam nikona coolpixa 7900 kupiłem kartę kingstom 2GB i niestety coś nie działa tzn: wyświetla mi śię info: FILE CONTAINS IMAGE DATA . Zanim kupisz kartę to poradz się kogoś bo możnz wydać kasę na coś co nie będzie działać.
Pozdrawiam
nie wiem ALE: PO CO CI KARTA ELITE PRO DO TEGO APARATU...wg mnie szkoda kasy, kup zwykłego WOLNEGO kingstona - zapłacisz mniej a nie odczujesz ZADNEJ różnicy...
dziadekak
06-04-2007, 07:53
dobra ten sam problem karta 4g niby ją widzi ale chce formatować no i formatuje aż do padnięcia bateri swoją drogą 2400gp itrwa to tylko 11minut strasznie żre prąd no i formatowanie nie ukończone format na komputerze nic nie daje itak chce formatować zresztą karta 500 której używam itak aparat po swojemu formatuje
ni cholery nie wiem jaka jest maksymalna pojemność karty a co do kingstona to miałem ale były same problemy wiecej tej karty nie widział niżwidział a ta 4 w podobnym(4mp) samsungu śmiga Szkoda mi aparatu bo się do niego przywiązałem
dziadekak
06-04-2007, 10:40
http://nikoneurope-pl.custhelp.com/cgi-bin/nikoneurope_pl.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=14686&p_created=1121865426&p_sid=9fU85pyi&p_accessibility=&p_lva=&p_sp=cF9zcmNoPSZwX3NvcnRfYnk9JnBfZ3JpZHNvcnQ9JnBfc m93X2NudD00MjQmcF9wcm9kcz0mcF9jYXRzPSZwX3B2PSZwX2N 2PSZwX3NlYXJjaF90eXBlPWFuc3dlcnMuc2VhcmNoX25sJnBfc GFnZT0x&p_li=&p_topview=1
okazuje się że tylko max 2g i formatuje fat 16 zajrzyj jak wyzej
Popieram kolege CSC. Nie ma sensu ładować tak dużych i zdolnych kart do collpixów. No chyba, że na spacerze niedzielnym z dzieciakiem stukniecie 4000 zdjęć :)
no ale PO CO szybka karta... 4000 zdjec z dzieckiem w niedziele...kto to ma niby oglądać... wg mnie nie warto tak duzej karty w ogole a napewno nie taka ,,szybką" jak ta o ktorej mowisz....
Mialem 4200, powiem ze do 1gb wszystko bylo spoko. Z 2gb dzialy sie rózne dziwne zeczy, lacznie z niewykrywaniem jej przez aparat. Sprawdzalem pare kart 2gb, wiec RACZEJ wykluczam wade sprzetu. Na koniec zostalem przy 512 i 256 na zapasie. Wydaje mi sie ze 1gb szybciej pochlanialo baterie, ale mozliwe ze sie myle.
Swojá drogá to fajny aparacik, sentyment pozostaje.