Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Swojsko mazowiecko.....
Bartekkw
21-03-2012, 16:06
Z ostatniego wypadu w okolice Wisły. Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/03/rzeka1pent-1.jpg
źródło (http://img252.imageshack.us/img252/2139/rzeka1pent.jpg)
Że swojsko to się zgodzę, ale żeby od razu mazowiecko...
No i chyba to nie jest Wisła, prawda? Raczej wspomniana okolica. Ogólnie fota nie powinna być dumą Twojej twórczości.
Bartekkw
21-03-2012, 16:15
Że swojsko to się zgodzę, ale żeby od razu mazowiecko...
No od kiedy pamiętam mieszkam na Mazowszu, a ta miejscówka to jakieś 2-3 km od mojej chałupy ;)
Ogólnie fota nie powinna być dumą Twojej twórczości.
Zdaję sobe sprawę że głowy nie urywa, ale spodobało mi się więc wrzuciłem :) Głównie chyba za sprawą światła które dość sympatycznie boczkiem przyświeciło
Jeśli chodzi o światło to jest ok, miejscówka też nie jest zła.
jarekf34
21-03-2012, 16:53
Zdaję sobe sprawę że głowy nie urywa, ale spodobało mi się więc wrzuciłem
No i dobrze zrobiłeś bo na takie "nie urywające głowy" widoczki czasami trzeba również popatrzeć :)
Przyjemnie jest.
katatjuta
21-03-2012, 17:04
Widoczek przedni i ładny kolorystycznie ale czy przypadkiem nie ma tutaj winiety lekkiej?
Nikonozaur
21-03-2012, 18:56
Nie ma się co czepiać, teraz mamy chyba najgorszy okres do focenia - wszystko bure i ponure. Co nie znaczy, że nawołuję do zawieszenia aparatu na kołku. ;)
Jest wczesnowiosennie, ja nie mam pytań.
wasilewk
21-03-2012, 19:04
...
Zdaję sobe sprawę że głowy nie urywa, ale spodobało mi się więc wrzuciłem :) ...
Mi też.
Pzdr.
krzysztofz24
22-03-2012, 12:26
Ten blekit na niebie bardzo przyjemny, swiatlo fajnie w kadr wpada z boku. Kadr i wykorzystanie esowatej lini rzeczki bardzo zgrabnie wykorzystane.
No a ze szaro i buro na dole, no przedwiosnie:-).
Ogolnie fota oki.
Miejscówka jak najbardziej do wykorzystania przez dobrego kadrującego, co widać. Światełko też przyjemne.
Ponarzekam jednak - nie jestem przekonany do kwadratu, a konkretnie do tego kwadratu - mz przydałoby się trochę więcej dołu i minimalnie szerzej. No i usunąłbym te czarne gałęzie w PG.
krokus66
22-03-2012, 18:00
Uważam, że zdjęcia można i należy focić o każdej porze roku. Jeden minus - jest znacznie trudniej "łeb urwać". Znaczy się, że nie zawsze trzeba iść na łatwiznę. Szanujący się fotograf wychodzi poza utarte schematy i bierze się za rzeczy trudne.
Spojrzenie, kompozycja, kadr, kolorki i światło podoba mi się. Przyjemnie się ogląda dobre, Twoje zdjęcie, tym bardziej takie swojskie.
Bardzo ładne, gratulacje.
Bartekkw
22-03-2012, 22:23
..... ale czy przypadkiem nie ma tutaj winiety lekkiej?
No lekka jest :)
Dzięki za pozytywny odbiór ;)