PDA

Zobacz pełną wersję : ploter tnąco-drukujący + prasa

moro
19-03-2012, 16:28
Na tym forum można spotkać specjalistów z każdej chyba branży, wiec może ktoś mi doradzi co kupić. Potrzebuję kupić na potrzeby swojego sklepu coś jak w tytule. A chcę to wykorzystywać do wykonywania "nadruków" na koszulkach. Większe ilości koszulek zlecam do sitodruku, ale przy małych nakładach się to nie opłaca, trudno też zaoferować klientowi dobrą cenę zlecając nadruk folią flex firmie zewnętrznej. Często też potrzebuję aby nadruk był folią np. 3M odblaskową. Dlatego też postanowiłem rozejrzeć się za takim zestawem. Urządzenie jakiego szukam powinno obsługiwać pole o powierzchni ok. formatu A3. A może kupić osobno ploter tnący i drukarkę do sublimacji + prasę termo-transferową. Budżet na to jaki planuje przeznaczyć to około 15 tysięcy.

Rafał_Sz
19-03-2012, 17:03
1. Potrzebujesz solidny ploter tnący z pozycjonowaniem optycznym. Np. jakiś Summa z systemem OPOS. Po pierwsze tniesz na takim sprzęcie wszelkiego rodzaje folie, po drugie wycinasz to co masz zadrukowane po obrysie.
2. Nie pchaj się w sprzęt drukujący - usługi druku solventowego są obecnie nieprzyzwoicie tanie i szybkie. Musisz tylko namierzyć odpowiednią firmę.
3. Pozostaje Ci kupno prasy termotransferowej, za 3000 kupisz luks sprzęt, jednak ja bym poszukał jakiejś dobrej używki. Przydały by Ci się dwie, płaska do ciuchów i mała do czapek.

Uwaga, nawet nie patrz w stronę chińskich ploterów tnących. To są nic niewarte złomy. Cena niska, jakość żadna.