Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] wakey, wakey Dorset
mirekvampirek
19-03-2012, 00:06
dzisiaj bylem w corfe castle i jak zwykle obiecalem sobie, ze wiecej tam nie wroce ;)
ale w drodze powrotnej znalazlem cos takiego
zapraszam
I
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img694.imageshack.us/i/anvilpoint72ff.jpg/)
II
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img824.imageshack.us/i/anvilpoint75n.jpg/)
pozdrawiam
maniak666
19-03-2012, 00:10
Pionik wciągam. Poziom choć rozwinięciem pionu, zbyt gęsto upakowany.
A cóż Cie złego na Corfe spotkało???
JaroPienza
19-03-2012, 00:10
Jak na moj osobisty gust to się za dużo dzieje. Ładne i ciekawe jednak miejsce, jak i światło
mirekvampirek
19-03-2012, 00:11
zawsze wracam, ze spuszczona glowa i swiadomoscia, ze przejechawszy 200km nic nie mam, i jeszcze, ze gdzie indziej bylo by lepiej ;)
jarku no to niestety nie toskania, kto byl w dorset ten wie, ze na polach tam natkane,
pozdrawiam
Bartekkw
19-03-2012, 00:17
Pionik jest bardzo fajny z tym że ja bm to widział z większym zróżnicowaniem planów - aktualnie kontrast na dole masz taki sam jak na górze co MZ wypłaszcza scenę
mirekvampirek
19-03-2012, 00:21
bartku, czyli jak dobrze rozumiem tyl/gora mniej kontrastowo? bo dolu to ja bym nie ruszal
Nikonozaur
19-03-2012, 00:21
Teren bardzo ciekawy i kadrów fajnych można pewnie nawalić tu bez liku. Również zaciągam pion, przyznaję jednak, że mozaika na dwójce też jest elegancka.
Bartekkw
19-03-2012, 00:26
bartku, czyli jak dobrze rozumiem tyl/gora mniej kontrastowo? bo dolu to ja bym nie ruszal
Dół bez zmian, ale powyżej chałupy już bym kontrast zdejmował
piotrm100
19-03-2012, 00:34
A ja się tam wybieram już kawał czasu i jakoś nie mogę dojechać. Większość zdjęć jakie widziałem z Corfe była niezła a nawet świetna, aż dziwne więc, ze można tam nie trafić na warunki :d
A kadry w stylu toskańskim ale takie małorolne - po angielsku .
mirekvampirek
19-03-2012, 00:40
piotr następnym razem obiecuje sie skontaktować z tobą przed wyjazdem
pozdrawiam
Sebastianito
19-03-2012, 00:40
Bardzo ladnbe swiatlo na obu. Ja na Corfe Castle tez sie najezdzilem... ponad 30 wypraw i tylko 2x dobre warunki byly.
mirekvampirek
19-03-2012, 00:45
seba to był mój 4 raz więc daleka droga przedemna ;)
jakoś nie czuje tego miejsca, ale wracam, bo chce sobie udowodnić, że jestem w stanie coś dobrego tam popełnić i zawsze kończy sie tak samo
pozdrawiam
maniak666
19-03-2012, 00:46
A "mleczny" plenerek to tak wg Ciebie całkim do d...y?
mirekvampirek
19-03-2012, 00:51
Andzrej kazdy plenerek w twoim towarzystwie, to pozytywne spedzenie czasu, ale ze zdjec nie do konca bylem zadowolony
Ale ten zamek jest miejscowka!!!!
Zdjecia bardzo fajne, ja lykam pion w calosci, nie obchodzi mnie co jest zle a co dobrze, poprostu swietne zdjecie, poziom ladny, ale za duzo wszystkiego, jedynka to taki fajny przekladaniec.
ostrytux
19-03-2012, 01:16
Fantastyczne miejsce, fotografie również niczego sobie :)
piotrm100
19-03-2012, 01:37
nooooo to trzymam za słowo :)
Powiedz mi tylko jeszcze w czym problem? Czy warunków nie możesz zastać, czy wykroić tam coś ciężko? Wydaje mi się że ta pierwsza opcja, bo kadrów stamtąd dobrych dużo.
mirekvampirek
19-03-2012, 01:55
jak pojedziesz to sam sie przekonasz, to jedno z tych miejsc, w których potrzebne są odpowiednie warunki inaczej jest lipa
katatjuta
21-03-2012, 14:01
Nr II nie wiem dlaczego ale strasznie mi się podoba ze względów kolorystycznych. Fajnie pokazane jak się kolory przeplatają.
Miłe oku upakowanie szczegółów. Nie jest to relaksująca sielanka, ale kawał solidnego ładunku fotograficznego.
Pion całkiem fajny, pomysł z kontrastem też, ale w takiej formie też ma swój wyraz. Taki wieżowiec polny :)
Pion faktycznie mocniejszy, ale patchwork na dwójce również mi bardzo pasuje. Fajnie ująłeś zróżnicowane kolory na poszczególnych polach.
mirekvampirek
22-03-2012, 22:16
kurde dzieki ludziska, nie spodziewalem sie az tak pozytywnego odbioru, szczerze to wogole sie nie spodziewalem, ale mnie zonka namowila (stwierdzila, ze jej sie podoba), a jak zonka cos powie to tak juz musi byc ;)
pozdrawiam
SUPER! Tyle szczegółów! W dużym formacie na ścianie można by oglądać i oglądać...
Ładnie zaprezentowałeś wieloplany :-) jednak jak pisał Bartek powalczyłbym z kontrastem :-)
Fajne wieloplany :).
Dla siebie wybiorę pionik, bo bardzo lubię taki formacik w krajobrazie ;).
jacekz40
23-03-2012, 20:46
Jedynkę widziałem już w innym miejscu ale bardzo mi przypadła do gustu. Oba obrazki mocno w obróbce z dużym kontrastem czyli z przytupem ;) ale coś w tym jest dla mnie pionik super.
Zastanawiam się tylko czy to nowy trend? ;)
mirekvampirek
23-03-2012, 20:58
pablook to żeś mnie " zaskoczył" ;)
jacku widziałem trochę cię poniosło z ta gwiazda ;) ale dzięki
czy to nowy trend? nie wiem, od ustalania trendów są inni :)
pozdtawiam
jacekz40
23-03-2012, 21:02
jacku widziałem trochę cię poniosło z ta gwiazda ;) ale dzięki...
Eee tam Mirku poniosło ;) taka prawda - podoba się i dałem temu wyraz i zauważ nie było po znajomości :)