PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Beauty portrait [maciejrepecki.pl]

batonMR
17-03-2012, 01:49
Witam Forumowiczów! :) Dzisiaj ode mnie jeden portret Mariki (http://www.maxmodels.pl/jamarika.html). Kto chciałby zobaczyć więcej zdjęć z tej serii lub skromny backstage, zapraszam serdecznie na BLOGa (http://www.maciejrepecki.pl/blog/?p=1405). Bez dłuższego wstępu:

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.maciejrepecki.pl/forum/beauty.jpg)

tomnow:
17-03-2012, 09:18
Piekna praca!

Mam pytanko - ogladalem bloga, kontra na skroniach powstala tylko od blendy?

Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk

m.aperture
17-03-2012, 10:25
extra! reszta zdjęć z bloga także super! pozazdrościć... :)

sowart
17-03-2012, 10:28
Bardzo fajnie ci to wyszło. Takie prace mi się najbardziej podobają :)

Amadeusz
17-03-2012, 10:42
Ona jest piękna i żadne zdjęcie tego nie zmieni :)
Mnie się podoba tylko to, które tu wstawiłeś.

ohar56
17-03-2012, 12:00
Bardzo dobra praca.

~lxs
17-03-2012, 13:29
Piekna praca!

Mam pytanko - ogladalem bloga, kontra na skroniach powstala tylko od blendy?

Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk

To trzeba było czytać, a nie oglądać...
"Do oświetlenia używałem głównie beauty disha (tzw. słoneczko), dwóch gołych kontr oraz lampki na tło. Przydały się również srebrne blendy do wypełnienia twarzy światłem."

A co do zdjęcia to super, ciężko się do czegoś przyczepić.
2 i 3 na blogu imo za ciemne i za ciasno kadrowane

Niesamowite jest przedostatnie na blogu, fajny kadr i obróbka, ale przede wszystkim bardzo ciekawy "makijaż"... ;p

batonMR
17-03-2012, 19:54
Dzięki wielkie za komentarze i odwiedziny! ;)

tomnow, tutaj właśnie użyty był setup opisywany na blogu. Od góry beauty dish, od dołu srebrna mała blenda, z tylnej prawej i lewej strony po gołej lampce. No i lampka na tło. :)

Pozdrawiam!

pietrobas
22-03-2012, 00:17
makijac z kuleczkami wspaniały, całośc bardzo na tak, czysto i bez przesadnych zamieszań

mOSAd
22-03-2012, 01:53
Generalnie praca jest dobra. Ciekawe ostre, ale bardzo ładnie opanowane światło boczne połączone z wypełnieniem. Bardzo dokładna obróbka, dopasowane kolory i kontrast. Zarówno delikatny, jak i zdecydowany wizaż - duży plus. Technicznie nie mam uwag. Natomiast pod względem emocjonalnym nie trafiają do mnie dwie rzeczy. Przede wszystkim mina z otwartymi ustami. Nazwę ją "rybią" z braku lepszego określenia. No nie wiem, jakoś chyba nie łapię tej nowoczesnej mody na taki wyraz twarzy, gdyż kojarzy mi się z bezmyślnością. Akceptuję go właściwie wyłącznie w towarzystwie otoczki modowej, manekinowego ujęcia postaci, służącej za wieszak dla ciuchów lub do czysto geometrycznych form. W portrecie ta stylistyka do tej pory mnie nie zdołała przekonać. Druga rzecz to kadr. Wiem, że tu się nie da za wiele wycisnąć, ale takie ujęcie prosi się o towarzystwo tekstu artykułu, wypełnienia czymś poszerzonych dodatkowo boków lub jednego z nich. To bardziej już zadanie dla fotoedytora zapewne, ale można podczas prezentacji na forum zasugerować i taką formę, co miało już tu miejsce w kilku przypadkach. Czasami się sprawdza i tu jest wg mnie odpowiednia ku temu okazja.

Ogólnie - jest fajnie i można się śmiało chwalić. Choć szczyt to jeszcze nie jest.

batonMR
01-04-2012, 13:24
Dzięki za kolejne komentarze. mOSAd - na Ciebie zawsze można liczyć. ;) Rybka... Chyba ta "moda" trochę mi się udzieliła bo kilka takich z otwartymi ustami kadrów mam z tej sesji. Może faktycznie lepsze byłyby tylko rozchylone... Odnośnie artykułu, gołe zdjęcie inne jest w odbiorze, niż te tutaj, z kilkoma napisami (tak jakby puste). Pewnie gdybym stworzył rozkładówkę, prezentowałoby się jeszcze bardziej magazynowo. Przy podobnej sesji, spróbuję czegoś takiego. ;) Dzięki i pozdrawiam!

emisiek
08-04-2012, 16:29
Warsztatowo to jest od strony foto bardzo dobre. Panowanie nad światłem jest tutaj pełne. Jednak dodam, że w toku ewolucji ludzie wykształcili sobie wyjątkową zdolność czytania twarzy. Wyniki często są zadziwiające. Małe dziewczynki mają taką tendencję, gdy z bliska patrzą w dno obiektywów szerokokątnych. Taki „nie wyraz” emocji.

Lvcas
10-04-2012, 22:18
super prace, nie znajduje wad :) Bardzo fajnie ogarniasz światło :)

UBoot
11-04-2012, 15:46
tomnow: czy mógłbyś wyjaśnić co zostało i z czego wysłane ("tapatalk" ???) bo nie bardzo rozumiem, o co chodzi i jak się to ma do omawianej fotografii ?

JoannaJeszka
13-04-2012, 13:21
uwielbiam takie portrety

batonMR
15-04-2012, 15:06
Dziękuję serdecznie. ;)
emisiek - nie bardzo rozumiem drugą część Twojego komentarza, mógłbyś rozwinąć?
Uboot - Tapatalk to aplikacja na androida i pewnie taki tekst dodaje automatycznie. ;)

linkil
22-04-2012, 23:42
bardzo ladnie , tylko pozazdroscic takiego zdjecia w portfolio ;)

digitaltee
23-04-2012, 14:18
w sumie zgodzę się z mOSAd technicznie to jest bardzo ładne foto, ale to jakby tyle... tj. no dziewczyna też ładnie wygląda, no ale ja może nie mam po prostu przekonania do Glamour ;)

rafael
01-05-2012, 21:06
bardzo dobra praca

foto-oko
06-05-2012, 00:05
Witam,
zdjecie na wysokim poziomie. Mam jednak pytanie:czy ktos je kupi? Czy w Polsce mozna na tym zarobic?
pozdrawiam

batonMR
06-05-2012, 00:55
Akurat ta seria była robiona dla przyjemności, nie dla zysku. Czy ktoś to kupi? To się okaże... Jak nie bezpośrednio, to może kogoś zainteresują inne moje prace i skusi się na fotografię ślubną. ;)