Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Beauty portrait [maciejrepecki.pl]
Witam Forumowiczów! :) Dzisiaj ode mnie jeden portret Mariki (http://www.maxmodels.pl/jamarika.html). Kto chciałby zobaczyć więcej zdjęć z tej serii lub skromny backstage, zapraszam serdecznie na BLOGa (http://www.maciejrepecki.pl/blog/?p=1405). Bez dłuższego wstępu:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.maciejrepecki.pl/forum/beauty.jpg)
Piekna praca!
Mam pytanko - ogladalem bloga, kontra na skroniach powstala tylko od blendy?
Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk
m.aperture
17-03-2012, 10:25
extra! reszta zdjęć z bloga także super! pozazdrościć... :)
Bardzo fajnie ci to wyszło. Takie prace mi się najbardziej podobają :)
Amadeusz
17-03-2012, 10:42
Ona jest piękna i żadne zdjęcie tego nie zmieni :)
Mnie się podoba tylko to, które tu wstawiłeś.
Piekna praca!
Mam pytanko - ogladalem bloga, kontra na skroniach powstala tylko od blendy?
Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk
To trzeba było czytać, a nie oglądać...
"Do oświetlenia używałem głównie beauty disha (tzw. słoneczko), dwóch gołych kontr oraz lampki na tło. Przydały się również srebrne blendy do wypełnienia twarzy światłem."
A co do zdjęcia to super, ciężko się do czegoś przyczepić.
2 i 3 na blogu imo za ciemne i za ciasno kadrowane
Niesamowite jest przedostatnie na blogu, fajny kadr i obróbka, ale przede wszystkim bardzo ciekawy "makijaż"... ;p
Dzięki wielkie za komentarze i odwiedziny! ;)
tomnow, tutaj właśnie użyty był setup opisywany na blogu. Od góry beauty dish, od dołu srebrna mała blenda, z tylnej prawej i lewej strony po gołej lampce. No i lampka na tło. :)
Pozdrawiam!
pietrobas
22-03-2012, 00:17
makijac z kuleczkami wspaniały, całośc bardzo na tak, czysto i bez przesadnych zamieszań
Generalnie praca jest dobra. Ciekawe ostre, ale bardzo ładnie opanowane światło boczne połączone z wypełnieniem. Bardzo dokładna obróbka, dopasowane kolory i kontrast. Zarówno delikatny, jak i zdecydowany wizaż - duży plus. Technicznie nie mam uwag. Natomiast pod względem emocjonalnym nie trafiają do mnie dwie rzeczy. Przede wszystkim mina z otwartymi ustami. Nazwę ją "rybią" z braku lepszego określenia. No nie wiem, jakoś chyba nie łapię tej nowoczesnej mody na taki wyraz twarzy, gdyż kojarzy mi się z bezmyślnością. Akceptuję go właściwie wyłącznie w towarzystwie otoczki modowej, manekinowego ujęcia postaci, służącej za wieszak dla ciuchów lub do czysto geometrycznych form. W portrecie ta stylistyka do tej pory mnie nie zdołała przekonać. Druga rzecz to kadr. Wiem, że tu się nie da za wiele wycisnąć, ale takie ujęcie prosi się o towarzystwo tekstu artykułu, wypełnienia czymś poszerzonych dodatkowo boków lub jednego z nich. To bardziej już zadanie dla fotoedytora zapewne, ale można podczas prezentacji na forum zasugerować i taką formę, co miało już tu miejsce w kilku przypadkach. Czasami się sprawdza i tu jest wg mnie odpowiednia ku temu okazja.
Ogólnie - jest fajnie i można się śmiało chwalić. Choć szczyt to jeszcze nie jest.
Dzięki za kolejne komentarze. mOSAd - na Ciebie zawsze można liczyć. ;) Rybka... Chyba ta "moda" trochę mi się udzieliła bo kilka takich z otwartymi ustami kadrów mam z tej sesji. Może faktycznie lepsze byłyby tylko rozchylone... Odnośnie artykułu, gołe zdjęcie inne jest w odbiorze, niż te tutaj, z kilkoma napisami (tak jakby puste). Pewnie gdybym stworzył rozkładówkę, prezentowałoby się jeszcze bardziej magazynowo. Przy podobnej sesji, spróbuję czegoś takiego. ;) Dzięki i pozdrawiam!
Warsztatowo to jest od strony foto bardzo dobre. Panowanie nad światłem jest tutaj pełne. Jednak dodam, że w toku ewolucji ludzie wykształcili sobie wyjątkową zdolność czytania twarzy. Wyniki często są zadziwiające. Małe dziewczynki mają taką tendencję, gdy z bliska patrzą w dno obiektywów szerokokątnych. Taki „nie wyraz” emocji.
super prace, nie znajduje wad :) Bardzo fajnie ogarniasz światło :)
tomnow: czy mógłbyś wyjaśnić co zostało i z czego wysłane ("tapatalk" ???) bo nie bardzo rozumiem, o co chodzi i jak się to ma do omawianej fotografii ?
JoannaJeszka
13-04-2012, 13:21
uwielbiam takie portrety
Dziękuję serdecznie. ;)
emisiek - nie bardzo rozumiem drugą część Twojego komentarza, mógłbyś rozwinąć?
Uboot - Tapatalk to aplikacja na androida i pewnie taki tekst dodaje automatycznie. ;)
bardzo ladnie , tylko pozazdroscic takiego zdjecia w portfolio ;)
digitaltee
23-04-2012, 14:18
w sumie zgodzę się z mOSAd technicznie to jest bardzo ładne foto, ale to jakby tyle... tj. no dziewczyna też ładnie wygląda, no ale ja może nie mam po prostu przekonania do Glamour ;)
foto-oko
06-05-2012, 00:05
Witam,
zdjecie na wysokim poziomie. Mam jednak pytanie:czy ktos je kupi? Czy w Polsce mozna na tym zarobic?
pozdrawiam
Akurat ta seria była robiona dla przyjemności, nie dla zysku. Czy ktoś to kupi? To się okaże... Jak nie bezpośrednio, to może kogoś zainteresują inne moje prace i skusi się na fotografię ślubną. ;)