PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Do wynajęcia

JaroPienza
15-03-2012, 21:36
... ewentualnie do kupna. Samo serce Toskanii :D

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img831.imageshack.us/img831/2705/dsc7727web.jpg)

Zapraszam i Dziękuję

RobertSoul
15-03-2012, 21:37
Za ile ?:)
Troszkę mi te niebieskości z tyłu przeszkadzają ale tylko troszkę :)

JaroPienza
15-03-2012, 21:40
Za ile ?:)
Troszkę mi te niebieskości z tyłu przeszkadzają ale tylko troszkę :)

Trzeba by było właścicieli odkopać ;)

Niebieski ,a no można by go zdjąć troszkę

fotokornik
15-03-2012, 21:40
Ja nie mam pytań. Przydałyby się korepetycje :)

RobertSoul
15-03-2012, 21:44
Czyli jak w tym filmie ---> "Pod słońcem Toskanii". Film bardzo fajny tak apropo :)

jarekf34
15-03-2012, 22:11
Troszkę mi te niebieskości z tyłu przeszkadzają ale tylko troszkę
Ja również tak mam ale za to reszta nadrabia, kadrowo fajnie. A co do nieruchomości to "mały" remoncik i posesja jak znalazł :)

marny
15-03-2012, 22:21
Jak dla mnie to ciut za dużo się tam dzieje na dalszym planie i nie wynajmę:) Wykonanie, kolorystyka mi pasują.

JaroPienza
15-03-2012, 22:26
Wydaje mi się ,że ta niebieskość tutaj tak wylazła. Na innym portalu nie widać tak

krzysztofz24
16-03-2012, 00:12
Ja bym chetnie wynajal:-). Licze ze jako miejscowy lokales zalatwisz dobra cene;-).

Dobra o zdjeciu, ladr spoko, dobra wieloplanowosc. Podoba mi sie zestawieni cieplego dolu z zimnymi dalszymi planami...
Ale niebieskosci na dalszych planach bym ujal.

Duder
16-03-2012, 03:28
No toś pan poszalał z kolorkami, normalnie kubłami lejesz te farby. Próbuję odbierać tę prace jako kompozycję kolorystyczno-graficzną, ale i tak jakoś nie widzę tu harmonii. Jakoś się te barwy gryzą, po prostu są za mocne, a do tego zbyt kontrastowo - czernie zbyt smoliste. Te jasne plamy w wąwozach też uroku nie dodają.

JaroPienza
16-03-2012, 17:43
kilka poprawek naniesionych (zmieniona kolorystyka cieni,wyciągnięcie ze "smolistych czerni",itd) .Mam nadzieje ,ze ta wersja się podobać będzie

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img812.imageshack.us/img812/4889/dsc7727webfix.jpg)

krokus66
16-03-2012, 18:30
Kadr fajny, widok piękny.
2 zdecydowanie bardziej mi się podoba. Myślę, że możesz jeszcze trochę popracować nad tą fotą.

Wynajęcie lokum - chyba w tym małym domku, w dużym same mury bez dachu pozostały.

geralttt
16-03-2012, 18:43
Superancki fot, a że się jeszcze zapytam - a co tam w tej Toskanii robić można jak się już domek kupi? :) ... Ekhem - w sensie jak przeżyć, żeby żyć?

Bartekkw
16-03-2012, 19:05
Ładnie to sie prezentuje Jarku. Kolor i kadr jak dla mnie ok

JaroPienza
16-03-2012, 20:00
Superancki fot, a że się jeszcze zapytam - a co tam w tej Toskanii robić można jak się już domek kupi? :) ... Ekhem - w sensie jak przeżyć, żeby żyć?

Sprzedaje się dom ;)

maniak666
16-03-2012, 20:02

Wiesz, to samo pytanie ciśnie mi się na usta odnośnie Islandii.
Pytam poważnie- bez jakichkolwiek podtekstów.

Nikonozaur
16-03-2012, 21:04
Patrzyłem kilka razy na pierwszą wersję i... Druga przekonuje mnie bez problemu.

darek_d
16-03-2012, 21:08
2 wersja lepsza, ale i tak zbyt mocno widać nienaturalność miejscami, lekka papka się zrobiła.

geralttt
16-03-2012, 21:30
Sprzedaje się dom ;)

Hahahha! Ok! No to tzw. 'betonik' Panie Jarku! :) Ehh patrzę wszędzie jest gładziutko i lekutko w tym XXI wieku... :)

Wiesz, to samo pytanie ciśnie mi się na usta odnośnie Islandii.
Pytam poważnie- bez jakichkolwiek podtekstów.

Spier..a się byle dalej... :) Nie no serio - ja wracam do PL, pobawił się troszkę, porobił zdjęć, a przy okazji coś tam popracował to przy rybach to przy wielorybach(przewodnik), to jeszcze gdzie się dało i powoli czas wracać...

Znasz islandzki? Jeśli tak to w każdym sektorze rrraczej się załapiesz, oczywiście z reguły zaczynając od tych najniższych. Nie znasz? To już gorzej, bo sam angielski jest traktowany przychylnie jedynie w ustach turystów. :) Nie jest to sztywną regułą i są oczywiście odstępstwa, ale z grubsza tak to wygląda. :)

Czy da się przeżyć? Jasne, kwestia samozaparcia, kasa nawet niezła, ale czy na całe życie? Ja już sobie odpowiedziałem... :)

maniak666
16-03-2012, 22:04
Spier..a się byle dalej... :) Nie no serio - ja wracam do PL, pobawił się troszkę, porobił zdjęć, a przy okazji coś tam popracował to przy rybach to przy wielorybach(przewodnik), to jeszcze gdzie się dało i powoli czas wracać...

Znasz islandzki? Jeśli tak to w każdym sektorze rrraczej się załapiesz, oczywiście z reguły zaczynając od tych najniższych. Nie znasz? To już gorzej, bo sam angielski jest traktowany przychylnie jedynie w ustach turystów. :) Nie jest to sztywną regułą i są oczywiście odstępstwa, ale z grubsza tak to wygląda. :)

Czy da się przeżyć? Jasne, kwestia samozaparcia, kasa nawet niezła, ale czy na całe życie? Ja już sobie odpowiedziałem... :)

Nie tak po prostu z ciekawości pytam. Dopiero co zamieniłem drinki na schnapsy i nie ukrywam czkawką mi się odbija:( a zamieniać na tran... chyba nie. Aczkolwiek oczyma wyobrażni te plenery widzę...:wink:

JaroPienza
16-03-2012, 22:18
Ja dodam że ekonomicznie Italia pada na pysk jak Grecja ,więc gdyby nie te plenery ;)... Chociaż sam myślę o zmianie kraju. Ok kończmy OT , który mi osobiście nie przeszkadza :D

geralttt
16-03-2012, 22:22
Ciekawość pierwszy stopień do wiedzy, a patrząc na twój podpis można sobie uzupełnić ha ha... :D

Aaaa plenery to coś, czemu ciężko jest się oprzeć... 4WD i można podziałać... Aha dodam jeszcze bo pogoda w temacie tyż ważna:
wiosny nie zauważyłem
2-3 miesiące lata
1-2 tygodnie jesieni
8-9 miesięcy zimy :D - I to jest najciekawsze, że przy 3-4 godzinach teoretycznego światła od Listopada do Stycznia(tak na oko) dodatek lubią stanowić zamiecie śnieżne, lub po prostu szarówka, dzięki której rzeczywista wartość luksów najczęściej wynosi gdzieś w okolicach zera. :D Znaczy poza miastem, bo w mieście kolorowo i świetliście aż na wyrost... :D
Schnapsy chyba jednak mają więcej kolorytu, a drinki w zupełności smaczniej smakują. :)
Tylko te plenery kiedy zorze, lub latem kiedy dzień trwa 24/h, a złota godzina nawet 5-6 godzin ehhh... Tak żeby bliżej i można było wskoczyć na tydzień i wyskoczyć do dom to człek by bzika z rozkoszy dostawał... :)
Pewnie by spowszedniało, musi znaczy się być jak jest ...

PS. Jarek no sorki za OT... Rozgadaliśmy się, ale już znikam.. :)

Pozdrówki

JaroPienza
16-03-2012, 22:38
Ciekawość pierwszy stopień do wiedzy, a patrząc na twój podpis można sobie uzupełnić ha ha... :D

Aaaa plenery to coś, czemu ciężko jest się oprzeć... 4WD i można podziałać... Aha dodam jeszcze bo pogoda w temacie tyż ważna:
wiosny nie zauważyłem
2-3 miesiące lata
1-2 tygodnie jesieni
8-9 miesięcy zimy :D - I to jest najciekawsze, że przy 3-4 godzinach teoretycznego światła od Listopada do Stycznia(tak na oko) dodatek lubią stanowić zamiecie śnieżne, lub po prostu szarówka, dzięki której rzeczywista wartość luksów najczęściej wynosi gdzieś w okolicach zera. :D Znaczy poza miastem, bo w mieście kolorowo i świetliście aż na wyrost... :D
Schnapsy chyba jednak mają więcej kolorytu, a drinki w zupełności smaczniej smakują. :)
Tylko te plenery kiedy zorze, lub latem kiedy dzień trwa 24/h, a złota godzina nawet 5-6 godzin ehhh... Tak żeby bliżej i można było wskoczyć na tydzień i wyskoczyć do dom to człek by bzika z rozkoszy dostawał... :)
Pewnie by spowszedniało, musi znaczy się być jak jest ...

PS. Jarek no sorki za OT... Rozgadaliśmy się, ale już znikam.. :)

Pozdrówki

Jak dla mnie to temat się fajnie rozkręca.

No coż ja na brak światła nie narzekam, wino zawsze dobrze smakuje. Tylko środków brak, ale to wina Berlusconiego

Radek_1
16-03-2012, 23:00
Jak dla mnie to temat się fajnie rozkręca.

... ale to wina Berlusconiego

Kolejny zmanipulowany, czy rozkręcasz temat...?

JaroPienza
16-03-2012, 23:03
Kolejny zmanipulowany, czy rozkręcasz temat...?

tja ,kiepskie zdjęcie to przynajmniej ponarzekam na ustrój ;)

ART69
16-03-2012, 23:23
Po poprawce jest lepsze w odbiorze :-)

geralttt
17-03-2012, 01:41
tja ,kiepskie zdjęcie to przynajmniej ponarzekam na ustrój ;)
Berlusconi nie narzeka, pewnie przez bunga bunga, z tego co wiem, my fotki, a jego hobby raczej nie na forum :D

Wesoły kraj, świetne wino(póki chińszczyzna wszystkich szpeców lub winnic nie wykupi) tylko bida jakaś wszędzie jak sam piszesz... Znaczy skutecznie odstraszyłeś mnie od kupna domu w tamtej okolicy, co innego kiedyś na plener - może się uda(mam nadzieję)... 3maj się tam(nie będę pisał ciepło, bo to pewnie samo się przez się działa w tamtych rejonach)!!!