Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Do wynajęcia
JaroPienza
15-03-2012, 21:36
... ewentualnie do kupna. Samo serce Toskanii :D
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img831.imageshack.us/img831/2705/dsc7727web.jpg)
Zapraszam i Dziękuję
RobertSoul
15-03-2012, 21:37
Za ile ?:)
Troszkę mi te niebieskości z tyłu przeszkadzają ale tylko troszkę :)
JaroPienza
15-03-2012, 21:40
Za ile ?:)
Troszkę mi te niebieskości z tyłu przeszkadzają ale tylko troszkę :)
Trzeba by było właścicieli odkopać ;)
Niebieski ,a no można by go zdjąć troszkę
fotokornik
15-03-2012, 21:40
Ja nie mam pytań. Przydałyby się korepetycje :)
RobertSoul
15-03-2012, 21:44
Czyli jak w tym filmie ---> "Pod słońcem Toskanii". Film bardzo fajny tak apropo :)
jarekf34
15-03-2012, 22:11
Troszkę mi te niebieskości z tyłu przeszkadzają ale tylko troszkę
Ja również tak mam ale za to reszta nadrabia, kadrowo fajnie. A co do nieruchomości to "mały" remoncik i posesja jak znalazł :)
Jak dla mnie to ciut za dużo się tam dzieje na dalszym planie i nie wynajmę:) Wykonanie, kolorystyka mi pasują.
JaroPienza
15-03-2012, 22:26
Wydaje mi się ,że ta niebieskość tutaj tak wylazła. Na innym portalu nie widać tak
krzysztofz24
16-03-2012, 00:12
Ja bym chetnie wynajal:-). Licze ze jako miejscowy lokales zalatwisz dobra cene;-).
Dobra o zdjeciu, ladr spoko, dobra wieloplanowosc. Podoba mi sie zestawieni cieplego dolu z zimnymi dalszymi planami...
Ale niebieskosci na dalszych planach bym ujal.
No toś pan poszalał z kolorkami, normalnie kubłami lejesz te farby. Próbuję odbierać tę prace jako kompozycję kolorystyczno-graficzną, ale i tak jakoś nie widzę tu harmonii. Jakoś się te barwy gryzą, po prostu są za mocne, a do tego zbyt kontrastowo - czernie zbyt smoliste. Te jasne plamy w wąwozach też uroku nie dodają.
JaroPienza
16-03-2012, 17:43
kilka poprawek naniesionych (zmieniona kolorystyka cieni,wyciągnięcie ze "smolistych czerni",itd) .Mam nadzieje ,ze ta wersja się podobać będzie
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img812.imageshack.us/img812/4889/dsc7727webfix.jpg)
krokus66
16-03-2012, 18:30
Kadr fajny, widok piękny.
2 zdecydowanie bardziej mi się podoba. Myślę, że możesz jeszcze trochę popracować nad tą fotą.
Wynajęcie lokum - chyba w tym małym domku, w dużym same mury bez dachu pozostały.
geralttt
16-03-2012, 18:43
Superancki fot, a że się jeszcze zapytam - a co tam w tej Toskanii robić można jak się już domek kupi? :) ... Ekhem - w sensie jak przeżyć, żeby żyć?
Bartekkw
16-03-2012, 19:05
Ładnie to sie prezentuje Jarku. Kolor i kadr jak dla mnie ok
JaroPienza
16-03-2012, 20:00
Superancki fot, a że się jeszcze zapytam - a co tam w tej Toskanii robić można jak się już domek kupi? :) ... Ekhem - w sensie jak przeżyć, żeby żyć?
Sprzedaje się dom ;)
maniak666
16-03-2012, 20:02
Wiesz, to samo pytanie ciśnie mi się na usta odnośnie Islandii.
Pytam poważnie- bez jakichkolwiek podtekstów.
Nikonozaur
16-03-2012, 21:04
Patrzyłem kilka razy na pierwszą wersję i... Druga przekonuje mnie bez problemu.
2 wersja lepsza, ale i tak zbyt mocno widać nienaturalność miejscami, lekka papka się zrobiła.
geralttt
16-03-2012, 21:30
Sprzedaje się dom ;)
Hahahha! Ok! No to tzw. 'betonik' Panie Jarku! :) Ehh patrzę wszędzie jest gładziutko i lekutko w tym XXI wieku... :)
Wiesz, to samo pytanie ciśnie mi się na usta odnośnie Islandii.
Pytam poważnie- bez jakichkolwiek podtekstów.
Spier..a się byle dalej... :) Nie no serio - ja wracam do PL, pobawił się troszkę, porobił zdjęć, a przy okazji coś tam popracował to przy rybach to przy wielorybach(przewodnik), to jeszcze gdzie się dało i powoli czas wracać...
Znasz islandzki? Jeśli tak to w każdym sektorze rrraczej się załapiesz, oczywiście z reguły zaczynając od tych najniższych. Nie znasz? To już gorzej, bo sam angielski jest traktowany przychylnie jedynie w ustach turystów. :) Nie jest to sztywną regułą i są oczywiście odstępstwa, ale z grubsza tak to wygląda. :)
Czy da się przeżyć? Jasne, kwestia samozaparcia, kasa nawet niezła, ale czy na całe życie? Ja już sobie odpowiedziałem... :)
maniak666
16-03-2012, 22:04
Spier..a się byle dalej... :) Nie no serio - ja wracam do PL, pobawił się troszkę, porobił zdjęć, a przy okazji coś tam popracował to przy rybach to przy wielorybach(przewodnik), to jeszcze gdzie się dało i powoli czas wracać...
Znasz islandzki? Jeśli tak to w każdym sektorze rrraczej się załapiesz, oczywiście z reguły zaczynając od tych najniższych. Nie znasz? To już gorzej, bo sam angielski jest traktowany przychylnie jedynie w ustach turystów. :) Nie jest to sztywną regułą i są oczywiście odstępstwa, ale z grubsza tak to wygląda. :)
Czy da się przeżyć? Jasne, kwestia samozaparcia, kasa nawet niezła, ale czy na całe życie? Ja już sobie odpowiedziałem... :)
Nie tak po prostu z ciekawości pytam. Dopiero co zamieniłem drinki na schnapsy i nie ukrywam czkawką mi się odbija:( a zamieniać na tran... chyba nie. Aczkolwiek oczyma wyobrażni te plenery widzę...:wink:
JaroPienza
16-03-2012, 22:18
Ja dodam że ekonomicznie Italia pada na pysk jak Grecja ,więc gdyby nie te plenery ;)... Chociaż sam myślę o zmianie kraju. Ok kończmy OT , który mi osobiście nie przeszkadza :D
geralttt
16-03-2012, 22:22
Ciekawość pierwszy stopień do wiedzy, a patrząc na twój podpis można sobie uzupełnić ha ha... :D
Aaaa plenery to coś, czemu ciężko jest się oprzeć... 4WD i można podziałać... Aha dodam jeszcze bo pogoda w temacie tyż ważna:
wiosny nie zauważyłem
2-3 miesiące lata
1-2 tygodnie jesieni
8-9 miesięcy zimy :D - I to jest najciekawsze, że przy 3-4 godzinach teoretycznego światła od Listopada do Stycznia(tak na oko) dodatek lubią stanowić zamiecie śnieżne, lub po prostu szarówka, dzięki której rzeczywista wartość luksów najczęściej wynosi gdzieś w okolicach zera. :D Znaczy poza miastem, bo w mieście kolorowo i świetliście aż na wyrost... :D
Schnapsy chyba jednak mają więcej kolorytu, a drinki w zupełności smaczniej smakują. :)
Tylko te plenery kiedy zorze, lub latem kiedy dzień trwa 24/h, a złota godzina nawet 5-6 godzin ehhh... Tak żeby bliżej i można było wskoczyć na tydzień i wyskoczyć do dom to człek by bzika z rozkoszy dostawał... :)
Pewnie by spowszedniało, musi znaczy się być jak jest ...
PS. Jarek no sorki za OT... Rozgadaliśmy się, ale już znikam.. :)
Pozdrówki
JaroPienza
16-03-2012, 22:38
Ciekawość pierwszy stopień do wiedzy, a patrząc na twój podpis można sobie uzupełnić ha ha... :D
Aaaa plenery to coś, czemu ciężko jest się oprzeć... 4WD i można podziałać... Aha dodam jeszcze bo pogoda w temacie tyż ważna:
wiosny nie zauważyłem
2-3 miesiące lata
1-2 tygodnie jesieni
8-9 miesięcy zimy :D - I to jest najciekawsze, że przy 3-4 godzinach teoretycznego światła od Listopada do Stycznia(tak na oko) dodatek lubią stanowić zamiecie śnieżne, lub po prostu szarówka, dzięki której rzeczywista wartość luksów najczęściej wynosi gdzieś w okolicach zera. :D Znaczy poza miastem, bo w mieście kolorowo i świetliście aż na wyrost... :D
Schnapsy chyba jednak mają więcej kolorytu, a drinki w zupełności smaczniej smakują. :)
Tylko te plenery kiedy zorze, lub latem kiedy dzień trwa 24/h, a złota godzina nawet 5-6 godzin ehhh... Tak żeby bliżej i można było wskoczyć na tydzień i wyskoczyć do dom to człek by bzika z rozkoszy dostawał... :)
Pewnie by spowszedniało, musi znaczy się być jak jest ...
PS. Jarek no sorki za OT... Rozgadaliśmy się, ale już znikam.. :)
Pozdrówki
Jak dla mnie to temat się fajnie rozkręca.
No coż ja na brak światła nie narzekam, wino zawsze dobrze smakuje. Tylko środków brak, ale to wina Berlusconiego
Jak dla mnie to temat się fajnie rozkręca.
... ale to wina Berlusconiego
Kolejny zmanipulowany, czy rozkręcasz temat...?
JaroPienza
16-03-2012, 23:03
Kolejny zmanipulowany, czy rozkręcasz temat...?
tja ,kiepskie zdjęcie to przynajmniej ponarzekam na ustrój ;)
Po poprawce jest lepsze w odbiorze :-)
geralttt
17-03-2012, 01:41
tja ,kiepskie zdjęcie to przynajmniej ponarzekam na ustrój ;)
Berlusconi nie narzeka, pewnie przez bunga bunga, z tego co wiem, my fotki, a jego hobby raczej nie na forum :D
Wesoły kraj, świetne wino(póki chińszczyzna wszystkich szpeców lub winnic nie wykupi) tylko bida jakaś wszędzie jak sam piszesz... Znaczy skutecznie odstraszyłeś mnie od kupna domu w tamtej okolicy, co innego kiedyś na plener - może się uda(mam nadzieję)... 3maj się tam(nie będę pisał ciepło, bo to pewnie samo się przez się działa w tamtych rejonach)!!!