Zobacz pełną wersję : Nepal & Indie - podróż fotograficzna
Mało gadania, dużo zdjęć.
Zapraszam (http://www.marcinbala.com/blog/moje-zdjecia/nepal-indie/)
downunder
12-03-2012, 23:18
Cudowna relacja z podróży!!! :)
Tak z ciekawość z jakie obiektywy zabrałeś do Indii? :)
Cudowna relacja z podróży!!! :)
Tak z ciekawość z jakie obiektywy zabrałeś do Indii? :)
18, 35, 180
+ kompakt do kieszeni.
Amadeusz
13-03-2012, 00:21
Niektóre fajne :) ale czarnobiałe mogłeś spokojnie odpuścić. Na tle tych kolorowych to marnie wyglądają.
strasznie duzo ich. Mam wrażenie że aż za dużo. Mimo wszystko fajnie się większość oglądało. Jadę tam za 3tyg :)
Zrobiłbym przebierkę. I nie łapię idei wmiksowania do materiału fotek b-w.
Poza tym fajne:)
marcinez
16-03-2012, 01:12
Za dużo zdjęć na jednej stronie. Załadowanie wszystkich trwa wieczność... Cóż może innym razem oglądnę.
fajnie sie ogladało :) za miesiąc sam będę w Nepalu :)
DonMaliniacco
22-03-2012, 11:45
Marcin, czy musimy posiadac wize zeby sie udac do Indii? a jak sie sprawa ma w przypadku Nepalu?
Internet Ci wylaczyli? :D I tu i tu trzeba wize.
Watek byl wczesniej i przepadl pewno przez trojana na stronie, wiec jeszcze raz napisze - najs wycieczka. Troszke malo tekstu bo chcialoby sie wiecej opisow miejsc ale moze tak mialo byc. Obejrzalem z przyjemnoscia.
DonMaliniacco
22-03-2012, 13:45
Internet Ci wylaczyli? :D I tu i tu trzeba wize.
Marcin, nie wylaczyli tylko firewall blokuje mi googla ;)
A co do samych zdjec i podrozy, to zazdraszczam. Zgadzam sie jedynie z przedmowcami, ze cz-b obrobka odejmuje uroku tym fotom
Marcin, czy musimy posiadac wize zeby sie udac do Indii? a jak sie sprawa ma w przypadku Nepalu?
Do Indii wyrabiasz wizę w PL, ważna jest 3 miesiące. W Nepalu wizę kupujesz na granicy/lotnisku.
wiza jest ważna 6 miesięcy - przynajmniej multiple :)
Masz racje, pomyliłem się :-)
aczkolwiek to szczególik - no chyba ze ktos planuje jechac na 3.5 miesiąca :)
Dziady pozmieniali rezerwacje na cleartrip i teraz się musze bujac z wysyłaniem skanu paszportu - więc pamiętałem datę wazności :)
Zmieniony został także schemat Tatkal, czyli możliwość kupienia biletu w ostatniej chwili. Teraz można taki bilet kupić nie na dwa, lecz na jeden dzień przed podróżą. Pozmieniały się*też opłaty w tym schemacie, coś jeszcze się*pozmieniało w tych zasadach oraz ceny biletów kolejowych. Teraz jest bilet + opłata paliwowa. Może z naszego punktu widzenia różnice nie są wielkie. Zmiany weszły w życie chyba w połowie listopada
Ano własnie - i ja przez to jestem poopóźniany i mam 35 na waitlist :) :) Fantastiko, nie ma co....
Co nie zmienia że foty na blogu fajne
Ano własnie - i ja przez to jestem poopóźniany i mam 35 na waitlist Fantastiko, nie ma co....
To chyba nigdzie nie pojedziesz. Ja byłem 2. i nie pojechałem. Jeśli podróż jest długa warto spróbować Tatkal. Tylko musisz dobrze z agencją pogadać, bo trzeba rzecz załatwiać o 8 rano. Później już po herbacie. Tatkal opłaca się*przy długich trasach, bo opłata za wystawienie biletu jest liczona za całą trasę posiągu. Przy krótkich dystansach opłata jest wyższa od ceny biletu.
fajne zdjecia, choć stanowczo za dużo ;-)