Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Każdego ranka...
...przed wyjściem do pracy
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img855.imageshack.us/img855/3908/dsc0031qf.jpg)
Oj pospałoby się jeszcze... :D
Btw, niech nikt nie mówi że Sigmą 10-20 nie zrobi się portretu - widać, że się da! :D
nonnatus
11-03-2012, 17:17
:)
Widzę, że pomysł się już nie liczy, tylko ładna modelka.. :D
nonnatus
11-03-2012, 23:38
od razu takie wielkie słowa. gdyby tam była zblazowana panna efekt byłby pewnie podobny. po prostu zdjęcie średnio ciekawe i do tego jeszcze to czarno-bielenie na połowie foty. więc średnio panie:)
Sam nie jestem za selektywnym b&w, tutaj mi jakoś wyjątkowo pasowało do przesłania :P
Samo zdjęcie jest ok, ale ponieważ temat jest dość... oklepany, to podanie go jest bardzo ważne. Ponieważ wydawało mi się, że sprawdziłoby się tu całościowe przygnębiające oddanie atmosfery, to obrobiłem sobie zdjęcie. I rzeczywiście moim zdaniem kontrastowy, wyklarowany cz/b - znacznie polepsza odbiór. Również pewne dodanie atmosfery kolorowej części świata pomaga. Z pozostałych rzeczy, to razie przede wszystkim różna poza oraz przesunięcie odbicia względem postaci stojącej - są po prostu w innym miejscu i to trochę daje się odczuć.
samson09
12-03-2012, 07:20
Ale dlaczego w lustrzanym odbiciu facet ma inną koszulkę i ułożenie palców ręki :) Nie kumam :)
Ale dlaczego w lustrzanym odbiciu facet ma inną koszulkę i ułożenie palców ręki :) Nie kumam :)
Może to fotograficzny żarcik.
dodałbym ze to poniedziałkowy poranek ... :)
Różna poza zamierzona, to nie ma być lustrzane odbicie.
Fragment kolorowy przedstawia osobę prawie gotową do wyjścia do pracy - stąd marynarka.
Fragment po drugiej stronie lustra przedstawia stan umysłu (senność - stąd piżama, takie a nie inne ułożenie rąk i mimika sugerująca chęć wskoczenia jeszcze do łóżka).
Jackylhyde
12-03-2012, 16:56
Dotad sadzilem, ze fotografia jest wlasciwa (albo wyrabia) dla ludzi o przynajmniej wyzszej niz przecietna wrazliwosci i wyobrazni...
samson09
12-03-2012, 18:09
Dotad sadzilem, ze fotografia jest wlasciwa (albo wyrabia) dla ludzi o przynajmniej wyzszej niz przecietna wrazliwosci i wyobrazni...
Widać nie każdy jest tak inteligenty jak ty.
Panowie ale nie bijcie się :D Widocznie kiepsko zdjęcie wyszło, jeżeli nie każdy rozumie przekaz i tyle
Jackylhyde
12-03-2012, 19:37
Widać nie każdy jest tak inteligenty jak ty.
nie wiem czemu piszesz o inteligencji. Nie ma o niej mowy w mojej wypowiedzi (choć za jej stylistykę dałem sobie tygodniowego bana :p).
Może rzeczywiście byłem nieuprzejmy. Proszę o wybaczenie.
samson09
12-03-2012, 19:41
nie wiem czemu piszesz o inteligencji. Nie ma o niej mowy w mojej wypowiedzi (choć za jej stylistykę dałem sobie tygodniowego bana :p).
Może rzeczywiście byłem nieuprzejmy. Proszę o wybaczenie.
Ok nie ma tematu.