Zobacz pełną wersję : przeniesienie wordpressa na inny serwer - help pliz
Czy znajdzie sie ktos kumaty i pomoze mi przeniesc wordpressa z serwera na serwer?
Zmieniam hosting i obawiam sie ze sam nie poradze...
Kuba.Daf
10-03-2012, 19:18
Musisz za pomocą np. Total Commander'a zrzucić wszystkie pliki ze "starego" serwera FTP (chyba, że masz je na dysku) i wgrać na nowy, to w sumie tyle.
W razie wątpliwości, wal na PM.
W sumie backup bazy danych by się przydał ;)
http://www.tipspot.pl/jak-przeniesc-wordpress-na-inny-serwer/ tu masz step baj step.
Jeśli przypadkowo wordpress zapamiętałby stare adresy url na przykład obrazków - ratuje cię phpmyadmin i linia poleceń "UPDATE tabela SET poletabeli=REPLACE(poletabeli, 'stary_url','nowy_url')"
Więcej komplikacji nie będzie.
dzieki...zobaczymy na ile jestem inteligentny a na ile mi sie tylko wydaje;)
ps. niestety ...phpadmin zyga jakimis bledami ktorych niepotrafie zinterpretowac:(
Mi przenosiny robil Lukasz (piwkoo) ale niestety i tak cos sie sypnelo i musiam stawiac bloga od poczatku. Tylko ja w ramach przenosin zmienialem jeszcze katalog docelowy dla bloga
Jeśli przypadkowo wordpress zapamiętałby stare adresy url (...)
Nie mow, ze ten CMS jest tak glupi, ze zapamietuje bezwzgledne adresy zamiast wzglednych. Nie wierze w to.
Nie mow, ze ten CMS jest tak glupi, ze zapamietuje bezwzgledne adresy zamiast wzglednych. Nie wierze w to.
Może nie tyle CMS, co używany przeze mnie moduł galerii (a skoro zdarzyło się, to może i przydarzyć się innym). Po przenosinach na linuxpl wciąż ładował *.jpg z home ;)
ja się niedawno przeniosłem z darmowego wordpress.com na własną domenę z silnikiem wordpress.org (www.linux4photo.wordpress.com -> www.linux4photo.net)
zrobiłem po prostu eksport w panelu administracyjnym, potem import w nowym panelu administracyjnym i poszło wszystko, nawet zdjęcia się przeniosły i komentarze, wszystko bez problemu
mam tylko problem z bezpośrednimi odnośnikami, w poprzednim panelu nie było opcji, automatycznie ustawiał w odnośnikach datę i tytuł, teraz ustawia mi nr wpisu, po zmianie w panelu na daty i tytuły nie aktualizuje linków i nie wyświetla stron, wie coś ktoś jak to naprawić ?