PDA

Zobacz pełną wersję : Lezka w oku sie kreci

Motorniczy
09-03-2012, 04:10
Epicki odcinek programu SONDA :)

http://www.youtube.com/watch?v=FzjrP0SQugU&feature=related

Rafał_Sz
09-03-2012, 07:54
Oglądałem ostatnio wszystkie dostępne odcinki Sondy, niestety jakieś wieprze w TVP część nagrań skasowały...

titus1
09-03-2012, 07:59
Hehe, "fotografia natychmiastowa jest pewnego rodzaju zabawą..."

ADAS
09-03-2012, 08:03
Ciekawe jak by byli podnieceni i zaciekawieni fotografią cyfrową. Mi w głowie zawsze kołacze odcinek o zaletach butelek pet. Mówili, że to przyszłość świata oraz, że będą popularne te rozwiązania transportowe. Dziś by się równie zdziwili że pet wyparł butelkę..

Greg77
09-03-2012, 09:24
A ja nie zapomne odcinka w Legolandzie....stary byk a ogladalem ze szczenka na podlodze:D
Gdyby zyli zapewne ogladali bysmy setki kolejnych ciekawych odcinkow Sondy, fotografia cyfrowa byla by jednym z tematow;)

Oj i przypomnial mi sie odcinekk z ZX spectrum i zachwyty nad grami na tym "sprzecie", pierwsze "PC":D

nonnatus
09-03-2012, 12:56
ze szczenka:D

:)

święta racja, to były świetne programy. w wolnej chwili odkurzę sobie je na yt.
ciekawie się to ogląda z perspektywy 30 lat później:)
dzięki za wstawkę

Motorniczy
09-03-2012, 13:28
Na Sonde natknalem sie akurat na tym portalu : http://www.filmy-dokumentalne.com/ . Gdy klikniemy na obojetnie jaki film to wyswietli sie nam na gorze na niebieskim pasku lista z cyferkami do kolejnych stron , jest tego materialu bardzo duzo . Swietna strona z roznymi filmami dokumentalnymi i reportazami i to wszystko jest za darmo i oczywiscie bez mozliwosci sciagania.

titus1
09-03-2012, 13:42
Oglądam jeden z odcinków. Rewelacyjna dekoracja: sieci i klosze od lamp łazienkowych...

Robert_P
09-03-2012, 14:14
Uwielbiałem te programy a teraz..... :(

georghe
09-03-2012, 19:12
Mam wrażenie, że widziałem ten odcinek w 78 roku. Pamiętam jak przez mgłę początek programu, polaroid, takie deja vu... Z tych, które specjalnie utkwiły mi w głowie to odcinek o odtwarzaczach i kasetach VHS. Wtedy to była abstrakcja i bliżej niezidentyfikowana przyszłość, dzisiaj archaik. Dopiero po latach można docenić geniusz tych dwóch wielkich facetów.

Zolty
10-03-2012, 13:21
Ogladam regularnie na TVP Historia i mimo ze traci myszka to nadal podziwiam.
Dla przeciwwagi ogladam rowniez Dzienniki z 1989 i poraza mnie owczesna rzeczywistosc (majac 42 lata pamietam ten okres, ale najwyrazniej zapomnialem jego gorsze strony)