Zobacz pełną wersję : Serwis-czyszczenie matrycy w Łodzi
Witam, troszkę mi się zakurzyła matryca. Czy znacie kogoś w Łodzi kto jest godny polecenia? Nigdy nie serwisowałem aparatu,stąd pytanko.
witold68
08-03-2012, 22:20
podobno w Łodzi na:
Piotrkowska 85, 90-423 Łódź (42) 639-92-89
lub
Pojezierska 2/6/6, tel. (42) 654-55-00
otrzymałem taką informację od kolegi kZC_
dzięki, byłemna pojezierskiej i załatwiłem. Dobry kontakt.
Wiesiek_Demon
12-04-2012, 15:01
dzięki, byłemna pojezierskiej i załatwiłem. Dobry kontakt.
jakie koszta jesli można wiedzieć ?
Witam
Znajomy strasznie zafajdał mi matrycę w d300, znacie kogoś kto zająłby się w Łodzi czyszczeniem?
Pozdrawiam
Wojteksw
19-03-2014, 08:59
Dobrze by było aby Nikon na targach w Łodzi czyścił matryce, tak było za dobrych czasów.
krokus66
25-04-2014, 11:24
Serwis Foto & Video w Łodzi, Plac Komuny Paryskiej 5a (Dom Technika 5 piętro, lokal 502).
28.03.br. w rozmowie telefonicznej technik powiedział, że czyszczenie matryc D800 oraz D7100 zajmie mu tydzień czasu i kosztuje 2x150 zł. 31 marca o godź. 10:50 zaniosłem sprzęt.
W serwisie był wyłożony cennik, czyszczenie matryc: D800 - 150 zł oraz D7100 - 120 zł. Będąc przekonany, iż mechanik pomylił się zadowolony poinformowałem dziewczynę, że będę miał taniej o 30 zł i pokazałem cennik. Miła dziewczyna zapewniła mnie kilkakrotnie, że sprzęt dostanę szybciej a termin 1 tygodnia mechanik podał awaryjnie.
Wykonałem telefon - czekać, poinformuję sms. Wykonałem kilka telefonów - ich telefon stacjonarny kilka dni głuchy. Mocno zaniepokojony oraz podenerwowany udałem się 10.04. do serwisu. Sprzęt po naprawie czekał do odbioru, ufff ... co za ulga.
1. Telefon stacjonarny milczał - awaria.
2. SMS nie dostałem - pani pomyłkowo wpisała 1 cyferkę więcej przy nr mojej komórki. :)
3. Mechanik uparcie żądał zapłaty 2x150 zł gdyż wg. niego tak się umówiliśmy telefonicznie. Ja telefonicznie tylko zasięgałem informacji.
Jestem przekonany, że cennik wyłożony do wiadomości klienta jest rzeczą świętą i nikomu nie wolno dowolnie podwyższać ceny. Tłumaczyłem dziewczynie, że zgodnie z kpc cenę można tylko obniżyć: promocja lub rabat np. za niedotrzymanie terminu wykonania usługi. W przeciwnym wypadku musi być zmieniony cennik ale cena obowiązuje w dniu zawarcia umowy. Nota bene nadal leżał cennik z ceną 120 zł a pani przy odbiorze ani razu nie powiedziała, że cennik jest nieaktualny.
Mechanik nie chciał wcale ze mną rozmawiać, telefonicznie (prawdopodobnie pracuje w domu) kazał dziewczynie wystawić 2 rachunki na 150 zł każdy oświadczając, że różnicę MUSI ONA pokryć !!!
4. Wiele lat przeżyłem, ale o czymś takim NIGDY nawet nie słyszałem.
5. Czyszczenie matryc.
D800 w porządku, D7100 niestety ma kilka jasnych plamek po oleju.
Pozdrawiam serdecznie
Krzysztof
Rany. Czym oni czyszczą te matryce? Demontują je, że tak drogo?
krokus66
25-04-2014, 12:21
Nie znam aktualnych cen w innych punktach w Polsce. Ucieszyłem się, że czyszczą w Łodzi. O innych punktach w Łodzi zobaczyłem na forum dopiero jakiś tydzień temu. Zraziłem się i w przyszłości jednak wybiorę Kraków lub Nikona w Warszawie.
Gwarancyjnie czyścił mi Nikon, w paczce nawet przesłał firmowe pudełko z czekoladkami.
Nie znam aktualnych cen w innych punktach w Polsce. Ucieszyłem się, że czyszczą w Łodzi. O innych punktach w Łodzi zobaczyłem na forum dopiero jakiś tydzień temu. Zraziłem się i w przyszłości jednak wybiorę Kraków lub Nikona w Warszawie.
Gwarancyjnie czyścił mi Nikon, w paczce nawet przesłał firmowe pudełko z czekoladkami.
80 zł kasuje serwis Nikona za czyszczenie body DX, oni wzięli prawie dwa razy tyle.
Ja czyszczę sam, za takie pieniądze miałbym osiem szpatułek do czyszczenia.
krokus66
25-04-2014, 14:44
Nawet nie przypuszczałem, że są aż tak duże rozpiętości. Poszedłem na wygodę.
Najbardziej zraziła mnie totalna nieuczciwość serwisu.
Mam po czyszczeniu D7100 5 plamek i 2 duże paprochy, których na pewno wcześniej nie było.
krokus66
25-04-2014, 19:01
Boję się czy mi coś innego nie zmajstruje w aparacie, coś czego na pierwszy rzut oka nie zobaczę.
Mechanik okazał się wyjątkowo nieciekawym gościem.
Za 3 tygodnie wyjeżdżam na długi urlop; nie mam czasu, głowy ani zdrowia aby się kłócić.
Mówiono, że kapitalizm + wolny rynek + konkurencja będzie panaceum na wszelkie zło.
Boję się czy mi coś innego nie zmajstruje w aparacie, coś czego na pierwszy rzut oka nie zobaczę.
Mechanik okazał się wyjątkowo nieciekawym gościem.
Za 3 tygodnie wyjeżdżam na długi urlop; nie mam czasu, głowy ani zdrowia aby się kłócić.
Mówiono, że kapitalizm + wolny rynek + konkurencja będzie panaceum na wszelkie zło.
A gdzie ty widzisz kapitalizm i wolny rynek?
[QUOTE=krokus66;3360367]Serwis Foto & Video w Łodzi, Plac Komuny Paryskiej 5a (Dom Technika 5 piętro, lokal 502).
Dzięki za wpis. Warto wiedzieć co w trawie piszczy. Pazerność nie opłaca się.
Też niestety się naczytałam o tym serwisie. Ponoć Piotrkowska 85 jest bardziej solidna. Zna kotos blizsze opinie o tym serwisie na Piotrkowskiej ?
M_Komorowski
16-07-2014, 08:55
Też nie polecam serwisu na Placu Komuny Paryskiej 5 .
Żony D 80 wyłączał się bez powodu w czasie robienia zdjęć,w ww. serwisie za naprawę chcieli skasować 800 zł nie mówiąc co było przyczyną awarii.Czas naprawy do 2 tygodni .Dziewczyna która tam pracuje mówiła ze nie naprawiają tego na miejscu tylko komuś oddają.
Skasowali mnie 50 zł za ekspertyzę i aparat zabrałem.
W serwisie na ul.Nawrot przy Sienkiewicza za naprawę zapłaciłem 150 zł i aparat został naprawiony w ciągu 2 dni.
Robiłem czyszczenie matrycy d 700 na Pojezierskiej 2/6 firma Kobakov. Nie pamiętam ile mnie skasowano :) ale przyjmijmy ze koło 100zł. Trzeba by było uaktualnić dane :) Pan zrobił fotkę przed czyszczeniem i pokazał plik na monitorze. Przy odbiorze znów zdjęcie przy mnie i porównanie jak zdjęcie wygląda teraz - nie muszę mówić iż ok :) Szybka i sprawna obsługa - godny polecenia.