Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Pałac Kultury i Nauki
Mój debiut na forum - będę wdzięczny za wszelkie uwagi.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://jakub.arsi.pl/foto/HDR_1small.jpg)
trochę bym wyprostował pochylone ku środkowi budynki i będzie całkiem ładny widoczek.
pan.lukasz
08-03-2012, 19:40
jakaś dziwna poświata wokół budynków i chmur, kolory na niebie nie są harmonijne i wariują. Dodatkowo na samej górze jest biała kreska chyba po samolocie, zupełnie zbędna dla mnie. Poza tym fajnie wyglądająca trakcja tramwajowa, zbiegająca się na pałacu, jestem ciekawy, jakby ta cala pajęczynka była złapana z innej perspektywy, tj. tak, żeby to się zbiegało wszystko na wysokości szpikulca pałacu
Ja nie trawię takiej obróbki, nie wiem, co konkretnie robiłeś, ale nie wygląda to dobrze, przynajmniej wg mnie. Trochę kiczowato ;) Co do samego kadru to ok.
Kajtuś Czarodziej
09-03-2012, 10:09
Lecą budynki, są przepalenia, kadrowanie też takie nijakie. Po co tyle miejsca z lewej? Dlaczego PKiN nie jest w mocnym punkcie? Próbuj dalej... chyba go nie wyburzą. ;)
Matey3000
09-03-2012, 10:13
No z tym HDR to pojechales "troche" za ostro :-)
A przejarane te chmury, oj az oozy bola..
Obróbkowa masakra, moim skromnym zdaniem, ale kadr mi się podoba poprzez zbieżność wszystkich linii w stronę PKiN. Jakbyś jeszcze poczekał aż samolot wleci głebiej w kadr, to miałbyś kolejną, ciekawa linię.
Robert_P
09-03-2012, 14:48
Obróbkowa masakra, moim skromnym zdaniem, ale kadr mi się podoba poprzez zbieżność wszystkich linii w stronę PKiN. Jakbyś jeszcze poczekał aż samolot wleci głebiej w kadr, to miałbyś kolejną, ciekawa linię.
Dokładnie tak samo myslę , choć słowa masakra bym nie użył :)
No to bardziej "hardkor" niż "masakra" ;) Kadr aż kipi energią, nawet bez prostowania, ale podgrzewanie go jeszcze tak forsowną obróbką (zwłaszcza czarne halo wokół chmur) to mz za dużo.
Za poprzednikami. Obróbka zniszczyła to zdjęcie.
mi bardziej niż sposób obróbki przeszkadzają te druty w kadrze
mi bardziej niż sposób obróbki przeszkadzają te druty w kadrze
No tak ale bez tych drutów nie byłoby tego zdjęcia. Niestety obróbka na nie jak dla mnie.
Druty tu sa bardzo wazne, ale ta obrobka... eh. Hartkor!
Jakby usunal druty, to jakis inny oceniacz by powiedzial, ze sfalszowane bo usuniete.
Nie wiedzialem, ze HDR to skrot od hardcore :^))
Dla mnie zdjecie ma potencjał, szkoda ze ogbrobka jest jaka jest, ale kadr fajnie wypatrzony, szczegolnie druty ktore prowadza do bohatera tematu. Mi sie podoba pomysł, obrobka juz mniej, ale to kwestia gustów i guścików
danz1ger
24-03-2012, 17:31
Czyli Pałac Kultury i Nauki na przyszłość.
Szkoda że taka obróbka ;/ No i ten samolot. Czyli tak jak poprzednicy mówili.
Szturmowiec
06-04-2012, 22:40
To jest właśnie mało udany HDR + krzywa perspektywa. Może komuś się podobać. Mnie nie. Pozdrawiam!
co Ty zrobiłeś z moim drugim domem!
pracuję tam co dzień więc w sumie jak 2gi dom,
i ekhmm hdr(i) tak pięknie nieumiejętnie wykonane, że aż nie można patrzeć na chmury,
do tego kolor pałacu.. gdyby to było b&w to bym wybaczył ale proszę nie psuć realnego starego budynku jakimiś cyfrowymi kolorami!
pojechałeś prosto z mostu pokazując mi mój dom w taki sposób,
to i ja się odpłacam tym samym.
ps: pracuj pracuj nad kadrem, techniką, kompozycją ZANIM weźmiesz się za obróbkę,
wywoływarka rawów, pluginy od "poprawy" ekspozycji nie uciekną,
ale zanim się za to człowiek bierze powinien swój warsztat wyćwiczyć a nie robić na przekór temu jak większość ludzi z czasów cyfry..
2pompony
12-04-2012, 17:53
Ładne niebo wyszło. Te chmury dają fajne cienie na niebie.