PDA

Zobacz pełną wersję : wężyk pneumatyczny z gruszką: 5m/10m

wĄs
08-03-2012, 15:08
...czy ktoś ma/miał. Kupiłem takowy do Kieva88 i niestety...nie wyzwala. Pytanie czy grucha generuje zbyt niską kompresję żyby wyzowlic czy mój Kiev potrzebuje "smarowania" mechanizmu. Piszcie proszę kto miał stycznosc z takim ustrojstwem. Wężyk mechaniczny spokojnie daje radę, aczkolwiek przy wyzwalaniu czuję mały opór na palcu.

norbibxl
08-03-2012, 17:47
ja w swoim tez wyczuwam lekki opor przy strzalach na zwyklym wezyku bo wiadomo hassel to to nie jest i ten typ chyba tak ma, a o wezyku pneumatycznym w zyciu nie slyszalem i chetnie poczytam co koledzy powiedza, ale wyglada na to, ze kompresja slaba, a moze wezyk nieszczelny jest i ucieka bokiem - podlacz pod pompke np taka do pompowania pilek i sprawdz czy wyzwoli :)

wĄs
09-03-2012, 18:06
w związku z brakiem zaintresowania tematem na forum poprosiłem o pomoc słynnego "magika" z ulicy Lewartowskiego. Po licznych próbach wyzwolenia migawki za pośr. wężyka przeznaczenie urządzenia stało się klarowne: działa, ale tylko z aparatami średnio i wielkoformatowymi z cenralną migawką. Nawet Hassel, który jest zdecydowanie bardziej dopracowaną konstrukcją niż Kiev nie dał się "potraktowc powietrzem". Nadal poszukuję patentu na zdalne wyzwolenie migawki kieva88 z zachoaniem dystansu>5m. Czekam na ewentualne podpowiedzi...

pastwisko
09-03-2012, 19:25
Proponuję jakieś użądzenie własnego patentu które da się uruchomić rzeczonym wężykiem, a samo bedzie miało większą moc i odpali migawkę. Trzeba tylko usiąść z kartką papieru i długopisem i je wymyśleć ;)

conik
13-03-2012, 21:27
auto knips

wĄs
20-03-2012, 03:03
auto knips

...ajuhcin...(czytaj od du...y strony)