PDA

Zobacz pełną wersję : Adobe Camera Raw 6.7

studiofocus
07-03-2012, 22:31
Mam prośbę, czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak zainstalować ten plugin do PS5 ? Tak jak chłopowi z roli, żeby zrozumiał. Wszędzie piszą aby skopiować plik Camera Raw.8bi do folderu PLUGINS natomiast gdy wypakuje ACR mam folder : META-INF, PAYLOADS oraz plik AdobePatchInstaller. Gdzie to skopiować i co z tym zrobić? Z góry dzięki za pomoc

shaolin
07-03-2012, 22:50
Klikasz dwa razy w AdobePatchInstaller i sie instaluje samo...

Johanan
07-03-2012, 22:53
Jeśli już gdzieś kopiować, to raczej do folderu:

X:\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CS5\File Formats\

gdzie "X", to litera dysku, na którym jest zainstalowany PS.

Niemniej lepiej uruchomić instalatora i zrobi to za Ciebie.

Greg77
08-03-2012, 10:14
Proponuje poszukac w sieci wersji "kopiowalnej";)
Dodatkowo musisz uwazan na wersje systemu jaka masz i wersje PSa, jezeli system 64 bit to masz rozne "program files", musisz tego pilnowac, wersja PSa tez moze powodowac problem, CS4 instalowal sie w dwoch wersjach, CS5 mamy wybor, jezeli masz wersje 64bit to do "program files" a jezeli masz wersje 32bit (co wielu robilo przez NIKa) to do "program files(x86)" a reszta tak jak napisal kolega powyzej;)

szumigt
17-05-2012, 08:48
Proponuje poszukac w sieci wersji "kopiowalnej";)
Dodatkowo musisz uwazan na wersje systemu jaka masz i wersje PSa, jezeli system 64 bit to masz rozne "program files", musisz tego pilnowac, wersja PSa tez moze powodowac problem, CS4 instalowal sie w dwoch wersjach, CS5 mamy wybor, jezeli masz wersje 64bit to do "program files" a jezeli masz wersje 32bit (co wielu robilo przez NIKa) to do "program files(x86)" a reszta tak jak napisal kolega powyzej;)

A można by poprosić o wstawienie gdzieś pliku CameraRAW.8bi (32-bit).

T&T
17-05-2012, 09:22
A właściwie to po co? Przecież legalny, zarejestrowany PS sam się w pełni zaktualizuje.

szumigt
21-05-2012, 10:14
A właściwie to po co? Przecież legalny, zarejestrowany PS sam się w pełni zaktualizuje.

Dzięki ... za wyjaśnienia, ale nie o nie prosiłem :|

Johanan
21-05-2012, 19:58
Dzięki ... za wyjaśnienia, ale nie o nie prosiłem :|

Podaj jeden powód, żeby instalować ACR Twoim sposobem.

szumigt
23-05-2012, 09:35
Bo z jakiegoś powodu aktualizacja nie działa ... ale już dziękuję za pomoc. Poradziłem sobie.
Okazuje się że da się to zrobić ściągając plik update (dokładnie ten który podał autor wątku) ze strony Adobe. Jeśli ktoś będzie chciał poznać rozwiązanie zapraszam na PW.

ajma
27-05-2012, 12:43
Podepnę się pod ten temat. Pytanie oczywiście dotyczmy ACR. Czy jest jakiś skrót z klawiatury lub funkcja, która pozwala podglądanie efektu po zastosowaniu np. korekty kolorów w HSL/skala szarości i przed zastosowaniem tej korekty. Mam nadzieję, że wiecie o co m chodzi :)

dem
27-05-2012, 13:12
"P" ?

ajma
27-05-2012, 13:40
dem serdeczne dzięki - o to chodziło mi.