Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Późnozimowo, ale jeszcze nie wczesnowiosennie.
Nikonozaur
07-03-2012, 21:34
Z wczorajszego wypadu do NRD.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/4/polezimowe61neff.jpg/)
Zapraszam.
element07
07-03-2012, 21:36
no no troche krzywo ale fajne:)
JaroPienza
07-03-2012, 21:38
Pięknie jest Andrzeju !!!
Nikonozaur
07-03-2012, 21:40
no no troche krzywo ale fajne:)
A mógłbyś wyjaśnić wszystkim co tu jest "krzywo"?
No cóż, uważam to za jedno z Twoich najlepszych zdjęć. Jest kapitalnie, tak jak lubię.
maniak666
07-03-2012, 22:07
Jakoś tak znajomo wyglądało jak otworzyłem;-)
Chyba dałes mi ostatecznego kopa coby puche w łape i nie czekac na lepszą aurę w tym hitlerlandzie:smile:
Nikonozaur
07-03-2012, 22:20
Jakoś tak znajomo wyglądało jak otworzyłem;-)
Chyba dałes mi ostatecznego kopa coby puche w łape i nie czekac na lepszą aurę w tym hitlerlandzie:smile:
Jędruś, tak szczerza mówiąc można tu przyjechać dopiero za miesiąc - nic się nie dzieje. Fakt, są żurawie, jakieś sarny, nawet szaraka widziałem, ale nie jestem aż tak nawiedzony aby czekać na wyżej wymienionych w błocie po kostki... ;)
maniak666
07-03-2012, 22:27
Jędruś, tak szczerza mówiąc można tu przyjechać dopiero za miesiąc - nic się nie dzieje. Fakt, są żurawie, jakieś sarny, nawet szaraka widziałem, ale nie jestem aż tak nawiedzony aby czekać na wyżej wymienionych w błocie po kostki... ;)
No wiem to z autopsji ze tu (http://pl.wikipedia.org/wiki/Niemcy) sie nic nie dzieje. Takie niebo jak na tej focie to mam juz od polowy grudnia:sad:
Ale łapska i tak swędzą...
Fajnie wypatrzone i pokazane :)
tylko osusz to błotko zanim w delegacje przyjedziemy :D
jarekf34
07-03-2012, 22:59
No fajnie jest tylko tego badylka po prawicy to bym ciach ciach :)
Bardzo dobrze poprowadzony kadr, podoba się.Pozdrawiam
krzysztofz24
08-03-2012, 13:26
Ani tu zimy, ani wiosny;-). Ale kadr bardzo dobrze zbudowany. Co do odbioru zdjecia jako krzywe, bo takie slowa padly. To tak jak teraz jest dobrze, podejrzewam ze to po prostu fragment pochylonego zbocza i horyzont z lewej jest ciut nizej.
Prostowanie na sile spowodowaloby polozenie drzewek pokotem:-).
Takze dobrze jest tak jak teraz.
Że też wkoło Torunia jest tak płasko
Bardzo ładny kadr. Szkoda że na niebie nic się nie działo.
Koledze chodziło o ukształtowanie terenu, owszem całość poza drzewkami nie trzyma pionu i leci w lewo.
Poza tym, że jest to "fajnie wypatrzone" miejsce (i za to szacun) jak napisał któryś z Was, wytłumaczcie mi Koledzy nad czym ten zachwyt...?
Widziałem już dziesiątki zdjęć Andrzeja - wiele lepszych i ciekawszych od tego.
Najśmieszniejsze jest to, że gdybym tą fotke wrzucił ja, lub którykolwiek z kolegów z ilością postów poniżej 100 to albo byście ją zjechali... (np. za krzywiznę, której nie ma), albo nikt nie pofatygowałby się o komentarz;) Pozostaje mi pozdrowić Towarzystwo Wzajemnej Adoracji... a nóż ktoś zrewanżuje się jakimś "obiektywnym" postem...
Nikonozaur
08-03-2012, 18:16
Koledze chodziło o ukształtowanie terenu, owszem całość poza drzewkami nie trzyma pionu i leci w lewo.
Poza tym, że jest to "fajnie wypatrzone" miejsce (i za to szacun) jak napisał któryś z Was, wytłumaczcie mi Koledzy nad czym ten zachwyt...?
Widziałem już dziesiątki zdjęć Andrzeja - wiele lepszych i ciekawszych od tego.
Najśmieszniejsze jest to, że gdybym tą fotke wrzucił ja, lub którykolwiek z kolegów z ilością postów poniżej 100 to albo byście ją zjechali... (np. za krzywiznę, której nie ma), albo nikt nie pofatygowałby się o komentarz;) Pozostaje mi pozdrowić Towarzystwo Wzajemnej Adoracji... a nóż ktoś zrewanżuje się jakimś "obiektywnym" postem...
Na temat "o co jemu chodziło" zdania nie zabieram, może dlatego, że nie jestem jasnowidzem.
Co do Twoich żalów na temat TWA zerknij tutaj (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=203117). Oczywiście liczba postów jest znacząco wyższa niż podana przez Ciebie setka jednak autor zdjęć ma jedną wielką zaletę - wyciąga wnioski z pozostawianych pod jego zdjęciami komentarzy, uczy się, progres widać jak na dłoni. Czego nie można powiedzieć o większości tu publikujących...
Co do mojego zdjęcia... Jak najbardziej szanują Twoją opinię. Jest ona co prawda odmienna od innych, ale nigdzie nie jest napisane, że ta fotka ma budzić jedynie pozytywne emocje. Zanim jednak ją tu zamieściłem, pokazałem na innym portalu, gdzie fotki wyświetlane są całkowicie anonimowo. I wiesz co powiedzieli? Podobało im się, nawet bardzo, bez TWA! Czy to w ogóle jest możliwe?
Nie denerwuj się, nie jesteś tu pierwszy i zapewne nie ostatni szukający mitycznego TWA. Sukcesu nie wróżę. Jeśli chodzi o licznik postów można go skasować i wywalić - jest mi on całkowicie zbędny. Chociaż jak widać, dla niektórych jest to kluczowe kryterium. Pozdrawiam.
malasana
08-03-2012, 21:24
Rewelacyjny kadr i bardzo dobre b/w - piekne zdjecie.
Na temat "o co jemu chodziło" zdania nie zabieram, może dlatego, że nie jestem jasnowidzem.
Co do Twoich żalów na temat TWA zerknij tutaj (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=203117). Oczywiście liczba postów jest znacząco wyższa niż podana przez Ciebie setka jednak autor zdjęć ma jedną wielką zaletę - wyciąga wnioski z pozostawianych pod jego zdjęciami komentarzy, uczy się, progres widać jak na dłoni. Czego nie można powiedzieć o większości tu publikujących...
Co do mojego zdjęcia... Jak najbardziej szanują Twoją opinię. Jest ona co prawda odmienna od innych, ale nigdzie nie jest napisane, że ta fotka ma budzić jedynie pozytywne emocje. Zanim jednak ją tu zamieściłem, pokazałem na innym portalu, gdzie fotki wyświetlane są całkowicie anonimowo. I wiesz co powiedzieli? Podobało im się, nawet bardzo, bez TWA! Czy to w ogóle jest możliwe?
Nie denerwuj się, nie jesteś tu pierwszy i zapewne nie ostatni szukający mitycznego TWA. Sukcesu nie wróżę. Jeśli chodzi o licznik postów można go skasować i wywalić - jest mi on całkowicie zbędny. Chociaż jak widać, dla niektórych jest to kluczowe kryterium. Pozdrawiam.
Nie zrozumiałeś Andrzeju, Twoja fotka podobnie jak dziesiątki pozostałych, które wklejasz na forum bardzo mi się podoba i moje "żale" nie są kierowane do Twojej osoby. Śmieszne wydały mi się reakcje - posty innych. Każdy ma naturalnie prawo do swojego zdania. Ty potrafisz docenić dobry kadr, nawet czasem mój, ale również obiektywnie zjechać jeśli wrzucę jakiegoś "gniota". Natomiast chodzi o wypowiedzi innych, którzy pieją z zachwytu w tym samym tonie z hurra emocjami niezależnie od tego czy fotka jest ok czy nie pod zdjęciami grupy tych samych osób... Powoduje to, że forum staje się mało obiektywne... wręcz ogarnia mnie śmiech jak po raz kolejny widzę taką samą sytuację... Nie posądzam Cię o bycie w TWA ani też w GTW;)
Myślę, że na tym trzeba zakończyć temat, bo jak napisałeś nie ja pierwszy i nie ostatni...;)
Nikonozaur
08-03-2012, 22:46
[...] Śmieszne wydały mi się reakcje - posty innych. Każdy ma naturalnie prawo do swojego zdania. [...]
Nie sądzisz, że śmianie się z wypowiedzi kolegów i jednoczesne zapewnianie o szacunku do nich trochę nie trzyma się kupy?
No i nie pisz, że czegoś nie zrozumiałem - jest to po prostu niegrzeczne. Dobra, wybaczam. ;)
KONIEC OT!!!
Daj Pan spokój z tymi TWA i innymi dziwnymi rzeczami ;)
Zdjęcie mi się podoba. To wrażenie krzywizny zapewne przez horyzont, przynajmniej ja mam takie jak na to zdjęcie patrzę. Takie ukształtowanie terenu.
Takie niemieckie kolory, ale przynajmniej traktorzyści dobrze trzymią kierunek na wprost...
Fajny focisz!
maniak666
08-03-2012, 23:21
Takie niemieckie kolory
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
jacekz40
09-03-2012, 10:50
podoba się, fajny kadr :)
Prosto, czysto i czytelnie jest.
Fajnie się to ogląda :).
Rallynitros
09-03-2012, 20:11
za górkami, za drzewkami.... podoba się, kadr robi robotę!
nie zamowiłeś spychacza by wyrównał wzgórze chłopie :):):) dlatego jest krzywo - a na poważnie jest to bdb dopracowana praca :)
krokus66
10-03-2012, 11:40
Podoba mi się.
W Twoich pracach uderza mnie po raz kolejny bardzo dobra kompozycja i kadr, dokładnie tyle ile trzeba, ani ciupinkę więcej bądź mniej.
Gratulacje.
Swietny kadr,dobrze się patrzy i idealne BW!!!:)
ostrytux
10-03-2012, 21:44
Prosto, czysto i czytelnie jest.
Fajnie się to ogląda :).
Dokładnie tak!
wolnyslimak
11-03-2012, 10:08
Mnie ta "prawie" symetria podoba się. Taki dość surowy klimacik.
Fajnie pokazane i b&w :)
Pozdrawiam