Zobacz pełną wersję : Swiatlo na wyspie! Skad??
piotrm100
05-03-2012, 13:59
http://static.panoramio.com/photos/original/66684273.jpg
Jak zrobiono to zdjecie?
fotomontaz.....
dlaczego? a bo woda wyglada jak by sie wcale nie ruszala, nie jest to lustro a lekko pofalowana, ksiezyc taki to raczej w bajkach, oswietlona wyspa, ok powiedzial bym, ze to jakis reflektor, ale gdzie jest reszta swiatla na wodzie?
Dla mnie zdjecie nie dosc, ze srednie to poskladane bez pomyslu;)
logitech55
05-03-2012, 21:25
Fotomontaż. Przy takim ustawieniu księżyca wyspa by była w cieniu. Żadna lampa nie została użyta ponieważ na wodzie nie widać światła.
cien jest po lewej stronie (swiatlo z lewej) - moze i fotomontaz, ale majac odpowiednio moce zrodlo swiatla mozna tak przyswiecic (jakis szperacz)
RobertMiernik
05-03-2012, 23:07
Wydaje mi się, że szperacz dałby chłodniejsze światło, to tutaj jest bardzo ciepłe.
Obstawiałbym łunę od jakiegoś hotelu, restauracji plażowej, czy czegoś takiego.
piotrm100
06-03-2012, 01:35
Faktycznie, wczesniej o tym nie pomyslalem, a to faktycznie wyglada na fotomontaz.
Greg, tak przy okazji... ostatnio widzialem jedna z Twoich lodek w National Geographic - gratuluje:)
żółto-czarny
06-03-2012, 09:39
Nawet księżyc i jego odbicie nie pasują do siebie jasnością i kolorem, hehe :mrgreen:
Zdjęcie jest złożone z trzech zdjęć, żółto-czarny dobrze zauważył różnicę temperatury barwy księżyca i odbicia.
Przypomniał mi się pewien tekst:
-przy takim ustawieniu oświetlenia, wyspa dawała by cień na księżycu..........