PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z zainstalowaniem CS3

barracuda
03-03-2012, 13:18
Ściągnąłem sobie wersję trialową CS3 i mam problem z jej zainstalowaniem. Instalacja przebiega do pewnego momentu normalnie, ale na końcu mam komunikat jak na zdjęciu. Mój system operacyjny to XP z Sp2. Miał ktoś podobny problem?

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img163.imageshack.us/img163/2994/cs3wy.jpg)

wasilewk
03-03-2012, 13:21
Może była już wersja trial zainstalowana kiedyś ?

witold68
03-03-2012, 13:31
..pewnie masz jakieś pozostałości po programach Adobe i stąd problemy, stosowałem taką aplikację jak WinCS3Clean, ale przed wszelkimi działaniami, proponuje najpierw
trochę poczytać o usuwaniu tego typu rzeczy po programach Adobe....

barracuda
03-03-2012, 13:42
Nie instalowałem wcześniej żadnej trialowej wersji. WinCS3Clean mogę wypróbować tylko pytanie co on miałby mi wyczyścić, skoro CS3 nigdy nie miałem na dysku jeszcze...

barracuda
03-03-2012, 14:51
Dodam, że próbowałem też na czystym dysku, bez zainstalowanego jakiegokolwiek programu i było to samo, więc przypuszczam, że chodzi o sam system XP, coś powoduje, że nie mogę zainstalować CS3. CS2 chodzi normalnie.

wasilewk
03-03-2012, 15:09
nie mogę zainstalować CS3. CS2 chodzi normalnie

No i masz przyczynę !

Weź na próbę dysk z czystym systemem - tylko z sp3 (bo SP2 to mało). Od początku instaluj i powinno się dać.

Pzdr.

barracuda
03-03-2012, 20:09
NIe ma teraz dysku z czystym systemem. Z wymagań CS3 wynika, że Sp2 jest wystarczający, więc wydaje mi się, że problem leży gdzie indziej. Przeszukałem internet i widzę, że wiele osób ma podobny problem, ale nigdzie nie ma odpowiedzi. Chyba jest nie do rozwiązania....

wasilewk
03-03-2012, 20:27
NIe ma teraz dysku z czystym systemem. Z wymagań CS3 wynika, że Sp2 jest wystarczający, więc wydaje mi się, że problem leży gdzie indziej. Przeszukałem internet i widzę, że wiele osób ma podobny problem, ale nigdzie nie ma odpowiedzi. Chyba jest nie do rozwiązania....

Może jakiś hardware...
Ja go (CS3) montowałem u siebie na XP (SP3) i bez problemu pracował. Potem padł dysk i wtedy wszedłem w oprogramowanie Nikona - mam podobnie do Ciebie: miałem stary ViewNX, potem CNX, potem nowszy ViewNX - pozostał najnowszy ViewNX, który działa poprawnie a inne Nikonowskie pokazują wyprane kolory i nie można sobie z nimi poradzić. Ten ViewNX też jakoś dziwny: niby pracuje poprawnie, ale jak chcę zdjęcie otworzyć "otwórz za pomocą" - to go nie ma na liście i nie daje się tam umieścić. Tak jak by mu przeszkadzało coś, co już poprzednio było zainstalowane.

Niemniej nic Cię nie kosztuje zainstalować czyste XP, dograć SP3 i sprawdzić.

Pzdr.

P.S.
Oczywiście podczas montażu na nowym systemie należy koniecznie wyłączyć kabel sieciowy (albo kartę Wi-Fi) - bo stare dane w bazie Adobe mogą coś psuć.

witold68
03-03-2012, 21:45
Nie instalowałem wcześniej żadnej trialowej wersji. WinCS3Clean mogę wypróbować tylko pytanie co on miałby mi wyczyścić, skoro CS3 nigdy nie miałem na dysku jeszcze...

..pisałem, ze chodzi o programy Adobe, nie tylko CS3.....są jakieś pozostałości po tych programach i stąd mogą może być problem...
pozdrawiam