Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Dzień Dobry
fotoMichal
28-02-2012, 22:23
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.fototatry.pl/sa.jpg)
JaroPienza
28-02-2012, 22:25
Kucze naprawdę nie dało się jakiegoś szczegółu wydobyć? ładne niebo to nie jest szczyt możliwości. Takie nie Twoje (sobie pomyślałem)
fotoMichal
28-02-2012, 22:27
ale ja ściemniłem wszystko... taki był zamysł....
JaroPienza
28-02-2012, 22:32
ale ja ściemniłem wszystko... taki był zamysł....
a ja głupi bym wszystko rozjaśniał, aby było coś widać.
To jak taki zamysł to ok
I bardzo dobry zamysł. Co Wy macie z tymi "szczegółami"...? Gdyby tytuł zdjęcia brzmiał "Yeti nad brzegiem stawu", to można się pokusić o walkę z cieniami. Tutaj autor miał pomysł i go zrealizował. Trochę może inaczej podszedłbym do kadrowania (jeszcze nie wiem jak), ale ogólnie zdjęcie na plus.
JaroPienza
29-02-2012, 00:00
W tytule mogłoby być dobranoc . W zasadzie to przy chęci pokazania krajobrazu mi się wydaje dobrze go pokazać. Tutaj mamy czarne kontury + niebo i to nie będzie należało do atutów.
Co Wy macie z tymi "szczegółami"...?
Tak najczęściej pytają osoby , które tych szczegółów nie potrafią pokazać. Nic się nie będzie podobało tak jak zadbanie o zdjęcie i detale.
Ja na nie. Czarna plama, w dodatku przechodząca w granat na szczycie, duży kawał pustego nieba i biała krawędź horyzontu. Piękno pozostało w oku patrzącego :)
A ja jestem na tak...
Podoba mi się.
A ja też jestem na tak, nie zawsze szczegół jest ważny, czasem wzór, kształt i kolor ukaże więcej i da do myślenia, wówczas odbiór każdego staje się subiektywny.
krzysztofz24
29-02-2012, 20:38
Niezbyt do mnie przemawia ta ciemnica. Czy taki byl zamysl czy nie. Oczywiscie jako autor masz do tego prawo.
Ja raczej bym wolal bardziej naturalnie, mniej wiecej tak jak to bylo mozna obserwowac na miejscu.
Kadr spoko I podobaja mi sie kolorki na niebie.
...Tak najczęściej pytają osoby , które tych szczegółów nie potrafią pokazać...
Rozumiem... Poczytam, poćwiczę, zapytam tu i tam... :-)
Czerń drzew zlewa się z czernią mojego panelu LCD.Katastrofa!