PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Panorama jez. Maltańskiego

Kuba.Daf
27-02-2012, 23:49
Witajcie.
Jedno panoramiczne zdjęcie z ostatniego spaceru.
Niestety, nie znalazłem żadnego sensownego sztafażu, co z pewnością, znacznie psuje ujęcie, ale cóż, może przypadnie Wam do gustu ;)
http://img535.imageshack.us/img535/7815/panoramamalta1.jpg
*Daję link, ponieważ zdjęcie jest za duże, abym mógł wstawić je na forum, nie łamiąc regulaminu ;)
Pozdrawiam, Kuba.Daf.

piotrm100
28-02-2012, 00:50
Jakubie.... w panoramach, jak zdazylem zauwazyc powinien byc jakis motyw przewodni. Tu niestety go zabraklo. Sam mam na dysku kilka moich panoram, ktorych nigdy nie pokazalem, bo prawde powiedziawszy oprocz mnie nikomu sie nie spodobaja :) (i mam tego swiadomosc). Jest tez troche za niebiesko, wiec WB do lekkiej regulacji. Poprzepalane niebo po prawej stronie tez nie przysporzy zdjeciu wielbicieli.
Zdjecie wstawiaj w regulaminowym rozmiarze a dawaj linka do wiekszej wersji.

dominikpl72
28-02-2012, 10:25
Skoro pokazujesz już tak dużą wersję - to muszę powiedzieć że na podglądzie 1:1 jakościowo jest straszliwe mydło.
I niby jest pionowo - ale ze względu na linię brzegową i perspektywę powstałą na skutek łączenia sprawia wrażenie jakby linia horyzontu leciała w lewo.

EDIT:
Sprawdziłem dokładniej budynek Galerii Malta - to nie jest wrażenie - po prostu piony jednak lecą w lewo

Kuba.Daf
28-02-2012, 16:46
Dzięki za ocenę.
Generalnie mówiąc, spodziewałem się takich opinii. piotrm100 Zapewne jest tak jak mówisz... ta panorama powinna zostać na dysku ;) Ale cóż, spróbowałem i teraz już wiem, gdzie popełniłem błędy i na co w przyszłości zwrócić uwagę. Nie pozostaje mi nic innego, jak robienie zdjęć dalej.
Jeszcze raz dzięki za opinie i tego przysłowiowego "kopa w d*pe", w pozytywnym znaczeniu oczywiście ;)