Zobacz pełną wersję : Gdzie oddać lampę do serwisu?
montylka
27-02-2012, 19:31
Witam moja sb 800 przestała błyskać nie wiem co się mogło stać... Gdzie mogłabym ją oddać do serwisu w okolicach Katowic?
Fototech
28-02-2012, 23:27
W Katowicach jest kilka dobrych serwisów, np
FOTO SERWIS KATOWICE
ul. Słowackiego 37, lokal 106, 1 piętro
40-097 Katowice
Telefon kom.: 694 655 870
lub
Foto Video Audio Serwis
ul. Wojewódzka 40
40-026 Katowice
tel: (32) 255 33 32
aga09877
23-08-2012, 14:53
Ostrzegam przed FOTO SERWIS KATOWICE ul. Słowackiego - przed przyjęciem sprzętu dają do podpisania umowę z której wynika, że w zasadzie nie ma się żadnych praw a ich samych stawia w uprzywilejowanej sytuacji. Moją lampę zgodnie z umową mieli naprawić w ciągu 2tygodni a zajeło im to 1,5 miesiąca po czym poinformowali mnie, że nie naprawili i, że mam sobie ją odebrać. Najgorsze w tym wszystkim jest ich nonszalanckie podejście do klienta, mówiąć kolokwialnie - chamskie. To są jacyś amatorzy z podwórka, nie chce mieć nic więcej wspólnego z tym straganem który nazywają serwisem i ostrzegam wszystkich, omijajcie go z daleka.
fotografamator
23-10-2012, 15:00
Dzięki Fototech-serwis. Naprawiałam u nich Canona jestem zadowolona, niedługo wybieram się z kamerą żeby i ją uratować:) Polecam
Witam.
Przestrzegam przed korzystaniem z usług serwisu w Katowicach przy ul. Słowackiego. Szczyt niekompetencji, kompletny brak wiedzy w najprostszych sprawach. Oddałem do tego serwisu D800 na czyszczenie matrycy. Dostarczyłem aparat z akumulatorem naładowanym w 100% oraz z obietywem, tak, jak zażyczył sobie serwis. Zapewniono mnie, że usługa zostanie wykonana w ciągu 2 godzin. Po godzinie otrzymałem SMS, że aku jest niedoładowany i mam dostarczyć ładowarkę. Oczywiście nie miałem jej przy sobie. Następnego dnia kolejny wyjazd do Katowic z ładowarką. Po kilku godzinach SMS - serwis nie może poradzić sobie z uniesieniem lustra w aparacie. Prawdopodobnie aparat jest uszkodzony. Mam czekać do następnego dnia bo muszą się skonsultować w tej sprawie. Trzeciego dnia kolejny wyjazd do Katowic odbieram nienaprawiony sprzęt po kolejnym SMSie z serwisu- stwierdzają, że aparat ma "jakieś uszkodzenie" i czyszczenie matrycy jest niemożliwe. Cała operacja kosztowała mnie 3 wyjazdy do Katowic- z miejsca gdzie obecnie mieszkam to 75 km czyli 450 km i stratę czasu. Serwis nie mógł mi wytłumaczyć na czym polega uszkodzenie sprzętu. W innym serwisie wykonano usługę w ciągu 1h bez problemów. Omijajcie ten katowicki serwis z daleka. Totalna porażka.Nigdy więcej!