Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Aputure Trigmaster Plus 2,4GHz -Opinie

27-02-2012, 13:30
Wir\tam
w związku , ze photixy atlasy już raczej nigdzie nie są dostępne zaproponowano mi te wyzwalacze
Aputure Trigmaster Plus 2,4GHz
ktoś miał styczność z tym urządzeniem, jakie sprawuje w praktyce z nikonami.

Flores
27-02-2012, 16:02
Też szukałem wyzwalaczy i myślałem nad nimi ale w necie nigdzie nie ma opinii o nich i udało mi się atlasy zakupić. Chyba ja i marszull ostatnie sztuki z alledrogo wykupiliśmy :).
A nie lepiej poczekać aż PWIII wejdą na rynek? Wtedy PWII stanieją maksymalnie i będzie można się cieszyć niezawodnościa za mały pieniądz. Z tego co mówią PWIII ma kosztować ok. 500 PLNów to IMHO niesprzedane dwójki pójdą na maksa w dół.

28-02-2012, 00:27
nie stanieją zobaczysz.
dalej nie wiem co wybrać
czy bardzo potzrebne jest wam przenoszenie TTL w wyzwalaczach?

Modron
28-02-2012, 04:39
w chinach Aputure jest bardzo popularne. Ja nie uzywam wyzwalaczy ale wszyscy moi kumple na Aputure jada i chwala. Niestety kazdy z nich ma Canona wiec nie wiem jak sie dogaduja z Nikonami

28-02-2012, 10:04
w tych Aputure najbardziej przeraza mnie plastikowa stopka !!!
najomy do canona kupił zestaw pixela z przenoszeniem ttl -zawiedziony strasznie

marszull
28-02-2012, 12:04
nie stanieją zobaczysz.
dalej nie wiem co wybrać

mi nie jest wcale potrzebne

Flores
28-02-2012, 12:43

To chyba tylko od Ciebie zależy jak pracujesz, czy chcesz TTL czy manual no i od lamp jakie posiadasz. Jeżeli chcesz sabiny wyzwalać to leć w TTL bo czasami może się przydać. Ja jak sabiną błyskałem to chyba dwa razy włączyłem TTL na moich pixelach po czym zmieniłem na manual. Do mnie pełna kontrola przemawia.

01-03-2012, 09:53
czy ttl współpracuje z lampami quantum plenerowymi (domyślam się że nie ale dla pewności zapytam)

Flores
01-03-2012, 10:33
Dobrze się domyślasz :)