Zobacz pełną wersję : Ceny w Makro i Selgros
Skoro były już pytania o wszystko, to ze względu na planowane wesele chciałbym się dowiedzieć jakie są ceny napojów gazowanych (Coca-cola, Sprite itp.) oraz alkoholu w tego typu sklepach. Nie mam jeszcze karty, aby tam wejść i samemu się zorientować, ale w razie czego myślę, że znalezienie osoby chętnej do pomocy nie będzie większym problemem. Najpierw po prostu chciałbym się dowiedzieć czy opłaca się tam nabyć tego typu produkty.
Dla przykładu w Tesco jest teraz promocja na 6x 1l Coli za 16zł i nie wiem czy cena jest atrakcyjna i już kupować, czy np. w Makro taka cena jest ciągle.
Prosiłbym o orientacyjne ceny, nie wymagam dokładnych. :)
Coca-cola po 3,68 brutto za 1,5 litra. Nie mając karty możesz przecież i tak obejrzeć gazetki promocyjne on-line, choćby tutaj http://www.selgros.pl/About/1395_398_hurtownia-spozywcza-artykuly-przemyslowe-gazetki-promocyjne.aspx
A jaki kolega warsztat prowadzi, że tyle tego kwasu potrzebuje?:D
W Makro ceny są czasami wyższe niż w sklepach trzeba porównywać ceny żeby się nie naciąć. Alkohol wysokoprocentowy czasami wychodzi taniej należy śledzić gazetki. Nie wiem czy u Ciebie funkcjonuje ale warto zajrzeć do sieci Eurocash. Napoje gazowane są często oferowane w marketach taniej niż w hurtowniach w których zaopatrują się drobni detaliści.
Nie lubię Makro bo ceny mają wysokie, bywam tam od początku ich istnienia, teraz rzadziej ale widzę po ulotkach, radzę omijać, selgros ma niższe ceny, bardziej atrakcyjne.
Tak prawdę mówiąc to ja cały czas zastanawiam się kto i po co jeżdzi do Makro/Selgrosu. Bywam tam niekiedy i widzę, że w pierwszym lepszym markecie typu Auchan czy Real mam większość artykułów taniej niż w tych "hurtowniach". Też kiedyś się w nich zaopatrywałem ale dziś nie widzę najmniejszego sensu, żeby wybierać się tam tylko po kilka promocyjnych artykułów. Selgros jeszcze ujdzie ale polskie Makro to już cenowa rozpacz. Wolę niemieckie Metro, gdzie 3/4 rzeczy mam taniej niż te nasze markeciki...
Makro ma czasami bardzo dobre promocje tylko trzeba śledzić wszystko na bieżąco. Jeżeli chcesz kupować w makro alkohol to poszukaj kogoś kto ma koncesję. Wtedy ceny na alko są zupełnie inne. Ponad to ci co robią określony obrót w makro mają dodatkowe rabaty. Np. przed świętami kupowałem coca colę 2L w makro. Była tańsza niż u bezpośredniego dystrybutora uwzględniając moje rabaty sieciowe. Jeżeli masz czas to wstrzymaj się trochę i obserwuj rynek. Przed świętami na bank będą jakieś promocje zarówno na alko jak i napoje.
Redskull
26-02-2012, 19:49
w marko jeśli robisz dobry obrót to masz rabaty od cen półkowych....nawet i 30-40%