Zobacz pełną wersję : Roadshow Nikon D4 i D800 - ruszają zapisy
Właśnie się zapisałem.
Szczegóły: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=14482&roadshow-nikon-d4-i-d800-ruszaja-zapisy
Kto pierwszy ten lepszy!
Odświeżam wątek żeby był widoczny.
właśnie potwierdziłem swój udział!
RobertMiernik
25-02-2012, 00:54
Zapisany, miejsce potwierdzone, podobno beda rozdawać upominki, ja rezerwuje ta szatynke... ;)
Wysłane z mojego Sony Tablet S za pomocą Tapatalk
ja bede wrocław 15 marca! :)
pablos524
25-02-2012, 15:11
Zapisałem się i mam kilka pytań:
a) czy to jest spotkanie płatne?
b) czy musze coś ze sobą zabrać np: obiektywy?
pierwszy raz ( może ) będę uczestnikiem takiego spotkania. ;-)
Zapisałem się i mam kilka pytań:
a) czy to jest spotkanie płatne?
b) czy musze coś ze sobą zabrać np: obiektywy?
pierwszy raz ( może ) będę uczestnikiem takiego spotkania. ;-)
a pełny opis na stronie :( - sprzęt możesz zawsze zabrać, może pozwolą użyć własnej karty lub podpiąć swoje szkiełko
WROCŁAW - też zapisany :), oby tylko nie ingerował ten termin w pracę
a pełny opis na stronie :( - sprzęt możesz zawsze zabrać, może pozwolą użyć własnej karty lub podpiąć swoje szkiełko
po wykonaniu tego stracisz polowe swojego czasu (1,2min), a druga polowe na wyciagniecie karty i odpiecie obiektywu + przypiecie wczesniejszego szkla i wlozenie ich karty ;)
snakemaycry
26-02-2012, 11:07
po wykonaniu tego stracisz polowe swojego czasu (1,2min), a druga polowe na wyciagniecie karty i odpiecie obiektywu + przypiecie wczesniejszego szkla i wlozenie ich karty ;)
Chyba trzeba poćwiczyć szybkie wyjmowanie i wkładanie karty :D Poza tym będzie D4 i D800 więc teoretycznie czas może urosnąć do 2,4 min ;)
sculptor
26-02-2012, 14:16
Zapowiada się ciekawie i... tłoczno. :-) Ktoś się wybiera 22 marca do Bielska-Białej? :-)
Niestety Wrocław już tylko rezerwa :-(
krzychun
26-02-2012, 23:42
Będę w Zabrzu. Aparaty aparatami, chcę się przyjrzeć tym Fomejkom.
Zarejestrowany kilka dni temu na Wrocław. Ktoś wie jaka tematyka?
Ciemnogród. Info bliskie 0. Szanowny nikoś zamieścił gdzieś program i tematykę poszczególnych spotkań ?
Uczestnicy z Gdańska podzielcie się
Dzięki
program jest nastepujacy - przez pierwsza godzine imć Wiktor czyta ze slajdow to co wszedzie mozna wyczytac, przez kolejne dwie godziny mozna macac sprzet. koniec programu. z darmowych gadzetow sa cukierki.
pablos524
07-03-2012, 21:47
Dostępność modeli D4 ( jedna przedprodukcyjna i jedna wersja finalna ), D800 i D800e po sztuce (wersja finalna) czas na testowanie tych puszek to ok 10min na osobę (koniecznie zabrać dokumenty tożsamości), kilka sztuk D3s i D700, spora gama obiektywów, telekonwertery, i lampy w tym przypadku czas nieograniczony. Do wersji finalnej D4/D800/D800e można wlożyć własną kartę i zabrać zrobiony materiał ze sobą. Tematyka programu do focenia w przypadku Bydgoszczy to występ baletowy.
Tak j/w , a występ artystyczny to 3 tancerki z tańcem brzucha w klimacie induskim - taka była prezentacja w Łodzi
Kilka refleksji na gorąco z Łodzi: zdecydowanie zawiodła organizacja - nie było wymuszonej rotacji body - tak wiec nie wszyscy mieli możliwość zrobienia choćby kilku zdjęć nowymi body. Można to było rozwiązać inaczej.
Co do szkieł nie mam uwag - w zasadzie można było podpiąć co się chciało. Szkoda, że 70-200/2,8 było tylko w pierwszej wersji i brak ogólnie dostępnego 14-24/2,8 oraz brak 135/2,0 DC.
Nagłośnienie sali fatalne - trudno było zrozumieć pana Wiktora Sobolewskiego, który czytał prezentację z ekranu. O ile D4 było przeczytane dość dokładnie i można było wyłowić informacje tak D800 przeleciał "po łebkach" nie czytając nawet tego co było na ekranie. Zobaczyliśmy tylko przewijające się szybko slajdy. Szkoda, bo jak mniemam więcej na sali było zainteresowanych D800 niż d4.... Wszystkie przeczytane informacje można znaleźć w folderach reklamowych.
Sala była troszkę mała jak na taki "show" choć tańczące panie starały się bardzo
Zaznaczam, że to moje subiektywne odczucia na gorąco po zakończeniu "show"....
14-03-2012, 00:40
Potwierdzę to co napisał marek2004 ciekawie nie było, długie czekanie za aparatem szkła dostępne
Za kolegami wyżej... brak organizacji jeśli chodzi o sprzęt, no i żadnych gadżetów by zachęcić do zakupu ;)
po D800 się nie dopchałem niestety :( , miałem chwile D4 , chwile dłużej D3s :D i chyba właśnie w D3s będę celował :) ,ale najpierw nowa 85 1,8G - rewelka :) , ja osobiście czekam na targi ,żeby mi wyczyścili matryce ;)
Michal_C
14-03-2012, 10:12
Hej, mnie udało się złapać D800E i tylko dlatego, że wystartowałem jak sprinter. Fajny. I raczej super zdjęcia. Niestety nie mieszkam teraz w domu i dopiero w weekend zobaczę, jakie zdjęcia mi się udało zrobić. Organizacja niestety słaba. Szkoda, że nie było 2 stanowisk, tak, by osiemsetki wykorzystać do fotografowania ładnej pani tak, by potem móc popatrzeć, co daje matryca a tańczące panie dla D4/D3s.
Za Markiem potwierdzę, że panie stanęły na wysokości zadania i niestrudzenie tańczyły i pozowały.
No cóż, takie czasy. A jak ktoś pozbiera kasę, to i tak kupi jedną z prezentowanych nowości bez względu na gadżety :).
Pozdrawiam
chyba jednak i tak na własnej skórze chce się przekonać jak wielkie "show" zgotował nam NIkon ;)
rocky_gt
14-03-2012, 19:24
Za kolegami wyżej... brak organizacji jeśli chodzi o sprzęt, no i żadnych gadżetów by zachęcić do zakupu ;)
Ach te gadżety :)
Wrocław jak dla mnie duże OK! 6 puszek D4, 3 szt. D800 i 1 szt D800E. Znalazł się i dla mnie na spec. życzenie ;) D700 do przetestowania za co bardzo dziękuje. Teoria nudy (wszystko z forum 5 razy już przeczytałem w miedzy czasie od początku tego roku) ale szkła do dyspozycji, okazja zobaczenia stadionu i spędzenie ciekawie popołudnia z możliwością pomacania czwórki i osiemsetki (800tka faktycznie źle leży w dłoni). Mega show to nie było ale na pewno na duży + że takie coś się organizuje (i nie wnikam czy przez to wzrośnie cena nowych puszek ;)
Ja też odwiedziłem "show" Nikona we Wrocławiu. Zorganizowane w "fajnych okolicznościach przyrody" - bardzo bardzo fajne miejsce na prezentację, ale mam niedosyt od samej strony organizacyjnej.
Brakowało chociaż po szklance wody dla gości, mało obiektywów tych najlepszych ze stałym światłem, tylko 2 lamy SB910, a przecież ludzi było sporo.
Pan, który prowadził preznetację, który określil sam siebie jako "człowiek od marketingu linii NPS" często używał stwierdzeń: raczej, chyba, tak mi się zdaje, dokładnie nie wiem - co w ustach kogoś od linii produktów do D7000 włącznie może i by przeszło, ale "spcjalisty" od aparatu D4, D800 itp NIE PRZYTOI !!! - mnie to osobiście bardzo raziło - czepiam się.
Sam nie miałem w ręce nowych aparatów - używam D7000 i uważam, że jeszcze nie jestem godzien :D obcować z takim sprzetem - byli na miejscu ludzie do tego bardziej odpowiedni, ale porobiłem sobie fotek fajnymi szkłami, z nowym 85 1,4 i jestem pod wrażeniem.
Posdumowując - oczekiwałem więcej, ale i tak było warto przyjść chciażby dla samego pustego stadionu, no i aura dopisała na zewnątrz było świetne światło.
Wrocław jak dla mnie duże OK! 6 puszek D4, 3 szt. D800 i 1 szt D800E.
no no, czyżby uczyli się na błędach? następnym razem poprosimy, żeby Gdańsk był na końcu kolejki ;)
Dostałem info, że zwolniło się miejsce dla mnie dziś w Wawie, ale za późno i nie dam rady. Jeśli ktoś chce się wybrać to niech się kontaktuje z fotopolis/Nikonem.
FullMaverick
16-03-2012, 14:28
no no, czyżby uczyli się na błędach? następnym razem poprosimy, żeby Gdańsk był na końcu kolejki ;)
Uczą się na błędach ale wydaje mi się, że bardziej rozchwytywany od D4 był D800 a tych puszek było wciąż mało. Czas testów puszki był ustalony z góry na 10 minut, po tym czasie miała być zmiana osoby. Ja osobiście czekałem na D800 ponad 30 minut (długo) a to dlatego, że niektóre osoby trzymały puszki bardzo długo i zamiast po 10 minutach oddać aparat to wymieniały obiektyw i dalej szły na salę. Niestety osoby obsługujące stoisko były na takie zachowanie bezradne. Co do samego roadshow to jestem bardzo zadowolony. Używając swojego body miałem możliwość przetestowania nowej 85mm 1.8G (którą mam zamiar kupić) a także szerokiej gamy obiektywów, które są poza moimi obecnymi zdolnościami finansowymi. Co do samych obiektywów to praktycznie nie miałem problemów ani z wyborem ani czasem oczekiwania, było dużo czasu żeby przetestować każde z dostępnych szkieł.
po D800 się nie dopchałem niestety :( , miałem chwile D4 , chwile dłużej D3s :D i chyba właśnie w D3s będę celował :) ,ale najpierw nowa 85 1,8G - rewelka :) , ja osobiście czekam na targi ,żeby mi wyczyścili matryce ;)
Pytałem prezesa na roadshow w Zabrzu, serwisu na targach nie będzie... :(
A co myślicie o samochodzie NPS w grze GTA4? :) Nudziłem się trochę i zrobiłem sobie skórę, taką jaką oklejony jest Mercedes-Benz Sprinter na tegorocznym Roadshow. Niestety, posługując się zdjęciem zamieszczonym na fotopolis (jedyne jakie udało mi się znaleść), trudno mi było ocenić jak wygląda 'sprawa' z tyłu i z prawej strony samochodu. Więc dałem po prostu coś od siebie :) Gdyby ktoś dysponował zdjęciami tego vana (tył, prawa strona) - byłbym wdzięczny.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/04/gta4outsid3r4141-1.jpg
źródło (http://19.imagebam.com/download/uKrU0mBiT8uzy_a0cjIzVQ/18356/183551617/gta4-outsid3r4--141.jpg)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/04/gta4outsid3r4142-1.jpg
źródło (http://39.imagebam.com/download/QR1nOC1XQRP2Pq8C-4dA3Q/18356/183551627/gta4-outsid3r4--142.jpg)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/04/gta4outsid3r4143-1.jpg
źródło (http://43.imagebam.com/download/Ph_e2MwC-5sTX8kAiVyZpA/18356/183551631/gta4-outsid3r4--143.jpg)
no to teraz obiektyw i mozna ludzi bic po glowach :D