Zobacz pełną wersję : wywoływanie zdjęć w internecie
holek331
24-02-2012, 17:50
Witajcie,
chciałbym poznać Wasze opinie dotyczące wywoływania zdjęć w internecie. Z jakich stron/firm korzystacie?
Dotychczas wywoływałem stacjonarnie w Fotojokerze ale po ostatnim mam dość- bardzo blade kolory, nawet wstosunku do zdjęcia, które było już u nich wcześniej wywoływane.
Pozdrawiam
Może FJ do mistrzów druku nie należą ale to co dajesz do wywołania to to samo otrzymujesz. Poczytaj o profilach kolorów, kalibracji monitora i później narzekaj na FJ.
holek331
24-02-2012, 18:05
Flores nie chodzi o róźnicę w kolorystyce na monitorze i po wywołaniu- mam świadomość różnicy jeśli nie mam skalibrowanego monitora oraz wgranych profili kolorów.
Te same zdjęcia wołałem miesiąc temu i teraz- różnica kolosalna.
Zdaję sobie sprawę, że wpadki wszystkim się zdarzają i nie skreślam/nie narzekam przesadnie na FJ ale chciałbym poznać opinie innych dotyczących miejsc gdzie wołają swoje zdjęcia.
Polecam Vertis. Nigdy tam nie miałem problemów z kolorami a wszystko robią na Fuji (papier, maszyny). Tylko nie wiem czy takie polecanie labów przejdzie nosem obok modów?
Spróbuj wywołać parę zdjęć w firmie FOTONET w Tychach.Ja tam daję do wywołania od 10 lat. Przesyłasz zdjęcia przez internet a odbierasz w wybranym punkcie lub u listonosza.
J Piwowarczyk
Jeśli liczy się jakość to u Dagmara www.cyfrowaciemnia.pl
Thelonius
07-07-2015, 14:33
Moja koleżanka ma znajomych, którzy wywołują sporą zdjęć i polecili jej, a potem mi, sklep Inter-foto.com.pl Zdjęcia są dobrej jakości, usługa wykona szybko, cena jest bardzo konkurencyjna. Nic tylko polecać.
tomisiek
08-07-2015, 08:52
Diprint z Krakowa. Robię u nich już chyba z 7 lat. Powtarzalność, jakość, szybkość, cena i staranność zapakowania zdjęć do wysyłki. Te cechy lubię najbardziej ;)
Michał44
18-01-2017, 12:54
Odgrzeję temat - parę lat robiłem odbitki w diprincie, ale ostatnie dwie partie mnie nie zachwyciły - jakieś zażółcone, za mocny kontrast.
Wiem, że może to być wina mojego przygotowania zdjęć i nieskalibrowanego monitora, ale poprzednio było dobrze.
Ma ktoś podobne odczucia, że spadła u nich jakość i powtarzalność? Ewentualnie może ktoś poleci alternatywny lab?