Zobacz pełną wersję : Ripowanie DVD
Panowie, czym zrzucę DVD na dysk z zachowaniem dźwięku DTS/Dolby ?
najlepiej mkv ale może być też avi. W zasadzie cokolwiek :) Chcę koncert Petera Gabriela zrzucić i zależy mi na zachowaniu dzwięku
Ja do ripowania płyt używam tego: http://www.winxdvd.com/
Na stronie chwalą się, że umi zachować dźwięk w standardzie 5.1, czy innym Dolby. Ja niegdy nie próbowałem. Tzn nie próbowałem odtworzyć, tego co zripowałem na sprzęcie zgodnym z Dolby.
Dvd Decrypter albo Dvd Shrink do formatu ISO. Potem odpalasz np za pomocą Daemon Tools.
najlepiej mkv ale może być też avi. W zasadzie cokolwiek :) Chcę koncert Petera Gabriela zrzucić i zależy mi na zachowaniu dzwięku
A ktory ten koncercik ?
Dvd Decrypter albo Dvd Shrink do formatu ISO. Potem odpalasz np za pomocą Daemon Tools.
Ale to chyba chodzi o oglądanie z gwizdka w TV, czy w innym odtwarzaczu.
Growing Up z Włoch
Majek - dokładnie. Po prostu nie lubię jak mi napęd w kompie buczy :) Opcja z obrazem ISO jest OK ale jak będę chciał to na TV wrzucić bez kompa to już klapa
Growing Up z Włoch
A to jest ten który jest na oficjalnym wydaniu Growing Up ? Tak BTW to koncerty Gabriela to dla mnie masakra (w dobrym słowa znaczeniu :) Zastanawiam sie nad wycieczka do Berlina w maju na koncert z New Blood Orchestra.
Growing Up z Włoch
Majek - dokładnie. Po prostu nie lubię jak mi napęd w kompie buczy :) Opcja z obrazem ISO jest OK ale jak będę chciał to na TV wrzucić bez kompa to już klapa
Poszukaj programiku do spowalniania obrotów napędu DVD - prędkość x1 wystarczy, nie musi zasuwać na full.
Łomatko.... Napęd w odtwarzaczu DVD (w sensie kino domowe) chcesz spowalniać? Struś chce sobie oglądać koncert w TV, nie w kompie. Struś, ten programik, co Ci linka podrzuciłem jest fajny. Jak chcesz, to Ci mogę zrobić jakąś próbkę z dźwiękiem 5.1 (przynajmniej spróbuję) i Ci gdzieś wsadzę na serwer do pobrania.
Dokladnie tak chce :) A stacjonarnego odtwarzacza nie mam bo plyt mam jak na lekarstwo :).
Majek, nie musisz. Zassam i powalcze. Jak bede mial pytania to dam znac
Duży zasób wiedzy na ten temat jest na www.cdrinfo.pl
Majek, nie musisz. Zassam i powalcze. Jak bede mial pytania to dam znacJasne, spoko. Tylko wersja free ma jakieś ograniczenia (np. nie obchodzi zabezpieczeń, nie wiem, czy coś jeszcze). Jak by co, to mam go kupionego.
Growing Up z Włoch
Nie koniecznie. Jeżeli masz dysk multimedialny który czyta ISO to nie ma problemu żeby sobie na TV obejrzeć.
Chodzi o np takie coś : http://www.emtec-international.com/pl-eu/node/1866 (mam ten model) jest cichutki i czyta ISO bezproblemowo ;)
Nie koniecznie. Jeżeli masz dysk multimedialny który czyta ISO to nie ma problemu żeby sobie na TV obejrzeć.
Chodzi o np takie coś : http://www.emtec-international.com/pl-eu/node/1866 (mam ten model) jest cichutki i czyta ISO bezproblemowo ;)
A jak sobie kupi peceta chłodzonego wodą, to też będzie miał bezgłośnie i nawet sobie YT odpali :razz:
Chłodzenie wodne nie jest bezgłośne, i tak musisz mieć wentylatory. ;) Zresztą, obecnie nawet na powietrzu da się bez napinania zrobić kompa, którego nie słychać dalej jak 30-50cm.
Łomatko.... Napęd w odtwarzaczu DVD (w sensie kino domowe) chcesz spowalniać? Struś chce sobie oglądać koncert w TV, nie w kompie. Struś, ten programik, co Ci linka podrzuciłem jest fajny. Jak chcesz, to Ci mogę zrobić jakąś próbkę z dźwiękiem 5.1 (przynajmniej spróbuję) i Ci gdzieś wsadzę na serwer do pobrania.
Majek - dokładnie. Po prostu nie lubię jak mi napęd w kompie buczy
Czytamy uważnie i ze zrozumieniem. ;)
A sugestia z małym boxem multimedialnym czytającym ISO wcale nie jest taka głupia. Kosztuje to nieduże pieniądze (max. 400zł, a pewnie da się dorwać coś tańszego), a "konwersja" banalnie prosta - zrzucamy obraz płyty na pena i szlus.
Panowie, gdybym mial wydac 400 zl po to |eby sobie kilka koncertow obejrzec na TV bez kompa to musiabym byc cholernie rozrzutny.
Zawsze możesz wykorzystać taki dysk do innych celów. Moim zdaniem takie coś jest wygodniejsze od DVD. Wrzucasz 100 filmów, bierzesz pilot, wybierasz i oglądasz ;) Szybciej i wygodniej od przeszukiwania stosu płyt za jednym filmem ;)
chomiczkus
26-02-2012, 17:46
Panowie, czym zrzucę DVD na dysk z zachowaniem dźwięku DTS/Dolby ?
Zobacz czy na Twoje potrzeby nie wystarczy program MKV Merge.
Używalem go do zgrywania filmow z plyt na dysk ( plyty wylecialy w kosmos ).
Odtwarzam to za pomoca takiego fajnego urzadzenia LG DP 1.
Od czasu jak to postawilem obok telewizora - DVD praktycznie poszlo w odstawke.
Pozdrawiam
Michal