PDA

Zobacz pełną wersję : coolpix 5700 zepsuty?

kasztan4
28-02-2007, 12:59
Mam coolpixa od 2 lat. Wczoraj odkryłem, że zrobione zdjęcia są ciemne. Nie pomaga powrót do ustawień fabrycznych nic nie daje. Zepsuta matryca? proszę o ewentualne wskazówki, co do serwisu. Gdzie? po ile? I dlaczego tak drogo.
Druga sprawa - gdzie mogę kupić osłonę na obiektyw. Po wyłamaniu uchwyty ostała się w takiej formie bez sznurka 2 miesiące.

lavok
28-02-2007, 19:43
Hmmm jest na rynku seria 5700 gdzie występuje wada matrycy (osobiście moich 2 znajomych dotknął ten problem) serwis nikona wymienia te matryce za darmo ->> jeśli to jest ten właśnie problem... skontaktuje się z serwisem(choć to tez nie takie łatwe :D) pozdr

Edka&Adas
06-03-2007, 13:33
proponuje zajrzec na strone nikona
http://nikoneurope-pl.custhelp.com/cgi-bin/nikoneurope_pl.cfg/php/enduser/std_alp.php?locale=pl_PL&bandwidth=broad&p_sid=4kISgSvi
jest tam wiadomosc dla uzytkownikow coolpix 5700 i innych
Pozdrawiam

"Przeprowadzone przez nas badania wykazały, że w niektórych aparatach COOLPIX elektroniczne elementy powiązane z systemem przetwarzania obrazu mogą w sporadycznych sytuacjach ulec awarii. W razie wystąpienia tego problemu w posiadanym aparacie COOLPIX SQ, COOLPIX 3100 lub COOLPIX 5700 firma Nikon wymieni bezpłatnie odpowiednie elementy, nawet jeśli okres gwarancji na aparat już upłynął. Bardzo przepraszamy za wszelkie niedogodności, jakie mógł spowodować ten problem. Aby sprawdzić, czy dany aparat jest uszkodzony z tego powodu, należy przeczytać opis objawów przedstawiony poniżej

Jak sprawdzić, czy aparat jest uszkodzony?
- Na zdjęciach występuje mocna dominanta barwna.
- Zdjęcia są zupełnie czarne.
- Na zdjęciach występują defekty."

barylkaq
06-03-2007, 17:18
a 5700 to nie to samo co S5 przypadkiem? :) nieznam sie dlatego pytam :D

scare
08-03-2007, 15:08
a 5700 to nie to samo co S5 przypadkiem? :) nieznam sie dlatego pytam :D

Nie. :mrgreen:

Maciek5700
20-03-2007, 22:44
Aparat wlasnie jest w drodze z zerwisu Nikona.
Mnie zepsulo sie polaczenie plyty glownej z plyta lampy. Jest to naprawa platna, ale dziadowskie serwisy zepsuly mi tez matryce i to zostalo wymienione w ramach darmowej akcji serwisowej. Serwisy nieautoryzowane ocenialy moje uszkodzenie jako uszkodzenie plyty glownej. Tymczasem serwis Nikona naprawil to nie wymieniajac zadnych czesci jako uszkodzenie polaczenia plyty glownej i lampy.
Nie dzwon do Nikona po porade. Niczego Ci nie powiedza, odrazu wyslij powolujac sie na ta akcje serwisowa. Oni ocenia uszkodzenie i jak podasz maila i telefon to napewno dadza Ci znac co sie zepsulo. Jesli to bedzie uszkodzenie objete akcja usuna bezplatnie.
Nie dawaj go czasem do dziwnych serwisow, nie znaja sie chyba na tym. Ja zmarnowalem rok czasu na proby napraw w dziadowskich serwisach i nie bylo skutku.