Zobacz pełną wersję : Delta Led Macro Ring Flash FC 100
Witam
czy bawił się ktoś z Was taką zabawką(z czym to się je) - bo kolega z sklepu z sprzętem właśnie dostał i podesłał link.
pozdrawiam
marcin
Witam
bo kolega z sklepu z sprzętem właśnie dostał i podesłał link.
pozdrawiam
marcin
Nie znam tej zabawki ale jak sama nazwa mówi jest to Macro Ring Flash czyli urządzenie przydatne przy makrofotografii. Słyszałem też plotki (niepotwierdzone), że stosują to w portretach.
Marcin jeśli dobrze zrozumiałem to twój kolega pracuje w sklepie ze sprzętem foto.
Ja bym udał się do owego sklepu z własnym aparatem i sprawdził na własnej skórze z czym to się je.
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=195465
to chyba o taka samą lampę chodzi.Też się zastanawiałem czy da radę ładnie oświetlić jakiś makro obiekt.Jednak ze zdjęć zamieszczonych na końcu wątku wynika,że raczej światełko słabe.
Zdjęcie układu scalonego przy f 22 i 320 ISO wymagało 5s naświetlania,więc raczej tylko do statycznych obiektów.
Emhyrion
22-02-2012, 15:48
Spokojnie da się stosować w ciągu dnia do robaczków i motylków. Mój komar ma długi czas naświetlania, ale lampa świeciła może na pół gwizdka, w pokoju było ciemno jak w piwnicy, lampa była de facto jedynym źródłem światła.