Zobacz pełną wersję : Co sadzicie o F50?????
Co sadzicie o Nikonie F50, czy warto go kupic i do jakiej kwoty? Aparat ma sluzyc mojej dziewczynie do nauki.
Co sadzicie o Nikonie F50, czy warto go kupic i do jakiej kwoty? Aparat ma sluzyc mojej dziewczynie do nauki.
Do nauki czego:)???
sokrates
28-02-2007, 09:04
pewnie do nauki fotografowania. Na początek polecał bym książkę z podstawami teorii fotografi i jakies analogowe body (Practica, Zenit, któryś z analogowych Nikonów... ) Puźniej owszem może sobie kupić i F50 jak jej to będzie wystarczało. Ważne żeby cieszyły ją zrobione zdjęcia i sprzęt jej nie ograniczał. Bo tak to pozostaje jej tylko onanizm sprzętowy :-)
Valdek_Tychy
28-02-2007, 09:05
Nie.... a jak się już nauczy to co ?? nie lepiej wziąć coś trochę bardziej zaawansowanego żeby starczyła na później np.F601 albo F70.
sprocket
28-02-2007, 09:58
A nie lepiej kupic dziewczynie D50 lub D70s ?:) - I sprzet lepszy i cyfra i Ty w oczach kobiety urosniesz, F50 to fajna maszyna tylko powolna i glosna wiem bo mialem jak znam zycie zfoci raptem cztery filmy i zamarzy o D80 i co wtedy zrobisz?
Valdek_Tychy
28-02-2007, 10:16
A nie lepiej kupic dziewczynie D50 lub D70s ?
Tak i będzie pobierała nauki typu: zrób 100 zdjęć a któreś będzie dobre.Jeśli ma się nauczyć fotografowania,poznać zasady ekspozycji, tajniki kompozycji itp. to tylko na sprzęcie analogowym i najlepiej na manualnym a nie trzaskać bezmyślnie fotki cyfrą. Moja rada dołóż do tej 50-tki 50 zł. i kup F601
Analog znacznie lepszy do nauki. Tylko może faktycznie pomyśl o 601 lub F70.
Chyba że stać Cię na wydatek rzędu 500pln i kupisz jej F80. Z tego będzie najbardziej hepi, a i Ty sam jak przyjdzie ochota, slajdzik jakiś zrobisz.
Wszystko zależy od tego, na ile ją kochasz...
Pozdrawiam
No to rozgladne sie za F601 lub F70. Nie stac mnie aby kupic dziewczynie D50 czy D70, ja mam D70s i jedna wystarczy. Do analoga i mnie ciagnie wiec tez bede z niego czasami focil. Dzieki wszystkim za pomoc.