PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Tattoo lady

zlosnica
19-02-2012, 14:32
Pierwsze zdjęcie z pierwszej sesji w tym roku :) Wprawdzie nie jestem fanką studia, ale jednak z tego zdjęcia/sesji jestem zadowolona :)

Modella: Daria

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://i993.photobucket.com/albums/af60/zlosnica87/Daria%20-%20tattoo/dariaaa1w.jpg)

bart1987
19-02-2012, 16:21
jak dla mnie genialna praca, ładne światło, dobry kadr, ciekawe kolorki... super! a czym i jak świecone jeśli można zapytać?

zlosnica
19-02-2012, 16:57
malachowski: Nie nam oceniać modelkę, więc proszę...

bart1987: prawy górny róg beauty dish + blenda z lewej strony :) żadne kombinacje :)

I jeszcze jedno bardziej portretowo i tak jak lubię czyli w kwadracie :)

źródło (http://i993.photobucket.com/albums/af60/zlosnica87/Daria%20-%20tattoo/dariaa3w.jpg)

Irwusek
19-02-2012, 17:00
Ja tam nie mam do niczego pytań :D
Dla mnie zdjęcia są genialne : )
Zdolności masz :)

Będzie jeszcze jakieś z tej serii ? : )

artymek
19-02-2012, 17:01
Czaję się na tę modelkę od dawna i zaczynam się obawiac, że jest zbyt popularna ;)
Foty co prawda bardzo ładnie oświetlone, ale mam niedosyt... trochę za mało dynamizmu i "akcji".

hanibal
19-02-2012, 17:41
przeszkadza mi stanik...

jarvik
19-02-2012, 20:48
hani - zabrzmiało to... no dwuznacznie :P

zlosnica
20-02-2012, 22:04
Już się panie prawie o ten stanik pobiły na moim fanfejdżu ;) Więc jako kość niezgody zostawiam i prezentuję jeszcze jedno, tym razem bw :)

źródło (http://i993.photobucket.com/albums/af60/zlosnica87/Daria%20-%20tattoo/dariaa4w.jpg)

Irwusek
20-02-2012, 22:15
Bardzo udane zdjęcie : )
Konwersja do B&W udana : )

pmpmwd
20-02-2012, 22:16
Co do samych zdjęć to OK., z wyjątkiem tła, aż prosi się o jakieś graffiti w tle, oczywiście odpowiednio "odcięte" GO od modelki.

mOSAd
20-02-2012, 23:15
Ja bym chętnie zobaczył czy kość niezgody jest również w tatuażach i oćwiekowana. ;)

J4R
21-02-2012, 11:30
Wrzuć więcej!
Łanie zaświecone i kolorystyka świetna. Jedynie trójka mi się nie podoba... za rękę w kadrze

sowart
21-02-2012, 14:11
Bardzo fajnie zaświecone i obrobione

…z wyjątkiem tła, aż prosi się o jakieś graffiti w tle,..
tło białe jak najbardziej tutaj pasuje, kolorowe graffiti moim zdaniem za bardzo zlewało by się z tattoo dziewczyny.
2 mi się bardziej podoba

przeszkadza mi stanik...
Mi także, jeżeli był to można by było usunąc

.:Gerard:.
21-02-2012, 14:25
Twoich prac córce nie pokażę bo sie zaraz odziurkuje i tak juz ma troche tego w sobie na sobie :smile:,Tato ma tatuaże a córka Piercing

a Zdjecia - Super i dobrze ze wystawiasz bo taki jak ja ma z czego sie uczyć.

Pozdrawiam

conik
21-02-2012, 14:26
w pierwszym zazolcony makijaz przy wodzi na mysl siniaki...w drugim fatalne udrapowanie tkaniny i odciski bielizny na niej.....trzecie...pognieciona koszula....suma sumarum...swietny temat...charakterystyczna modelka (gratuluje modow i tatuazy) ale kompletnie zwalone wykonanie

JaroPienza
21-02-2012, 14:57
Widziałem na FF i byłem za. Jest cos w tym zdjeciu. Mi sie pierwsze podoba bardzo

zlosnica
21-02-2012, 15:02
Ja bym chętnie zobaczył czy kość niezgody jest również w tatuażach i oćwiekowana. ;)

Niet ;) tam akurat nie - chociaż plecy i żebra, uda też pomalowane :)

Wrzuć więcej!
Łanie zaświecone i kolorystyka świetna. Jedynie trójka mi się nie podoba... za rękę w kadrze

A mnie ta ręka tam pasuje :) Btw. Maciej Bogaczyk narzekał, że się wybrać do Ciebie nie może ;)

Mi także, jeżeli był to można by było usunąc

Niestety zauważyłam po fakcie.

w pierwszym zazolcony makijaz przy wodzi na mysl siniaki...w drugim fatalne udrapowanie tkaniny i odciski bielizny na niej.....trzecie...pognieciona koszula....suma sumarum...swietny temat...charakterystyczna modelka (gratuluje modow i tatuazy) ale kompletnie zwalone wykonanie

Siniak? No bez jaj. Makijaż wykonywała wizażystka i dobierany był pod kolor tatuaży jak i bluzki (a nie tkaniny). A co do pogniecionej koszuli - przypominam, że to portret a nie glamour, dlatego też w tym dziale to jest publikowane. Wg mnie nie wszystko musi być wymuskane i wycackane na maksimum.

conik
21-02-2012, 15:12
oczywiscie ze nie musi byc ...ale tu imo sprawia wrazenie niechlujnosci....zas zolte siniaki sa po kilku dniach od pobicia;) a to ze wizazystka...bluzka itp...coz...ja tak to widze...fotografujac musisz przewidziec pewne rzeczy...cyfra to ulatwia...na Twoim miejscu zaprosilbym modelke jeszcze raz i popracowal nad konkretniejszym tematem

mOSAd
21-02-2012, 16:37
Również według mnie makijaż jest dziwnie wykonany, zarówno w sile, równości, jak i kolorze - twarz wyszła złociście i także w fakturze i kontraście stoi w opozycji do kolorytu reszty ciała. Nie znam się na samej sztuce, ale widzę, co bym musiał poobrabiać (popoprawiać). Z tych kadrów, żaden mi nie podchodzi. Kształt bielizny niestety koszmarny i należało tu lepiej przemyśleć ubiór moim zdaniem. Szczególnie wśród kobiet, jego rearanżacja nie powinna być problemem.
W samej obróbce najbardziej podoba mi się zdjęcie trzecie. Jedynym minusem jest tu kompozycja z dłonią, która tu po prostu drażni. Pogłębienie cienia pod łukami brwiowymi nadało oczom ciekawej oprawy, a zdjęciu klimatu. Zyskała też grzywka na świetle. Tylko częściowo pognieciona koszula... dyskusyjna. O dziwo prążki aż tak nie przeszkadzają.

Niet :wink: tam akurat nie - chociaż plecy i żebra, uda też pomalowane :smile:
Nie opowiadaj tylko pokazuj! :wink:

PS. Jak zwykle z przyjemnością wszedłem sobie na blog i obejrzałem starsze sesje z Alicją. Części zdjęć nie widziałem, więc krok był jak najbardziej słuszny. Niesamowita modelka. Aha, no i fotografie przepiękne.

Boghol
21-02-2012, 19:25
Łoooooo kurcze Aniu .... ale ruch u Ciebie. Chyba jutro moje z tej sesji też wrzucę, ale znając moje szczęście to przeleci na drugą stronę jak maślanka przez kiszki ;)

fafniak
21-02-2012, 19:36
Coś mi to wszystko barwowo i oświetleniowo nie pasuje

zlosnica
21-02-2012, 21:17
Łoooooo kurcze Aniu .... ale ruch u Ciebie. Chyba jutro moje z tej sesji też wrzucę, ale znając moje szczęście to przeleci na drugą stronę jak maślanka przez kiszki ;)

No ale widzisz :) Nawytykali mi ;)

Ciężko Wam dogodzić Panowie :) A tak serio mówiąc oczywiście przyjmuję do wiadomości, niemniej jednak jak na 3 cz 4 wizytę w studio i tak jestem zadowolona :)

PBmarkII
22-02-2012, 01:58
No ale widzisz :) Nawytykali mi ;)

Ciężko Wam dogodzić Panowie :) A tak serio mówiąc oczywiście przyjmuję do wiadomości, niemniej jednak jak na 3 cz 4 wizytę w studio i tak jestem zadowolona :)

Nam dogodzić łatwo ale to temat rzeka i nie nadaje się na forum :P
A same zdjęcia są piękne ;) choć bw jakoś nie do końca mi podchodzi, oraz ten stanik ale to taki szczegół :)

fafniak
22-02-2012, 10:50
Już wiem :) - mam wrażenie że nastąpiła tu próba połączenia 2 przeciwstawieństw.
Z jednej strony światło przeznaczone (ogólnie postrzegane jest tak) do fotografii portretowo glamourowej a z drugiej strony wytatuowana dziewczyna , której nijak to nie pasuje.
Stawiam flaszkę dobrego winka że zmiana stylu świecenia , na rysunkowe doda "kopa" temu zdjęciu. Dwa: ustawienie modelki - no nie jest to wypindrzona smarkula - tylko mocne dziewczę z własnymi "jajami";) - dlaczego tego nie pokazać ?
Kolorystyka - to juz ktoś pisał

zlosnica
22-02-2012, 14:34
Już wiem :) - mam wrażenie że nastąpiła tu próba połączenia 2 przeciwstawieństw.
Z jednej strony światło przeznaczone (ogólnie postrzegane jest tak) do fotografii portretowo glamourowej a z drugiej strony wytatuowana dziewczyna , której nijak to nie pasuje.
Stawiam flaszkę dobrego winka że zmiana stylu świecenia , na rysunkowe doda "kopa" temu zdjęciu. Dwa: ustawienie modelki - no nie jest to wypindrzona smarkula - tylko mocne dziewczę z własnymi "jajami";) - dlaczego tego nie pokazać ?
Kolorystyka - to juz ktoś pisał

To ja już tłumaczę :) Jak ktoś spojrzy na PF Darii to zobaczy, że ma same takie zdjęcia z 'pazurem' :) No i się biedna skarżyła, że tatuaże tatuażami, ale ona też kobietą jest w końcu! No i ona jakieś portrety fajne, mniej 'pazurowe' chce :) No i taki efekt :) Tak źle, tak niedobrze. Ale wino chętnie przyjmę - byle półsłodkie :D

fafniak
22-02-2012, 14:42
No kurcze....ale jakoś nie pasuje....
chyba "sposobu" nie znalazłaś :)

mOSAd
22-02-2012, 15:25
W misie i puchate osły ją wrzucić! Ubrać w różowe podkolanówki i będzie na pewno INACZEJ. :D

fafniak
22-02-2012, 16:01
i koniecznie lizaczka do buzi ;)

zlosnica
22-02-2012, 16:01
No kurcze....ale jakoś nie pasuje....
chyba "sposobu" nie znalazłaś :)

Pozwolę się sobie nie zgodzić :)

W misie i puchate osły ją wrzucić! Ubrać w różowe podkolanówki i będzie na pewno INACZEJ. :D

:D

zlosnica
10-03-2012, 16:40
To się pochwalę, a co!

źródło (http://i993.photobucket.com/albums/af60/zlosnica87/okadka-59.jpg)

Od dzisiaj w Empikach :) Pozdrawiam!

fafniak
10-03-2012, 16:43
gratulacje :)

pietrobas
10-03-2012, 17:26
bardzo przeszkadzaja na okładce paznokcie. W takim miejscu, że zwracam na nie uwagę.

[Mariusz]
10-03-2012, 19:00
Pięknie. Gratuluje :)

fotouśmieszek
10-03-2012, 19:21
przeszkadza mi stanik...

zdecydowanie dysonans,ten stanik wrecz psuje fajną fotę ;(

mOSAd
11-03-2012, 01:58
TATTOO EST? To jest "jest", "test", "fest" czy jeszcze coś innego? Oj coś się fotoedytor czy jakiś tam grafik nie popisali razem. Ale publikacja zdjęcia jest publikacja! I to okładkowa. Gratulki.

pietrobas
11-03-2012, 14:39
est-może z łaciny :)

~lxs
11-03-2012, 17:41
Gratulacje :)
Po przejrzeniu pf modelki na mm stwierdzam, że zrobiłaś jej najlepsze zdjęcia
Faktycznie człowiek od layout'u się nie postarał, widać 5% litery, jedynie stały czytelnik to rozszyfruje

zlosnica
13-03-2012, 17:32
No niestety na to ja już wpływu nie mam:)