Zobacz pełną wersję : Pół miliona PLN w sprzęcie Nikona zostało skradzione
acidjazz
15-02-2012, 21:08
Link do informacji z podanymi numerami seryjnymi:
http://nikonrumors.com/2012/02/15/nikon-nps-roadshow-gear-stolen-worth-100k-including-d4-d800.aspx/
Amatorszczyzna. Nasi jak się wezmą za sprzęt Nikona to od razu znika cały transport za 10 razy więcej :lol:
A po tym masz watki jak ten u nas w Cafe:D
krzysztof jot
15-02-2012, 21:13
Link do informacji z podanymi numerami seryjnymi:
http://nikonrumors.com/2012/02/15/nikon-nps-roadshow-gear-stolen-worth-100k-including-d4-d800.aspx/
w Dublinie - to Polacy... Bogu :) albo canoniarze
no i nareszcie będą solidne sample z nowych puszek... tylko trudno będzie tą szklarnie w podpisie umieścić :)
Dobra wydalo sie.....to ja z Hoobiem:D:lol:
Znajac Irlandczykow, to pewnie poszli na lunch i zostawili auto otwarte......
Ostatnio robilem zdjecia nad oceanem surferom w towarzystwie jednego fotografa irlandczyka, ja tu napalony na warunki a ten mi mowi, ze dochodzi pierwsza i on jedzie na lunch.....:D:D:D
Boryszuk
15-02-2012, 21:15
w Dublinie - to Polacy... Bogu.
Bo wszyscy Polacy w UK i IE to zlodzieje i nieudacznicy.
Ja, ja - a cała uczciwa ,,inteligęęęcja,,wyjechała do Israela.
http://forum.nikoniarze.pl/showpost.php?p=2723851&postcount=1501 ;)
No to za miesiąc na portalach aukcyjnych będzie można je wyrwać w promocyjnej cenie.:) A po dwóch kolejny wątek w cafe tylko ze zmieniona nazwą sprzedawcy :)
O M G
to się ktoś obłowił
puszki jak puszki - ale jakie szkiełka różnorakie (niektóre ładne cacka ;)...:]
swoja drogą ciekawe jak zajumali takie cacuszka ;P
co to nikt tego nie pilnował, czy na brutala z bronią w ręku...P
velaskez
16-02-2012, 00:58
O M G
to się ktoś obłowił
puszki jak puszki - ale jakie szkiełka różnorakie (niektóre ładne cacka ;)...:]
swoja drogą ciekawe jak zajumali takie cacuszka ;P
co to nikt tego nie pilnował, czy na brutala z bronią w ręku...P
Przecież napisane, że ukradziono furgonetkę w której akurat były te rzeczy. Ktoś wsiadł i po prostu odjechał.
Przecież napisane, że ukradziono furgonetkę w której akurat były te rzeczy. Ktoś wsiadł i po prostu odjechał.
Pewno złodziejowi zależało na fajnym furgonie, a zawartość dostał gratis :)
coach_lodz
16-02-2012, 09:55
ale jak mają numery seryjne to to gdzieś wypłynie i to raczej prędzej, niż później...
Chyba, że ktoś na własne potrzeby sobie to przygarnął. Nie dostał dotacji z UE na otwarcie studia, to znalazł inną metodę. ;-)
Chyba, że ktoś na własne potrzeby sobie to przygarnął. Nie dostał dotacji z UE na otwarcie studia, to znalazł inną metodę. ;-)
no to ma fajne studio ;)
Nawet na Nikona 1 się połasili ;) ... i to trzech wersjach kolorystycznych.
Pewno złodziejowi zależało na fajnym furgonie, a zawartość dostał gratis :)
trzeba być idiotą, żeby nie pilnować takiej ciężarówki...;]
Nawet na Nikona 1 się połasili ;) ... i to trzech wersjach kolorystycznych.Khehe... :-) A myślisz, że oni wybrzydzali specjalnie w trakcie przejmowania? Dopiero później, jak rozładowywali towar to było: "O kuuurde, Nikon 1... I to jeszcze różowy..." :mrgreen:
Khehe... :-) A myślisz, że oni wybrzydzali specjalnie w trakcie przejmowania? Dopiero później, jak rozładowywali towar to było: "O kuuurde, Nikon 1... I to jeszcze różowy..." :mrgreen:
a potem jeden do drugiego złodzieja "fajny, będzie dla mojego chłopaka w Holandii" :)
trzeba być idiotą, żeby nie pilnować takiej ciężarówki...;]
ewentualnie było z nią tak jak z tą, co to trafiła do Rossiego
swoja droga,ciekawa ta ciężarówa :D
http://www.petapixel.com/2012/02/16/thieves-steal-over-150000-in-camera-gear-from-nikon-in-van-heist/
No nie bardzo...
Image credit: Typical armoured car by lutzjw
Poza tym warto popatrzeć jak kiepsko jest wpasowane logo.
Poza tym warto popatrzeć jak kiepsko jest wpasowane logo.
Właśnie! Było zakleić logo czarną taśmą klejącą, porysować błotniki i powyginać felgi. Można było użyć trochę błota oraz farby w kolorze rdzy i nikt tej furgonetki by nie ruszył. ;)
hellbike
19-02-2012, 00:29
ci zlodzieje pewnie po prostu chcieli nowego d7000, ktorego nie da sie teraz nigdzie kupic.