Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kolorowy lód
tbogdanowicz
15-02-2012, 18:44
W niedzielę rano wybraliśmy się z Hubertem hubik i Piotrkiem PiotrPJ, na wspólne zamarzanie podczas obserwacji wschodu słońca nad Zalewem Zemborzyckim. Było -25 st. C, ale kolorki na niebie i na lodzie wynagrodziły nam to z nawiązką.
Po powrocie i zrzuceniu zdjęć na dysk, stwierdziłem że przy moich umiejętnościach te kolory są baaardzo trudne do pokazania. Zresztą sami oceńcie efekt mojej walki z niebieskim, pomarańczowym i czerwonym :-).
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
piter123789
15-02-2012, 19:07
Hmmm, sorki, ale wg mnie nie ma tu nic, co mogłoby zaciekawić odbiorcę. Jakbyś nie napisał, że to lód, po zdjęciu ciężko byłoby to wywnioskować. Pomysł dobry, ale zdecydowanie do poprawki. Przemyśl inny kadr, ze słońcem. Pozdrawiam
tbogdanowicz
15-02-2012, 19:10
O to chodziło by nie było widać że to lód.
Możesz napisać z czym Ci się to kojarzy?
alfapasje
16-02-2012, 22:10
Ja też nie rozumiem tego kadru za bardzo. Może warto było troche szerzej i jednak pokazać coś ponad horyzontem, to mogłoby uratować zdjęcie. Jak narazie jestem na nie.
tbogdanowicz
17-02-2012, 12:18
Zalew miał udawać lód na Morzu Arktycznym widziany z góry. Gdybym podniósł obiektyw w kadrze znalazłby się las, a na morzu lasów nie ma :-). Ale oczywiście mam kadry z lasem i słońcem, tylko że tam już zupełnie zgłupiałem z kolorami.
W latach '90 XX w., spędziłem kilka miesięcy w Skandynawii (część nad morzem) i chociaż jest tam (dla mnie) za zimno do zamieszkania na stałe, to trudno o piękniejsze tereny. Wielu mówi że kto raz tam był będzie zawsze chciał wrócić i chyba coś w tym jest :-).