PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Nauka portretu na córce

swiatlo
27-02-2007, 09:47
Wybaczcie to takie trochę zawracanie głowy, ale uczę się naturalnego portretowania na mojej córce, która jakoś ostatnio jest bardziej kooperatywna. Nie wiem jak długo ta kooperatywność potrwa, ale na razie biorę te momenty które mam, bo nie wiadomo czy jej to się wkrótce nie znudzi... :)
Czy to się do czegoś nadaje, czy też zupełnie do kitu? A jeśli do kitu to gdzie i dlaczego? A jeśli się nadaje, to też dlaczego? I w ogóle w jakim kierunku iść aby było lepiej?
Dzięki..

http://www.themarts.com/galeria/Kasia2007_5_resized1.jpg

Phoenix
27-02-2007, 09:57
do kitu napewno nie jest, osobiscie sposob zacisniecia ust nie bardzo sie podoba, reszta jest oki. ciezko sie foci na jasnym tle, aby swiatlo troszke bardziej popracowalo na twarzy warto gdzies ustawic modelke, gdzie jest oslonieta od gory czymkolwiek (drzewami, brama, itp), tak aby swiatlo, ktore na nia pada bylo bardziej "rownolegle" do ziemi, do tego jeszcze jak bedzie ciemno za nia, wyjsc moga ladne oswietlone portrety. corki (wiem to z doswiadczenia) sa najgorszym (obok zon) typem modelek...strasznie szybko sie niecierpliwia i nie daja sie wyzyc fotograficznie :lol:..oczywiscie tylko pod tym katem sa "najgorsze"...bo wiadoma ze wzgledu na urode i inne walory zawsze beda najlepsze :lol:

Pozdrowka
J.

swiatlo
27-02-2007, 10:02
do kitu napewno nie jest, osobiscie sposob zacisniecia ust nie bardzo sie podoba, reszta jest oki.

Dzięki za koment. Co do tych ust to się zgadzam, ale to jest taka jej uroda. My się do tego przyzwyczailiśmy więc nawet tego nie zauważamy. Ona jest prześliczna jak się uśmiecha, ale wtedy akurat jakoś tego nie dałem rady złapać. Może kiedy indziej...

Andy_O
27-02-2007, 10:21
Bardzo ładne! Tło pięknie rozmyte, ale jednoscześnie dzięki swojej złożoności - nie nudne.
Wiatr we włosach, ładne oswietlenie.
Podziwiam ludzi, którzy potrafią fotografować w plenerze.
Córka ma czarne oczy?

swiatlo
27-02-2007, 10:26
Bardzo ładne! Tło pięknie rozmyte, ale jednoscześnie dzięki swojej złożoności - nie nudne.
Wiatr we włosach, ładne oswietlenie.
Podziwiam ludzi, którzy potrafią fotografować w plenerze.
Córka ma czarne oczy?

Bardzo ciemno-brązowe .. :)

andre84
27-02-2007, 11:45
Bardzo ładne, ale cera na twarzy córki trochę zbyt czerwona wyszła.
Modelka super.

Andy_O
27-02-2007, 12:51
cera na twarzy córki trochę zbyt czerwona wyszła.

Ale jest mróz...

andre84
27-02-2007, 15:22
Ale jest mróz...
Ok masz rację. Nie zwróciłem na to uwagi...

sprocket
27-02-2007, 18:30
Potwierdzam z tym mrozem, na zdjeciu przy -30st mrozie twarze robia sie purpurowe prawie.

Jacek_Z
27-02-2007, 22:08
nie wiem o czym dyskutujecie - zdjęcie mi sie nie ładuje
ale serwer inny jak zawsze - więc to moze to?

swiatlo
27-02-2007, 22:12
nie wiem o czym dyskutujecie - zdjęcie mi sie nie ładuje
ale serwer inny jak zawsze - więc to moze to?

Pokazuje mi się bez problemu. Serwer jest na mojej domenie na ipowerweb, on czasami dostaje czkawki, ale trzeba próbować...

Jacek_Z
27-02-2007, 22:18
zobaczyłem. dobre.
naturalne, światełko ładne, ale jak dla mnie za dużo włosów poszło na twarz - a nie widać by był tak mocny wiatr mogący popsuc fryzurę.

klon
27-02-2007, 22:23
ja tam się nie znam, ale przyjemnie oglądać.