Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] W barwnej...
...krainie... .
*** Zapraszam ***
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/02/e7727e578bb35e37-1.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)
*** Dziękuję ***
piotrm100
10-02-2012, 21:58
Klasa sama w sobie! Bardzo mi się podoba!
Sebastianito
10-02-2012, 22:00
Mozliwe, ze juz gdzies kiedys to widzialem... ale nie jestem pewien. Podoba sie, ladnie wykonane... tez na 2 naswietlenia?
Mozliwe, ze juz gdzies kiedys to widzialem... ale nie jestem pewien. Podoba sie, ladnie wykonane... tez na 2 naswietlenia?
Pewnikiem gdziesik widziałeś Sebastianie ;).
A tutaj trzy klateczki wzięły udział w budowie wersji finalnej ;).
Dzięki :).
Robi wrażenie, jak zwykle dopracowane, każdy piksel...może za bardzo ;) tak szukam i szukam, może troszkę sama góra nieba troszkę jaśniejsza, tylko niebieski, teraz jakby lekko przytłumiony w LG.
Ale Generalnie, Genialne w przekazie poprzez genialny przekaz ;) w sensie dopracowania, miejsca, atmosfery tajemniczości.
... tak szukam i szukam, może troszkę sama góra nieba troszkę jaśniejsza, tylko niebieski, teraz jakby lekko przytłumiony w LG.
....
Darku nic nie szukaj, bo mnóstwo rzeczy można by znaleźć.
Z daleka proszę patrzeć ;). Albo się podobuje, albo niet :).
No cóż, nie jestem na forum długo, ale myślałem, że wcześniej czy później zadebiutuję z jakimś swoim zdjęciem. Po tym co tutaj pokazałeś będę się musiał dobrze zastanowić. To zdjęcie po prostu wymiata.
Można jeszcze wiedzieć gdzie ta kraina leży?
jarekf34
10-02-2012, 22:08
Nie no ja przez Twoje fotografie mam coraz większy wytrzeszcz oczu :shock: :shock: :mrgreen:
Piękne zdjęcie.
Nie ma co, genialne w każdym calu. Gratuluję!
No cóż, nie jestem na forum długo, ale myślałem, że wcześniej czy później zadebiutuję z jakimś swoim zdjęciem. Po tym co tutaj pokazałeś będę się musiał dobrze zastanowić. To zdjęcie po prostu wymiata.
Można jeszcze wiedzieć gdzie ta kraina leży?
Debiutuj, debiutuj jak najszybciej i ciesz się tą wspaniałą pasją :).
Każdy kiedyś zaczynał i nie ma co z tego robić jakiegoś halo ;).
A w kadrze oczywiście Norwegia zagościła :).
Pozdrawiam.
Nikonozaur
10-02-2012, 22:33
[...] A tutaj trzy klateczki wzięły udział w budowie wersji finalnej ;). [...]
Czyli składak, kiedyś miałem taki samochód. :mrgreen:
Pięknie wyprowadziłeś tu wszystko, jest jak trzeba i tyle. Szczególnie podoba mi się ta wyrazistość w cieniach.
Czyli składak, kiedyś miałem taki samochód. :mrgreen:
...
Cóż i ja takowy pojazd posiadałem ;).
Mój nazywał się jawinka. Tylko na dwóch kołach się poruszał ;):mrgreen:.
Prawdziwy fotograficzny barok :) w najlepszym wydaniu.
Hehe, niby wszytko gra, niby pięknie, ale odnosze wrażenie sztuczności, i nie dlatego, że przeczytalem ze to skladak - malo mnie obchodzi czy to składak czy nie składak, liczy sie efekt końcowy. ;] Jest ok, naprawde Ok.. dla niepwrawnego oka... mi nie gra , cos mi nie psauje. Brakuje światłocienia, plastyki, zróżnicowania planów - płaskie to jakieś. Ale to moim zdaniem, oczywiście czysto subiektywnie.
Bajecznie i kolorowo. Niebo się ciekawie prezentuje.
Sebastianito
11-02-2012, 10:07
A tutaj trzy klateczki wzięły udział w budowie wersji finalnej ;).
Musisz uwazac bo jeszcze cie o brzydkie hadeerowanie posadza.... :p
Sylvester
11-02-2012, 11:10
piekne kolory i czystość zdjecia
RobertSoul
11-02-2012, 11:34
Albo się podobuje, albo niet :).
Się podobuje! ;)
Pawle charakterystyczny styl pisania masz zauważyłem :) Praktycznie w ciemno, bez podglądu na autora komentarza można stwierdzić, że został on napisany przez Ciebie ;) dość kreatywnie podchodzisz do tego :) może jakiś nie odkryty talent na miarę współczesnego Juliana Tuwima hehehe :) sorry za odstąpienie od tematu ale.... ;) pozdrówki!
katatjuta
11-02-2012, 13:40
Pawle ale z niebem to przegiąłeś! Jest SUPER. Jak zwykle poziom b. wysoki. Jakby się tam do Norwegii przeprowadzić Mmmmm... ale by było :D Pozdrawiam
krokus66
11-02-2012, 19:00
Prześliczne, najwyższa półka.
Pamiętam tę pracę... wg mnie kapitalnie wyszło.
Było Wam dane obserwować/fotografować niesamowite miejsca, a i warunki były świetne.
Super! :)
element07
12-02-2012, 13:14
Ladne tylko troszke "przemalowane"
Bardzo ladny kadr, okraszony slicznymi kolorkami
Gratulacje :)
Świetne zdjęcie, na takie widoki tylko się wpatrywać!
pitbul60
12-02-2012, 13:48
Uuuu swietne ,reszta komentarz nie potrzebna ,jak dlamnie 10/10.Pozdr
Pablo 77
12-02-2012, 22:13
Miłe dla oka foto w ładnych barwach :)
ostrytux
12-02-2012, 22:59
Bardzo ladny kadr, okraszony slicznymi kolorkami
Gratulacje :)
Potwierdzam, obróbkowo natomiast bardzo rozpoznawalnie :)
No co tu pisać , świetne.Pozdrawiam
...
Pawle charakterystyczny styl pisania masz zauważyłem :) Praktycznie w ciemno, bez podglądu na autora komentarza można stwierdzić, że został on napisany przez Ciebie ;) dość kreatywnie podchodzisz do tego :) może jakiś nie odkryty talent na miarę współczesnego Juliana Tuwima hehehe :) sorry za odstąpienie od tematu ale.... ;) pozdrówki!
Hmm Robercie, tak myślisz i powiadasz...;).
Ale tak całkiem serio, to miałeś okazję mnie na żywo poznać i chyba dosyć normalnym ludkiem jestem ;).
Co do mojego stylu pisania, to raczej sposób na bardziej humorystyczne i lekkie podejście do tematu z mojej strony jest. Nigdy nie przejawiałem talentów w dziedzinie pisaniny bardziej twórczej i górnolotnej. Raczej z tych technicznych jestem i w ten sposób kształcony zostałem ;).
Ale dzięki za miłe słowo :).
... Jakby się tam do Norwegii przeprowadzić Mmmmm... ale by było :D Pozdrawiam
No takie myśli i mi często po głowie chodziły. Ale powiem szczerze, że jednak wydaje się lepszym rozwiązaniem, jak człowiekowi jest dane podelektować się tymi widokami na żywo, tak powiedzmy z 15 dni w roku.
Wtedy duuuuużo bardziej smakują ;).
Kłaniam się nisko wszystkim, którzy zechcieli zaglądnąć w mój wątek i pozostawić ślad po sobie :).
Bartekkw
13-02-2012, 12:18
Klasa sama w sobie - piękny widoczek Pawle
RobertSoul
13-02-2012, 15:46
.... miałeś okazję mnie na żywo poznać i chyba dosyć normalnym ludkiem jestem ;).
.
hehehe :) dosyć normalnym :mrgreen:
Tu też się podobuje. A niebo fantastyczne było, pozazdrościć :)
jacekz40
13-02-2012, 17:18
Super, jest pięknie, gratulacje :)
Witam
Nie będę oryginalny-super kadr i klimat w Twoim stylu. Zgadzam się z jednym z przedmówców że Twój styl jest rozpoznawalny i trudno się w tym temacie pomylić.
W kwestii technicznej mam pytanie: czy to ze jest to składach z 3 zdjęć to jest to HDR czy nie ? Jeśli nie to w czym tkwi różnica? Czy jest możliwe abyś uchylił rąbka Twojego warsztatu co do naświetlania tych 3 zdjęć ?
pozdrawiam
Witam
...
W kwestii technicznej mam pytanie: czy to ze jest to składach z 3 zdjęć to jest to HDR czy nie ? Jeśli nie to w czym tkwi różnica? Czy jest możliwe abyś uchylił rąbka Twojego warsztatu co do naświetlania tych 3 zdjęć ?
pozdrawiam
I ja witam :).
HDR to to nie jest. Jak już niejednokrotnie pisałem, nie lubię zbytnio tego sposobu obróbki, nie umiem tego robić i w ogóle to wolę trochę inny sposób na dojście do efektu finalnego ;).
Reszta na PM.
I ja pozdrawiam :).
krzysztofz24
14-02-2012, 15:22
Jest kurde normalnie WYMIATAJACO:-)! Kadr ok, ale nie on tu jest debesciakiem;-). Kolor, kolor, kolor tego nieba. Nie wiem jak to opisac, ale kolor chmur na niebie i jego powtorzenie w odbiciu na wodzie jest obledny.
No zesz piii,pi,piiiiii,pi,piiiiiiiii kolor:-). Nie no ten kolor mnie rozwalil i rzucil na glebe:-).
Co do naswietlenia, rozkladu swiatla, detali w swiatlach i w cieniach to jest bardzo dobrze. Widac, ze sie napracowales i efekt jest bardzo dobry.
Ja osobiscie bym widzial cienie minimalnie ciemniejsze w niektorych partiach zboczy gor. Ale to ja, jeden woli tak, drugi tak. I zeby byla jasnosc, to mam tu na mysli delikatna zmiane o jakies 0,05-0,1 EV, no mam ostatnio takie fazy czy np dany obszar wydobyc o 0,25EV czy 0,3Ev z cienia;-).
Choc z drugiej strony jesli przyjales sobie za zalozenie pokazac max detali w cieniach, to super ci to wyszlo. I na pewno nie jest plasko czy za jasno.
Mysle, ze zachaczamy tu o drobniutkie niuanse, lub w zasadzie indywidualne preferencje.
Podsumowujac to super zdjecie na bardzo wysokim poziomie. A kolor nieba to mnie rozwalil i sie jeszcze zbieram z podlogi:-).
Zbyszek66
14-02-2012, 22:01
Ja tak nieśmiało powiem,że jak ja zamieszczę na forum choć w jednej ... procenta zdjęcie zbliżone pod względem technicznym itp.itd. to pięć minut później będzie koniec świata-gratki:shock:
To zdjęcie wywiera na mnie ogromne wrażenie. Nie ma tu nic, czego być nie powinno. Najwyższy, światowy poziom.