PDA

Zobacz pełną wersję : pytanko o wydruk fototapety/naklejki

sote
09-02-2012, 22:01
Potrzebuje wydrukowac naklejke (fototapete) o wymiarach ok 70x250cm,
ktora ma wyladowac na scianie szafy w przedpokoju...
Przedpokoj nie jest zbyt duzy, wiec jakosc druku musi byc mozliwie najlepsza.
Mialem ostatnio probke z drukarni i to niestety nie bylo to :(

Znalalzem taka firme: http://redro.pl/ moze ktos zna ich produkty?

Nie pisza za duzo o technice druku, jedyne co to ogolniki w stylu:
"Twoja ilustracja, wydrukowana w formie, jakiej sobie zażyczyłeś,
przez wiele lat pozostanie niezmiennie piękna i wyrazista. Wykonując naklejki,
fototapety, obrazy, plakaty i reprodukcje korzystamy z zaawansowanych technologii,
w dodatku przyjaznych środowisku."

albo:

"wysoka jakość druku i wykonania, ekologiczne farby, wiernie odwzorowujące nasycone kolory"

"Naklejka Standardowa - drukowana jest na samoprzylepnej folii PCV,
która znakomicie sprawdza się na gładkiej powierzchni m.in. mebli, drzwi, szyb,
urządzeń gospodarstwa domowego."

Pisalem do nich dzisiaj maila ale niestety bez odzewu. Jutro bede probowal dzwonic.

Moze ktos z forumowiczow robi takie rzeczy, albo zna dobra firme, ktora zrobi to dobrze i za przyzwoita kase.
Nie musi to byc na pcv, byle to nakleic na plyte mdf.

WALOD
09-02-2012, 22:34
Witam.
Wszystkie swoje powiększenia zlecam na Wilczaku firmie "Cieślawscy" w Google znajdzie Kol. namiary teleadresowe. Jakość godna polecenia. W tej firmie można zobaczyć ich prace i ocenić jakość.

sote
09-02-2012, 22:42
Walod - dzieki za namiar :)
robiles u nich wydruk wielkosci jakiej ja potrzebuje? albo cos podobnego?

WALOD
09-02-2012, 23:06
Zlecam tam wszystkie swoje powiększenia. Ostatnio- w ubiegłym roku- zamawiałem tam powiększenie 70x140, zdjęcie na papierze foto, nie wydruk, naklejone na PCV plus folia o strukturze płótna w aluminiowej ramie. Jakość bardzo dobra a klient był zachwycony! Mają w swojej ofercie najróżniejsze techniki i najlepiej na miejscu zapoznać się z ofertą i kalkulacją cenową. Osobiście jestem zadowolony, a korzystałem wcześniej z różnych firm.
Przypuszczam, że jeśli Kol.dostarczy do firmy drzwi od szafy, to fachowo nakleją zdjęcie na ten element.

sote
10-02-2012, 09:41
Niestety do oklejenia jest bok szafy, nie drzwi, wiec transport tego gdziekolwiek nie wchodzi w gre ;)
Jeszcze raz dzieki za namiar.

sote
10-02-2012, 12:00
No wiec rozmawialem z czlowiekiem z tej firmy, powiedzial mi ze drukuja na maszynach HP i jest to druk lateksowy, nie solvent...
Czy ktos mial do czynienia z drukiem lateksowym?

Bardzo prosze moda o przeniesienie tego watku do cafe - tutaj malo kto go znajdzie :( a zalezy mi na czasie.

heniek44
22-03-2012, 10:12
Ja znam http://fotodekoracje.com/, bo znajomi u nich drukowali fototapetę. Widziałem tą fototapetę, wygląda dobrze.

marysia31
16-09-2013, 15:57
Ja na zamówienie robiłam fototapetę z własnego zdjęcia i teraz jestem bardzo zadowolona z zakupu codziennie na nią spoglądając. http://www.mamita.pl/fototapety/panoramy-kuchenne/fototapety-panoramy/26d.jpg Jeżeli ktoś ma wątpliwości czy zwykła tapeta jest lepsza od fototapety to polecam spróbować z fototapetą we własnym domu. :)

trojwizja
17-09-2013, 09:58
My drukujemy takie rzeczy.

Wszystko zależy na jakim podkładzie zamówisz, rozumiem że ma to być do naklejenia na szafę więc musi to być folia samoprzylepna.

Jako ze szafę ciągle ktoś będzie dotykać, wydruk musi być zalaminowany, tu polecam laminat w formie foli, nie płynny.
PO nałożeniu laminatu w błysku uzyskasz mocny połysk prawie jak szyba, są też laminaty matowe.

Wielu naszych klientów decyduje się na samodzielne oklejenie, z naszymi wskazówkami dobrze sobie radzą, ale podkreślę tylko z laminatem, wtedy naklejka jest sztywniejsza, łatwiej się ją nakleja, nie robią się "zmarszczki" czy bąble.

Przy wydruku wielkoformatowym z naszą jakością 1440dpi jedynym ograniczeniem jest jakość zdjęcia, im lepsza tym lepszy będzie efekt końcowy, zdjęcia musimy mocno powiększać, pixele nie wychodzą, jest lekkie rozmycie, z 1-2 metrów efekt jest naprawdę dobry.

Dodam że są folie i folie, chińskie i europejskie, niby to tylko podkład ale testowaliśmy tańsze i droższe różnica jest widoczna w jakości druku i w nasyceniu koloru.

W razie pytań pisz do mnie na [email protected] postaram się pomóc i doradzić.

mancini99
06-12-2013, 20:57
Spróbuj w drukarni internetowej. Ja co prawda takiego czegoś nigdy nie zamawiałem ale w Drukon.pl (zamawiam tam m.in. ulotki (http://drukon.pl/kategorie/offsetowy/ulotki/ulotki.php) i plakaty) widziałem że mają naklejki ścienne (http://drukon.pl/) i fototapety. Nie orientuję się w cenach ale chyba bezpośrednio u nich (producenta) wyjdzie taniej (tak mi się przynajmniej wydaje ;) )

Rafał_Sz
12-12-2013, 09:15
No wiec rozmawialem z czlowiekiem z tej firmy, powiedzial mi ze drukuja na maszynach HP i jest to druk lateksowy, nie solvent...
Czy ktos mial do czynienia z drukiem lateksowym?

Bardzo prosze moda o przeniesienie tego watku do cafe - tutaj malo kto go znajdzie :( a zalezy mi na czasie.
Zleć wydruk na ploterze solwentowym i poproś o wydruk w najwyższej jakości. Plik przygotuj jako CMYK bez osadzania profilu barwnego. Jeśli powierzchnia jest gładka, a nie masz wprawy w naklejaniu folii na takiej powierzchni, poproś o wydruk na folii kanalikowej - kleisz na sucho i spokojnie pozbędziesz się pęcherzyków powietrza. Jesli pomieszczenie jest mocno nasłonecznione, a powierzchnia narażona jest na zarysowania, poproś o zabezpieczenie wydruku specjalnym lakierem. Drukarze solwentowi będą wiedziec o co kaman, taki lakier stosuje się na wydruki, które eksponowane są np. na samochodach. Wtedy słońce nie zmienia kolorów na wydruku i mozna wjeżdżać z obrazkami na myjnię (z szafą nie musisz próbować). ;)