PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Ola - portret wspinaczkowy

sruba
09-02-2012, 13:15
Witam,
nauka oświetlenia studyjnego i obróbki dla mnie a pozowania dla modelki. Założeniem był klimat glamour połączony z portretem koleżanki ze ściany wspinaczkowej (dlatego plastry i magnezja na rękach i twarzy). Poprzednie próby w tym temacie w dziale - fashion/glamour... teraz klasyczny portrecik... sugestie mile widziane :smile:

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img205.imageshack.us/img205/6007/kotowniaola013gotowemae.jpg)

mirq
09-02-2012, 13:29
Bardzo podoba mi się kolorystyka i oświetlenie. Jedyną rzeczą, nad którą się zastanawiam jest, czy te dwa klimaty (delikatny portretowo-glamourowy i ostry wspinaczkowy, a zwłaszcza skutki tej wspinaczki) są w stanie ze sobą współgrać. No nie wiem... Chyba wolałbym dwa zdjęcia tej samej osoby. Na pierwszym delikatna, łagodna kobieta. Na drugim twardzielka na ściance, zaciśnięte zęby i podrapane palce u rąk.

dammiz
09-02-2012, 15:11
Tamten set (Climbing Girl - Ola) w ogóle mi się nie podobał - niby wspinaczka, a: ścianka tylko w tle/nie wiem czemu dziewczyna siedzi na ławeczce/jest czysta, niespocona/gamourowa obróbka skóry.
To zdjęcie, natomiast, podoba mi się. Jedyny zarzut to, że znów nie widać wspinaczki. Jeśli miałbym już obstawiać jakiś sport obstawiałbym balet lub gimnastykę. Bardzo mi się podoba delikatna i ładna buzia w połączeniu z palcami w plastrach i magnezji.

Piotrek 77
09-02-2012, 15:28
zdjęcie świetne, a wspinaczka tylko w opisie

grzehuu
09-02-2012, 17:14
zdjęcie wypas, bardzo ładnie oświetlone

ach te oczy :D

-bob-
09-02-2012, 18:02
wspinaczka tylko w opisie

odrobina talku na paluszkach została

stock
09-02-2012, 18:06
wolałbym ciut nieco kontarsowe i zróżnicowane swiatełko. Daj też szersze plan - np koleżankę na panelu jak atakuje jakąś 8b chociażby ;)

Irwusek
09-02-2012, 20:17
nie podoba mi się lewa strona koło ucha modelki te włoski, mogłeś to poprawić ;)
Ale tak więcej nie mam się do czego przyczepić na moje amatorskie oko jest bardzo dobrze : )
sam bym chciał takie zdjęcie zrobić :P

sruba
09-02-2012, 23:47
Dzięki za sugestie:smile: O szerszych planach i wspinaniu już wiem (pojawiły się przy poprzednim secie)... wezmę pod uwagę, choć chciałem spróbować nie aż tak oczywistego prezentowania wspinania, zdjęć czysto wspinaczkowych mam wiele, chciałem czegoś od innej strony... poza tym też chciałem wypróbować nowe możliwości jakie daje oświetlenie "studyjne" (w wydaniu budżetowym ;-) ). Odnośnie włosków z lewej strony wiem, też mnie to razi, ale nie umiem tego jeszcze poprawić tak, żeby dobrze wyglądało... W każdym razie będę walczył dalej:smile: