PDA

Zobacz pełną wersję : Jak długo czekam na payU

willy_fil_
09-02-2012, 11:32
Witam

Pierwszy raz to robię i nie wiem jak to do końca działa. Moje pytanie: Jak długo trzeba czekać, żebym pieniądze z PayU na allegro miał na koncie? Operacja ma status "rozpoczęta".

M_J
09-02-2012, 11:35
Nie spieszą się generalnie, jak wpłacasz to pieniądze pojawiają się błyskawicznie, przy wypłacie na moim koncie pokazywały się po 3 dniach - żenada.

Biotrek
09-02-2012, 11:37
Przy kupnie przez PayU zazwyczaj wszystko odbywało się w kilka minut a jak jest na odwrót tego nie wiem.

PS.
M_J
A co, poobracają w banku i muzyka gra ;)

Kamiel
09-02-2012, 11:37
U mnie jak wypłacam pieniądze z PayU zazwyczaj są na drugi dzień. Mam konto w mBanku, może od tego też zależy czas realizacji.

willy_fil_
09-02-2012, 11:39
No, ok rozumiem. Ale jest tak że kupujący ma napisane u siebie że ja już kasę mam tak? Czyli przesyłkę wysyłam od razu czy czekam aż kas jest na koncie?

niezarejestrowany
09-02-2012, 11:44
Dostajesz info na maila, że kupujący wpłacił kwotę za przedmiot.
A w ustawieniach allegro możesz zaznaczyć, aby allegro przelewało ci kasę codziennie.

shaolin
09-02-2012, 11:46
Ja czekalem 3-5 dni (juz nie pamietam ile dokladnie) od kliknieciu wyplaty do pojawienia sie kasy na koncie. Za dlugo...

willy_fil_
09-02-2012, 11:47
Dobra kumam mam w ustawieniach zaznaczone żeby wypłata była w każdy dzień roboczy. Dziękuję za pomoc...

zdyboo
09-02-2012, 12:08
Jak kasę masz na koncie PayU, możesz sobie kliknąć rozpocznij i spokojnie wysłać paczkę do dostawcy.
PayU przelewa co dobę koło północy. Następnego dnia roboczego kasę powinieneś mieć na koncie. Tak było w moim przypadku.

axer
09-02-2012, 13:33
Przez PayU otrzymuję około 50 wpłat miesięcznie. Nigdy nie zdarzyło mi się, by wypłata szła dłużej niż 1 dzień roboczy - automat co noc zleca przelew, który jest na koncie razem z pierwszą sesją ELIXIR w moim banku.

Wpłaty PayU mają tendencję do błądzenia pomiędzy płacącym a kontem odbiorcy wpłaty w PayU, nigdy między kontem w PayU a moim bankiem. Jak tylko dostaję informację, że wpłata dotarła na konto w PayU - wysyłam towar, nie czekam na przelew na swoje konto.