Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : PS CS5 poszarpane krawędzie przy powiększeniu 66,67%

gregory_21
08-02-2012, 12:31
Witam,

Przed zakupem nowego kompa (wydaje mi się raczej na 100%) miałem zawsze gładkie krawędzie przy każdym powiększeniu (nie tylko 25%, 50% czy 100% ale również 33,33% 66,67% itd).
Od czasu zmiany kompa, krawędzie przy powiększeniu innym niż te "równe - standardowe", są poszarpane.

Moje pytanie brzmi: czy to wina PSa i trzeba go zainstalować ponownie czy też jest to "zasługa" zmiany nVidii na ATI, która jakoś gorzej współpracuje w tym zakresie z PSem?
A może problem leży jeszcze w innym miejscu?

Będę wdzięczny za pomoc... bardzo ;)

docxxx
08-02-2012, 12:41
Wlacz wspomaganie karty graficznej w opcjach PS (zapomnialem, jak to sie nazywa).

gregory_21
08-02-2012, 13:30
Wlacz wspomaganie karty graficznej w opcjach PS (zapomnialem, jak to sie nazywa).

Jest włączone.
Zmieniałem też opcję tego wspomagania i nic to nie dało.

Emilnikon
08-02-2012, 20:48
Witam,

Przed zakupem nowego kompa (wydaje mi się raczej na 100%) miałem zawsze gładkie krawędzie przy każdym powiększeniu (nie tylko 25%, 50% czy 100% ale również 33,33% 66,67% itd).
Od czasu zmiany kompa, krawędzie przy powiększeniu innym niż te "równe - standardowe", są poszarpane.

Moje pytanie brzmi: czy to wina PSa i trzeba go zainstalować ponownie czy też jest to "zasługa" zmiany nVidii na ATI, która jakoś gorzej współpracuje w tym zakresie z PSem?
A może problem leży jeszcze w innym miejscu?

Będę wdzięczny za pomoc... bardzo ;)

Przeinstaluj i jak to nie pomoże, to coś z karta moze być..

gregory_21
09-02-2012, 00:27
Reinstalka to dla mnie ostateczność... strasznie nie lubię przenosić tego wszystkiego, żeby było tak jak to sobie wcześniej powgrywałem czy poustawiałem :(

Ale jak nie znajdzie się żadne rozwiązanie to pewnie będzie trzeba.

A jeszcze jedno: pamiętam, że w ACR można było powiększać rolką myszki po przytrzymaniu ALT+SHIFT a teraz się nie da... wie ktoś coś na temat jakiejś zamiany w tym temacie albo zna jakąś opcję, którą trzeba zaznaczyć, żeby takie coś mieć?
Przeszukałem cały ACR i pół Bridge'a ale nie znalazłem niczego takiego :(

elanek
10-02-2012, 09:49
Dzwoń do jakiegoś helpdeska Adobe.

tymancjo
10-02-2012, 11:46
Jeżeli dobrze kojarze to u mnie w cs4 od zawsze na 66,67% itp krawędzie sa "takie sobie".

ten typ tak ma.
Tomek