Zobacz pełną wersję : Nowe szkiełka od Canona (24-70/2.8; 24/2.8; 28/2.8)
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=14363&canon-ef-24-70-mm-f28l-ii-usm-oraz-stabilizowane-24mm-f28-i-28mm-f28
no prosze... mozna zrobic fajne stalki...
a czy 24-70 bedzie mial oslone mocowana do wysuwanej czesci? Canon odchodzi od oslony mocowanej do korpusu obiektywu? czy tylko zdjecie tak dziwnie wyglada?
Fajne stałki? Ponad 2,5k zł za stałki ze światłem 2.8...? ;|
mishieck
07-02-2012, 10:37
Ale za to ze stabilizacją :D
No super, z pewnością wszyscy o tym marzyli...
jak ktos jest w stanie zaplacic 3000k usd za d800 to te stalki sa w przystepnej cenie... 36pix jest tak samo przydatne jak stabilizacja i 2.8 w tych stalkach ;) )
Dość dziwne posunięcie canona. Zamiast wsadzić stabilizację obrazu do 24-70 (wielu canonierów tego chciało) to dali ja w małych stałkach. Może dla cropowców i filmowców to będzie bardziej przydatny ficzer ? Cena duża. Nowa seria "bieda e"L"ek" ? :)
Zamiast zająć się apgrejdem stałek 1.8 to się zabrali za 2.8... już widzę ten sukces rynkowy przy tych cenach :lol:
żeby tylko nikon nie wpadł na ten szatański pomysł. Na szczęście trochę wypuścili stałek ze światłem 1.8 i klops ;)
A tak na poważnie przydała by się stałka ze światłem 2.8 dla dx o ogniskowej ok. 20 mm .
Dość dziwne posunięcie canona. Zamiast wsadzić stabilizację obrazu do 24-70 (wielu canonierów tego chciało) to dali ja w małych stałkach. Może dla cropowców i filmowców to będzie bardziej przydatny ficzer ? Cena duża. Nowa seria "bieda e"L"ek" ? :)
Otóż to. Podczas filmowania stabilizacja powinna się świetnie sprawdzić.
bo takie stałeczki to się najlepiej na f/8 używa, wtedy trzeba zejść z czasem i IS na pewno nie zaszkodzi.
Szturmowiec
25-02-2012, 18:20
Te stałki 2.8 to jakaś pomyłka. Fotografuję też Canonem i w życiu nie pomyślałbym, że można coś takiego zaproponować za takie pieniądze. Może ktoś kupi, ale nawet jeśli będą wybitnie dobre, to i tak pozostaną tylko ciemnymi stałkami za duże pieniądze.
pastwisko
25-02-2012, 19:29
2.8 to ciemne stałki?
o tempora, o mores!...
tomicher
26-02-2012, 15:47
Te stałki 2.8 to jakaś pomyłka. Fotografuję też Canonem i w życiu nie pomyślałbym, że można coś takiego zaproponować za takie pieniądze. Może ktoś kupi, ale nawet jeśli będą wybitnie dobre, to i tak pozostaną tylko ciemnymi stałkami za duże pieniądze.
To jest sprzęt o kompletnie innym targecie niż ty. Canon zrobił wyspecjalizowany produkt, który trafia w zapotrzebowanie filmowców. Tak musisz traktować tą premierę dwóch stałek o świetle równym zoomom z czerwonym paskiem.
Ja też ich nie kupię, powiedziałbym, że nawet na nie nie spojrzę ale jestem w stanie sobie wyobrazić przyszłych klientów, którzy czekali na taki produkt.
2.8 to ciemne stałki?
O tych ogniskowych i do cyfry - no to ciemne :D
pastwisko
26-02-2012, 15:54
Przeciez to w cyfrze są dostępne wysokie ISO :)
Zgodze się ze nie są jasne, ale nie powiedziałbym ze są ciemne, miedzy jasnym, a ciemnym jest jeszcze parę działek przesłony - raczej nazwał bym je standardowymi ;)
Ale matryca mała i GO biedna ;)
pastwisko
26-02-2012, 15:59
No tak, najlepiej jakby wypuścili zoomy 17-55/1.2 :)
pastwisko
26-02-2012, 16:17
Co prawda to prawda :)
flashmen
26-02-2012, 18:42
stabilizacja w stalkach swietna sprawa ale najbardziej mnie ciekawi ten nowy 24-70, do ktorego nigdy przekonac sie nie moglem ;]