Zobacz pełną wersję : Nowa strona www fotografa ślubnego. Prośba o opinię!
Chciałbym poznać Waszą opinię o mojej nowej stronie internetowej odnośnie fotografii ślubnej.
Czy u wszystkich się dobrze wyświetla, czy niczego nie brakuje czy może coś wywalić...
www.sfotografowani.pl
Ps: Zdjęcia też można ocenić, coś doradzić, skrytykować...
Tak wszedłem z ciekawości w linki. Fotografia pogrzebowa??? WTF???
Co do samej strony to "średnio na jeża". Poprawnie, że tak się wyrażę.
Tak wszedłem z ciekawości w linki. Fotografia pogrzebowa??? WTF???
A to tak żeby wypełnić niszę w internecie. Strona sama pozycjonuje się doskonale!
Skoro "średnio na jeża" to co można poprawić?
Napisałem, że poprawnie i nic nie ma co by drażniło. Z drugiej strony nie ma też nic co by urywało d**ę. Ja jestem fanem stron, gdzie jedno zdjęcie jest ciągle widoczne a masz obok miniaturki. Ale to jest tylko moja subiektywna ocena.
Co do pozycjonowania może i tak... ale co ja tam się znam, nie wypowiadam się. Nachtwey robił pogrzeby na Bałkanach to kto Tobie broni.
Jak dla mnie OK, jest wszystko co ma być:)
Sam jestem na etapie tworzenia strony, i nie za bardzo wiem jak temat ugryźć....
Jak dla mnie OK, jest wszystko co ma być:)
Sam jestem na etapie tworzenia strony, i nie za bardzo wiem jak temat ugryźć....
Ja treść merytoryczną miałem gotową ale układ strony, grafikę projektowałem chyba z 20 razy bo zawsze coś mi nie pasowało. Ciężki temat zrobić fajną stronę samemu jeżeli nie robi się tego na co dzień.
Osobiście mogę Ci polecić Wordpress. Genialny i prosty system.
marszull
06-02-2012, 23:57
Jak robicie strony sami, to pozniej sie nie dziwcie, ze powstaja taki watki Fotograf na ślub za miskę ryżu (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=200645) i ludzie robia sluby za darmo ;)
PS nie zajmuje sie robieniem stron i nie mam zupelnie nic z taka praca wspolnego ;)
A co w tym złego że sam wykonałem swoją stronę?
Skoro potrafię to po co dawać komuś za to kasę?
Co do tamtego wątku, to ja za miskę ryżu nie pójdę na wesele.
Szanuję swój czas, zdrowie i sprzęt.
Mi bardzo podoba się zakładka o mnie - super pomysł z opinią żony!
Fajna stronka. Doceniam, że wykonałeś ją według własnego pomysłu.
Mi bardzo podoba się zakładka o mnie - super pomysł z opinią żony!
To było prostsze rozwiązanie bo sam o sobie pisze się najtrudniej :)
surfer_19
07-02-2012, 21:23
Jedna negatywna sprawa. Mianowicie gdy wchodzisz w galerię np. przygotowania, klikasz w zdjęcie, aby je powiększyć otwiera się one w nowej karcie, po przejrzeniu 5 zdjęć na zasadzie "wstecz" staje się to bardzo zniechęcające. Pomyśl nad inną galerią:)
Taka moja mała uwaga. A tak wszystko fajnie. Fajny pomysł z tym wpisywaniem daty ślubu.
marszal90
07-02-2012, 21:24
Mi się strona bardzo podoba. Prosta, schludna i przejrzysta :)
Strona jedynie zawiera parę błędów w kodzie (tutaj możesz sprawdzić (http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.sfotografowani.pl%2F&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0)), ale tak naprawdę nie jest to bardzo istotne i w niczym szczególnym nie przeszkadza. :)
surfer_19
U mnie galeria działa normalnie, tzn. po kliknięciu w zdjęcie otwiera się w lightbox'sie. Może masz coś z przeglądarką?
Przemek80
07-02-2012, 21:40
Dla mnie strona bardzo fajna. Jasna,przejrzysta,intuicyjna i zdjęcia ładnie się otwierają. Miałem ostatnio szczeście wchodzić na strony fotografów ślubnych i nierzadko były tragiczne.
surfer_19
07-02-2012, 23:22
U mnie na 2 komputerach niektóre zdjęcia otwierają się normalnie w galerii, niektóre w nowym oknie...
Z tą galerią to jest tak, że strona musi się cała dokładnie załadować bo inaczej nie uruchamia się skrypt lightboxa.
Możliwe, że można to poprawić tak aby na początku ładował się skrypt a potem miniaturki (bo one zajmują najwięcej kb).
Dziękuje za opinię i uwagi.
Rozumiem, że strona jest generalnie ok.
To mi wystarczy.
Co sądzicie o samych zdjęciach?
Dodam że nie jestem pro, fotografią ślubną zajmuje się dodatkowo.
Z tą galerią to jest tak, że strona musi się cała dokładnie załadować bo inaczej nie uruchamia się skrypt lightboxa.
Możliwe, że można to poprawić tak aby na początku ładował się skrypt a potem miniaturki (bo one zajmują najwięcej kb).
galeria jest OK - obstawiam, że surfer_19 ma wyłączoną obsługę javascript. Zasugerowałbym małe odstępy pomiędzy miniaturkami, ale to odczucie bardzo subiektywne.
Rozumiem, że strona jest generalnie ok.
To mi wystarczy.
jest OK
pozdrawiam