Zobacz pełną wersję : Superbowl
velaskez
05-02-2012, 21:00
Ktoś będzie oglądać? :D
rychu_cmg
05-02-2012, 21:02
Oglądałem w zeszłym roku - strasznie dziwna impreza. Dla widzów w Polsce dyscyplina egzotyczna.
Oj trzeba tylko poznać zasady ;) Bez znajomości zasad to i piłka nożna wydaje się bez sensu :D
velaskez
05-02-2012, 21:22
Ja odkąd byłem w stanach oglądam corocznie. Zasady pokręcone, ale da się to skumać.
To się ogląda dla takich akcji.
qN1SFA2UDOc&feature=related
TOUCHDOWN!
Jak ktoś chce się doszkolić na szybko:
http://www.youtube.com/watch?v=R7zBobQzKAg
A w ogóle to nie wiem czy wiecie, ale mamy aż trzy ligi. W Warszawie są trzy zespoły, z czego dwa od tego sezonu w pierwszej lidze i jeden w trzeciej. Mecze na żywo to dopiero frajda. Choć do poziomu SB jeszcze naszym trochę brakuje :D
A w naszych (znaczy się PL) warunkach jest jakaś szansa na oglądanie SB?
---
edit.
już mam... ESPN America od 00:00
może się skuszę... tylko kto jutro rano wstanie za mnie do roboty... ;)
Jest jeszcze Polsat Sport, ale niestety jak kto ma...
We Wrocku też jest drużyna...
mishieck
05-02-2012, 22:46
Mi to zawsze z SuperBowla najbardziej podobają się bloki reklamowe :D
Zasady pokręcone, ale da się to skumać.
Skoro Amerykanie dali sobie rade z wymysleniem/skumaniem zasad to my tez se damy rade ;)
Kiedys gralem sporo w Madden NFL, potem przerzucilem sie na EA Rugby (i na ogladanie rugby w TV). Chetnie bym sie wbil na taki mecz na zywo (zarowno rugby jak i NFL)...
velaskez
06-02-2012, 00:57
Póki co szukam działającego streama
Władca Pixeli
06-02-2012, 01:13
Póki co szukam działającego streama
NBC transmituje przez internet :mrgreen:
Chetnie bym sie wbil na taki mecz na zywo (zarowno rugby jak i NFL)...
To jak sie zrobi trochę cieplej to Warszawie możesz pójść na mecz.
krzysztof jot
06-02-2012, 15:44
Mi to zawsze z SuperBowla najbardziej podobają się bloki reklamowe :D
no niestety ESPN America nie emituje reklam, ale tak naprawdę najlepszy fragment to MADONNA.
Nasi artyści powinni to koniecznie zobaczyć, jak się robi występ nawet jeśli to są tylko cztery piosenki. To był absolutny kosmos, 12 i pół minuty show jakiego nie zrobiłyby połączony w jedno Bajm, Kora, Maryla, Perfect, Stachurski, TLove i paru innych plus nawet dotacje unijne :) ... Coś genialnego, zawodowstwo, nie wierzyłem ze to 12 minut, jakby trwało godzinę, oglądam to już enty raz z otwartą gębą, a widziałem parę koncertów w życiu.
naprawde warto
http://www.youtube.com/watch?v=HeJJn0asWgo&feature=player_embedded
lub http://www.eska.pl/hotplota/news/wystep_madonny_na_super_bowl_2012_video_zdjecia_ma donna_cee_lo_nicki_minaj/59875
Mnie osobiście kompletnie nie jarają takie szopki na scenie.. to chyba ma mało wspólnego z koncertem.. no ale jak się jest Madonną i ma dziesiątki milionów na koncie to nie można czegoś zrobić zwyczajnie. Ja tam się cieszę, że polscy artyści po prostu grają koncerty, a nie wynajmują połowy polskiego wojska do realizacji przedstawienia podczas koncertu.
Władca Pixeli
06-02-2012, 20:34
tak naprawdę najlepszy fragment to MADONNA
I oczywiście nie obeszło się bez skandalu :mrgreen:
Rafał_Sz
06-02-2012, 20:42
I oczywiście nie obeszło się bez skandalu :mrgreen:
Oj tam, jeden paluszek i tyle gadania. ;):)
Wielkie mi szoł. Playback jak zwykle. Wizualnie jedynie fajnie.
A mnie się teraz ten filmik przypomniał... :mrgreen:
0xCvZQp6FAk
ranbir kapoor
09-02-2012, 03:05
ogladalem jak co roku
co do koncertu madonny to kwitnesencja dzisiejszej muzyki rozrywkowej - pierdyliony swiatelek i wodotryskow a muzyka spada na dalszy plan, moze to i dobrze skoro playback
krzysztof jot
09-02-2012, 20:00
ogladalem jak co roku
co do koncertu madonny to kwitnesencja dzisiejszej muzyki rozrywkowej - pierdyliony swiatelek i wodotryskow a muzyka spada na dalszy plan, moze to i dobrze skoro playback
cóż, lud wymaga igrzysk, bard w swetrze z gitarą - to już awangarda :)
ja wymagam od koncertu show, muzyki to słucham w domu, od tego mam dobry sprzęt...
nie wyobrażam sobie tego typu widowiska z 10 minutowym wejściem na stadion inaczej niż playback - w tym wypadku jakiekolwiek insynuacje co do artysty są nie na miejscu. To samo zrobiła by Metallica, Cohen i Gienek Loska :)
ranbir kapoor
09-02-2012, 23:31
tu oczywiscie nie ma co dyskutowac, kazdy ma rozne gusta muzyczne i inaczej postrzega dobry koncert
dla mnie jednak koncert na ktorym artysta udaje ze spiewa nie jest koncertem
to tak jakby wyskoczyc na plener, udawac ze robi sie zdjecia a po powrocie do domu obejrzec jeden z albumow z biblioteki
spiritwood
10-02-2012, 01:58
To samo zrobiła by Metallica, Cohen i Gienek Loska :)
ALe nie zrobiłby Radiohead, Rage Against the Machine, Sufjan Stevens oraz St Martin in the Fields - że tak mocno rozrzucę stylistycznie. Rzeczona Metallica oraz Mr Leonard też raczej nie zagraliby z playbacku. To zrobiłby Kanye West, Lady Gaga, być może Scorpions, i inni, którzy mają tzw ciśnienie na szkło.
A co do słuchania muzyki w domu vs na koncercie: ja zawsze chodzę na większość koncertów moich ulubionych wykonawców i powiem szczerze, że dom raczej nie dał mi tylu przeżyć co sala koncertowa. A z racji zawodu mam na czym słuchać.
To samo zrobiła by Metallica, Cohen i Gienek Loska :)
Oj, szkoda, że nie znasz Gienka. ;) Ja znam.
Już w podobnej dyskusji o tym wspominałem - w hAmeryce mają bardzo czytelne zasady. Jest rozróżnienie na: show, gdzie mogą być playbacki i inne takie wynalazki, i jest koncert, gdzie musi być na żywo bez żadnej ściemy. Kupujesz bilet i wiesz, na co idziesz :)
Spiritwood słusznie prawi - nic nie przebije muzyki na żywo, żadne nośniki nie przekażą energii płynącej z dobrego koncertu.
Sendilkelm
10-02-2012, 12:27
http://www.buzzhunt.co.uk/2012/02/09/sniper-nests-at-the-super-bowl/#more-40827