Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] zadymka

constancja
05-02-2012, 12:01
Eksperymentuje dalej i ciekawa jestem Waszych opinii'

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/14/img25742.jpg/)

Pozdrawiam.

y0ddh4
05-02-2012, 12:05
Na zdjęciu jest burza?
Za szaro, za mało kontrastu, popatrz na inne zdjęcia przedstawiające trudne warunki atmosferyczne i spróbuj wyciągnąć wnioski - brakuje punktu zaczepienia.

JaroPienza
05-02-2012, 14:51
Ja bym zaproponował nauczyć się najpierw robić zdjęcia dobrze, a potem eksperymentować. Gdyby było dobrze zrobione to mogło by być ciekawie.

to
05-02-2012, 18:08
Ja bym zaproponował nauczyć się najpierw robić zdjęcia dobrze, a potem eksperymentować.

ajajajaj, zaraz tak z grubej rury ;) Każdy z nas umie robić zdjęcia, lepsze i gorsze czasami. A Autorka już parę ciekawych prac pokazała, więc bym jej do "elementarza" nie odsyłał :)

Co do zdjęcia. Można by popróbować jeszcze wydobyć nieco obróbką, bo zamysł był, tylko płasko i nijako trochę wyszło. A próbować trzeba różnych sposobów i środków wyrazu w fotografii, a nie tylko kopiować utarte i sprawdzone poprawne zdjęcia. :)

Zen
05-02-2012, 18:11
Ja bym zaproponował nauczyć się najpierw robić zdjęcia dobrze, a potem eksperymentować. Gdyby było dobrze zrobione to mogło by być ciekawie.

Wybacz ale ciśnie mi się na usta...zapomniał wół jak cielęciem był :p

JaroPienza
05-02-2012, 18:19
Źle mnie ktoś zrozumiał. Ja nie napisałem ,aby się nauczyła robić Autorka zdjęć. Napisałem
...nauczyć się najpierw robić zdjęcia dobrze, a potem eksperymentować

Ale grunt to się dobrze zrozumieć :D

P.S.
Nie jestem złośliwy

constancja
05-02-2012, 18:34
Spokojnie Panowie. :)
Ja się nie obrażam, co więcej, mam świadomość,
że fotka mocno kuleje ( toż to staroć... robione jakieś 2 lata temu)
ale widzę w niej "coś" ciekawego tylko nie wiem jak to wydobyć.
Zamiatało mocno, widoczność była słaba i tego klimatu nie chciałabym unicestwić.
Może macie jakiś pomysł jak się do nie zabrać?

y0ddh4
05-02-2012, 18:38
Masz RAW?
Spróbuj wydobyć kontrasty, szczególnie na niebie. Niewyraźne drzewa w oddali nadają fajnego klimatu.
Obetnij z lewej strony trochę, gdyż nic nie wnosi.

JaroPienza
05-02-2012, 18:39
Masz RAW?
Spróbuj wydobyć kontrasty, szczególnie na niebie. Niewyraźne drzewa w oddali nadają fajnego klimatu.
Obetnij z lewej strony trochę, gdyż nic nie wnosi.

Zgadzam się z tym i to dobry początek

krzysztofz24
06-02-2012, 15:38
Mi brakuje kadrowo dolu. I widzialbym to zdjecie w calkowicie innej obrobce. Wiecej swiatla, kontrastu, zeby bylo bardziej czytelnie...