Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Tatry nocą
Skąd światła na szczytach ?
1.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2012/01/p1273716b_999-1.jpg
źródło (http://marcin.dobry.pl/zdjecia/p1273716b_999.jpg)
Zorza? :D
Ładne zdjęcie. Faktycznie sporo tego światła.
Nikonozaur
01-02-2012, 00:47
O, fajna fota. Skąd tyle światła złapałeś. (Trochę szumu na śniegu na dole, ale co tam ;).)
constancja
01-02-2012, 01:13
Skąd światła na szczytach ?
Góralom dał na piwo to mu latarkami doświetlali.
Pięknie wyszło.
Nieważne szumy, świetna fota.
JaroPienza
01-02-2012, 01:19
Świetne. Ja obstawiam mocne światło odbite od księżyca
Świetne. Ja obstawiam mocne światło odbite od księżyca
Dokładnie.
Dobre zdjęcie! :-)
Waldo 2008
01-02-2012, 19:35
Bardzo dobra fota. Jak używać takiej "blendy" jak księżyc?
Bardzo ładne zdjęcie... Heh śmiesznie to zabrzmi ale fajne światło miałeś tej nocy ;)
Genialna nocna fota, szum trochę odstrasza ale i tak bardzo fajne:)
Fajnie nietuzinkowe zdjęcie.
Zdradź jeszcze skąd to - wygląda na slovacke Tatry, ale za nic nie mogę rozpoznać ...:(
Zdjęcie zrobiłem z okolic Małe Ciche. To jest widok na północ na zachodnią część Tatr.
Księżyca nie pamiętam. Może był gdzieś z boku. W każdym razie to musiał być bardzo wąski rogalik.
Gwiazd widocznych na zdjęciu nie było widać gołym okiem, a góry były ledwo widoczne.
Słabsze gwiazdy zjadło mi odszumianie nieba.
Zdjęcie zrobiłem z okolic Małe Ciche. ...
Dzięki, pozostała cześć wypowiedzi nie bardzo pasuje do rzeczywistości, ale zrzućmy to na karb emocji...;)
Niezależnie od tego wracam do fotki z przyjemnością...
Pozdr
Dzięki, pozostała cześć wypowiedzi nie bardzo pasuje do rzeczywistości, ale zrzućmy to na karb emocji...;)
(...)
Pozdr
Zdjęcie jest z 27 stycznia. Sprawdziłem, że księżyc był bardzo cienki. Gwiazdy widziałem te jaśniejsze, ale wyżej na niebie, czego nie obejmuje kadr.
Chodziło mi o kierunki świata ...
Fakt, widok na południe (przejęzyczenie) :)
I jeszcze pomyłka moja - nie zachodnia, a wschodnia część Tatr. To pewnie z powodu późnej pory... Dobranoc!
To co widać to fragment orlej perci. Od prawej widać Masyw Świnicy, przed nim można się dopatrzeć Kościelca. Ta wyraźna piramida to Żółta Turnia. Na lewo od niej to najprawdopodobniej Granaty. Masyw po lewej to Wielka Koszysta.
Jeśli chodzi o oświetlanie to najprawdopodobniej jest to sprawka łuny od Zakopanego i/lub Bukowiny. Wskazuje na to sodowy kolor tego oświetlenia.
Jaki czas i parametry?
(...)
Jeśli chodzi o oświetlanie to najprawdopodobniej jest to sprawka łuny od Zakopanego i/lub Bukowiny. Wskazuje na to sodowy kolor tego oświetlenia.
Jaki czas i parametry?
Dziękuję za cenne informacje!
Co do oświetlenie też tak myślę bo kolor oryginału był "sodowy".
F1.8, ISO 800, 13s, 45mm~90mm