PDA

Zobacz pełną wersję : muszę urządzić studio

eagis
29-01-2012, 11:03
Okazało się, że muszę urządzić małe studio. 2, 3 lampy, tła, softboxy i inne modyfikatory. Muszę to gdzieś kupić. Jako, że jest to na firmę, która ma dość skomplikowany proces zakupowy, potrzebuję jednego sklepu gdzie kupię wszystko naraz. Jako, że do tej pory z takimi rzeczami nie miałem nic wspólnego, poza użytkowaniem, miałbym pytanie - czy ktoś może mi polecić jakiś dobry i sprawdzony sklep z takimi zabawkami? Najlepiej w Krk.

Paradiso Perduto
29-01-2012, 11:22
myślę że FotoPlus na Studenckiej spełni Twoje oczekiwania

morzon
29-01-2012, 12:10
Fotoplus ma w sumie tylko bowensa - więc jeśli te ceny nie są za wysokie to możesz się tam udać, choć zbyt rozbudowanej oferty studyjnych gratów to oni nie mają ;)

Imo lepiej wybierz się do Foto-tipa - w Mogilanach, więc kilka kilometrów za Krakiem, sporo większa oferta no i tańszy sprzęt, bo lampy Quantuuma.

eagis
29-01-2012, 13:04
Tyle, że ani w jednym ani w drugim nie mają tłów (jak się to odmienia???). Tzn w fotoplusie mają jedno w ofercie ale tylko białe.

eagis
29-01-2012, 13:07
A już wiem - teł:)

morzon
29-01-2012, 13:11
Tu masz tła, ale z kolei gówniane lampy:

http://fotopanorama.pl/

krzychun
29-01-2012, 13:28
"Teł"?

Jak nie znajdziesz w KRK to zobacz na fotozakupy.pl(Chorzów,centrum) - mają i lampy (kilka marek) i tła.

Sam kupowałem tam swojego Metza, są ok.

Michał Jędrak
29-01-2012, 13:40
Nawet na forum jest ktoś z fotoellite czy jakoś tak. Powinni mieć chyba wszystko. Jest też fripers. Generalnie najlepiej jak zajrzysz na allegro i pootwierasz sobie parę aukcji. Większość to będą sklepy internetowe, więc wchodzisz na ich witryny i robisz zakupy w jednym miejscu i bez wychodzenia z domu :-)

jatoja2
29-01-2012, 14:01
http://www.notopstryk.pl/ ja kupuję tutaj, mają tła, quantuumy, softboxy, bd,...

ThomasVoland
29-01-2012, 14:15
"Teł"?

Jak nie znajdziesz w KRK to zobacz na fotozakupy.pl(Chorzów,centrum) - mają i lampy (kilka marek) i tła.

Sam kupowałem tam swojego Metza, są ok.

Fotozakupy są w Tarnowskich Górach.

krzychun
29-01-2012, 14:21
Sory, pomyliłem z fotocenami;)

Yoogart
31-01-2012, 04:46
Napisz prosze jaki masz budzet i jakie zdjecia bedziesz w tym mini studio robil. Skompletuje potrzebny sprzet, ustalimy co jest potrzebne a co nie, sciagne z roznych sklepow i wystawie jedna fakture.

Przyjade na miejsce, zainstaluje i pokaze co i jak.

Pozdrawiam,

Anion
31-01-2012, 10:42
jest jeszcze Hagnes na Powstańców. Mają (a przynajmniej mieli jak jeszcze byli geograficznie bliżej mnie) bowensa, elfo i jakąś chińszczyznę (daruj nie pomnę jaką), chociaż tą ostatnią raczej skromnie reprezentowaną a pozostałe graty na zamówienie. Generalnie niechętnie zajmowali się sprzętem z półki poniżej elfo, ale popytać możesz. W sumie nawet nie określiłeś jaką masz na to kasę...