PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z PS 5 - poradzi ktoś

Valdek_Tychy
28-01-2012, 20:42
Mam dziwny problem z PS CS 5 PL. Obrabiam w większych ilościach zdjęcia i m.in. wycinam osobę z jednolitego tła gdzie używam narzędzia "szybkie zaznaczanie W" i od jakiegoś czasu co kilkanaście zdjęć kiedy tylko użyję tego narzędzia zawiesza lub wywala mi PS-a, ta sama sytuacja dzieje się na kompie w pracy. Zastanawiam się czy przypadkiem nie będzie tu winne oprogramowanie tabletu, w pracy mam Intuosa 3 a w domu 4 ale w obu zainstalowane mam drivery ściągnięte ze strony wacoma w wersji 617-3. Spotkał się ktoś już z takim problemem? czy faktycznie stery tabletu mogą być temu winne?

Valdek_Tychy
29-01-2012, 17:16
Zmiana sterowników tabletu nie pomogła :]

Emilnikon
30-01-2012, 22:06
Jak nie pomogła zmiana sterowników, to możliwe, że za słaby jest ten tablet na takie obciążenia.. A próbowałeś z innymi programami zobaczyć co sie dzieje ?

mirekkania
30-01-2012, 22:50
Nie jest to wina tabletu. Mam ten sam problem na Win7x64 z CS5x64. Był zarówno, kiedy miałem zainstalowany tablet, jak i pozostał po zaoraniu dysku i reinstalacji, bez zainstalowanego tabletu. Po kilkudziesięciu operacjach CTRL+W PS się wykrzacza.
Nie doszedłem, co jest powodem, ale awaria PS jest zawsze przy funkcji CTRL+W.

Valdek_Tychy
31-01-2012, 10:22
Jak nie pomogła zmiana sterowników, to możliwe, że za słaby jest ten tablet na takie obciążenia..
Mam Wacoma Intuos 4M więc jeśli on jest za slaby to już nie wiem....

Nie jest to wina tabletu. Mam ten sam problem na Win7x64 z CS5x64. Był zarówno, kiedy miałem zainstalowany tablet, jak i pozostał po zaoraniu dysku i reinstalacji, bez zainstalowanego tabletu. Po kilkudziesięciu operacjach CTRL+W PS się wykrzacza.
Nie doszedłem, co jest powodem, ale awaria PS jest zawsze przy funkcji CTRL+W.
Zaczynam podejrzewać,że jest to jakiś błąd PS-a bo problem ten występuje też u innych osób z którymi rozmawiałem.Będę musiał zwrócić się do pomocy technicznej Adobe może oni coś wyjaśnią.Co ciekawe wczoraj cały dzień pracowałem na PS CS5 w wersji 32bit i nic się nie działo, czyli problem chyba dotyczy tylko wersji 64bit.System mam w domu Vistę 64bit a w pracy Win7 64bit. tak że system też nie ma tu znaczenia.

krzysztofkli
07-02-2012, 18:58
obstawiałbym zasoby systemu operacyjnego (RAM)